Vaizdo pasakojimas: kaip pastatyti šimtus tūkstančių tonų atliekų sutvarkančią Kauno kogeneracinę jėgainę?

Kauno kogeneracinė jėgainė (KKJ) kasmet padeda sutvarkyti iki 200 tūkst. tonų atliekų, kurios kitų atveju keliautų į sąvartynus. Taigi, kaip pastatyti tokią milžinišką jėgainę ir užtikrinti, kad ji atitiktų aukščiausius aplinkosaugos standartus?

Apie tai video pasakojime kalba KKJ technikos direktorius Klaudijus Žilinskas, turintis daugiametę įvairių energetinių objektų statybos ir rekonstrukcijos patirtį. Jis vaizdo pasakojime pabandys pristatyti, kaip tokį objektą pastatyti per dvi minutes. Kaip jam pavyks, pamatysite vaizdo įraše.

Pasak K. Žilinsko, vienu metu statybų aikštelėje dirbdavo daugiau nei 600 įvairių specialistų, todėl užtikrinti jų saugumą buvo vienas didžiausių prioritetų. Taip pat vienas svarbiausių tikslų buvo pastatyti tokį energetinį objektą, kuris atitiktų aukščiausius aplinkosaugos standartus ir būtų saugus kasdienėje veikloje.

Visą pasakojimą galite išvysti čia: https://www.youtube.com/watch?v=ehNJhj_5Vus

Kauno kogeneracinėje jėgainėje atliekos verčiamos į šilumos ir elektros energiją, pasitelkiant šiuo metu vienas moderniausių technologijų Europoje. Taip ne tik išvengiama besikaupiančių atliekų kalnų, bet ir užtikrinamos žemesnės šilumos kainos bei pasigaminama visiems reikalinga vietinė elektros energija.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios jėgainės projektą kartu įgyvendino bendra „Ignitis grupės“ ir „Fortum Heat Lietuva“ įmonė – Kauno kogeneracinė jėgainė. Bendra projekto vertė siekia iki 160 milijonų eurų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close