Vasaros stovykla „Vaikystės kaleidokopas“ Birštono gimnazijos 1-4 klasių mokiniams

Visi prisimename vaikystėje rankose laikytą kaleidoskopą, kurį sukinėjant pro mažą stiklinę akį matydavome spalvotų stikliukų ornamentus. Nuostabūs, nepakartojami pasauliai! Sukinėdavome ir negalėdavome atitraukti akių. Labai norime, kad panašius pasaulius atrastų ir mūsų mažieji. Kuo įdomesnės ir įvairesnės jų veiklos, kuo daugiau patys gali sukurti, patirti, tuo smagiau. Tada ir dėliojasi minčių ir išgyventų akimirkų ornamentai.

Birželio 16 d. Birštono gimnazijos pradinių klasių mokytojos Asta, Vilmutė, Jūratė, Vilma, Roma, Vaida, Aldrona, Gražina ir Virginija, bei mokytojų padėjėjos dvi Daivos ir Rima susitiko su 27 stovyklautojais. Stovykla – dovana patiems šauniausiems klasių mokiniams už jų puikų mokymąsi, aktyvią moksleivišką veiklą. Vaikai visus metus sunkiai dirbo, daug laiko dėl pandemijos teko praleisti prie kompiuterių. Trūko gyvo kontakto, nuotykių, išvykų. Pirmoji stovyklos diena – pirmas nuotykis- lobio paieškos Birštone. Vaikai daug sužinojo, iš naujo pažvelgė į kai kuriuos objektus, linksmai ir judriai leido laiką. Kai surado lobį, jį draugiškai pasidalino. Didžiausias turtas – puikios dienos akimirkos kartu.

Birželio 17-oji – kelionė po Žvėrinčių su Nemuno kilpų regioninio parko darbuotoja Viktorija. Nauji patyrimai: iš kankorėžių dėlioji žaltį, kūrė laužus, kepė dešreles, zefyrus, o svarbiausia – daug išgirdo apie mišką, jo saugojimą, poilsiavietes, augaliją, mažąją architektūrą, daug išmoko. Keliavo ir Birželio 18-ąją, tik šįkart net į Trakus, kur galėjo susidraugauti su nuostabiomis alpakomis, išgirsti apie jas daugybę neįtikėtinų dalykų. Žinoma, kelionė neprailgo, nes žaidė, juokavo.

Birželio 21 d. stovyklautojai lankėsi Nemjūnuose, kepė bandas ir jas skanavo. Niekada nebūna taip gardu, kaip ragaujant savo paties paruoštą maistą! Žinoma, prieš pietus jie klausėsi bandų kepėjos E. Jakučionienės pasakojimo apie lietuviškas tradicijas, papročius. Pavalgę dar ir dienos centre paviešėjo, bendravo su direktoriumi G. Pačėsa, žaidė. Diena pralėkė nepastebimai greitai.

Birželio 22 d. vyko dailės pleneras. Vaikai tapė, padedami mokytojos L. Kučiauskienės. Pirma darbą jie kūrė A3 lape. Piešė beržo kamieną, o antrąjį – ant iš medžio išdrožtos plunksnos. Visi labai stengėsi. Kiekvienas gavo dovanų vasarai: piešimo sąsiuvinius, akrilo dažų ir teptukų rinkinius. Baigę darbus vaikai gėrėjosi savo pačių paruošta paroda, sočiai papietavo ir atsisveikino su mokytojomis.

Stovykla baigėsi, tačiau tikimės, kad stovyklautojų vaikystėje lyg tos spalvotos stiklo detalės kaleidoskope įsirėžė bent kelios akimirkos iš penkių kartu praleistų dienų. Atėjo laikas džiaugtis vasara: atrasti, augti, mėgautis ir laukti rudens, kai vėl susitiksime mokykloje. Gražios vasaros, mielieji! Dėkojame Birštono savivaldybei už šios stovyklos finansavimą.

Stovyklos veiklų koordinatorė A. Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close