Pašėlusiai smagus susitikimas su iliustratore A. Kananaitiene-Nananai

Ši savaitė Birštono viešojoje bibliotekoje prasidėjo pašėlusiai smagiai! Birželio 21 d. vaikai pasinėrė į į M. Marcinkevičiaus knygos „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“ iliustracijų atsiradimo istoriją ir kūrė plunksnų karūnas kartu su iliustratore Agne Kananaitiene-Nananai. Beje, šios knygos iliustracijos šiais metais buvo atrinktos dalyvauti tarptautiniame literatūros festivalyje „Sharjah Children’s Reading Festival“ iliustratorių parodoje!

              Pirmiausiai iliustratorė papasakojo, kad jos pseudonimas Nananai atsirado dėl per ilgos pavardės. Norėjusi ją sutrumpinti ir gavosi labai žaismingas, dainingas ir įsimintinas Nananai. Viešnia prisipažino, kad vaikystėje labai mėgo piešti į knygas, kurti įsivaizduojamus veikėjus ir kt., todėl yra laiminga būdama iliustratore, iliustruodama vaikiškas, ypač eilėraščių, knygas. Jei vaikas, skaitydamas knygą, stabteli prie jos iliustracijų, džiaugiasi, nes tuomet žino, kad knyga liks jo mintyse ilgam. Vaikai susipažino su pelėdžiuku, išgirdo įdomių faktų apie šiuos paukščius. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad pelėdos maistą gali atryti? Pasidalino ir kitomis kurioziškomis situacijomis, kai teko aiškintis, ar pelėdos vaikšto. Kadangi ne visi vaikai buvo skaitę M. Marcinkevičiaus knygą „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“, iliustratorė ją lėtai skaitė rodydama vaikams iliustracijas. Vėliau visi ieškojo iliustracijose pasislėpusių veikėjų, pvz., leopardo. O jau tuomet prasidėjo plunksnų karūnų dirbtuvės, net plunksnos lėkė!

Vaikai ant popieriaus lapelių su vaškinėmis kreidelėmis margino plunksnas gražiausiais raštais, smagiausiomis spalvomis ir formomis. Dirbo susikaupę, įsitraukę. Vienų karūnos buvo grynai indėniškos, kaip pelėdžiuko iš knygos, kitų – skleidėsi lyg povo uodega, o viena mergaitė pagamino karūną ne tik sau, bet ir lėlei. Kūrybiški mūsų vaikai. Galbūt šį vakarą kažkas nusprendė tapti iliustratoriumi, o gal rašytoju, kad būtų iliustruotas? Nežinia, bet ir nebūtina nuspręsti. Šį susitikimą dar ilgai primins Agnės bibliotekai dovanota pelėdžiuko iliustracija… Ir vieną dieną kažkas nuspręs…

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Birštono savivaldybė. Širdingai kviečiame į kitą susitikimą tėvelius ir senelius su 2-4 m. vaikučiais, kuris vyks liepos 1 d. 17.30 val. prie Birštono viešosios bibliotekos. Edukaciją „Mano pirmosios emocijos“ ves iliustratorė Jurgita Juškaitė-Jakaitienė, jau 10 metų iliustruojanti pirmąjį vaikišką žurnalą „Kutis“, mokanti vaikus pirmųjų emocijų, smulkiosios motorikos vystymo, pirmųjų spalvų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close