„Paprikola“ komanda iš antrinių žaliavų gamino muzikos instrumentus

Birželio 5 d. „Paprikolos“ komanda kartu su Birštono jaunuoliais susitiko gaminti muzikos instrumentus iš antrinių žaliavų – lietaus lazdas! Balandžio mėnesį virtualiame susitikime aptarėme ekologijos temą, o šį mėnesį  Birštono viešosios bibliotekos kiemelyje susitikome praktiniam darbeliui.

Po susipažinimo žaidimų ir išklausytos legendos apie pirmąją sukurtą lietaus lazdą, sužinojus, kokios medžiagos dabar yra naudojamos šiems instrumentams gaminti, prasidėjo kūrybinis procesas. Pagrindinė naudojama medžiaga – traškučių „Pringles“ dėžutė. Jos viduje jaunuoliai iš medinių pagaliukų kūrė ypatingą tinklą. Paruoštą lietaus lazdos modelį užpildė skirtingomis kruopomis, kurios sukuria savitą lietaus garsą. Buvo naudojamos įvairiausios kruopos – grikiai, ryžiai, kukurūzai. Kitas kūrybinis etapas – lietaus lazdų dekoravimas. Čia kiekvienas galėjo duoti laisvę fantazijai, todėl lietaus lazdos buvo labai spalvingos, o sukuriamas garsas – nuostabus bei unikalus!

Kūrybiniam šėlsmui įsibėgėjus, vieno muzikos instrumento neužteko! Kiekvienas jaunuolis pasigamino po barškutį iš dviejų sujungtų stiklainių dangtelių, kuriuos dekoravo sagomis, karoliukais ir „Paprikolos“ lipduku. 

Po smagaus bei įdomaus kūrybinio proceso laukė muzikinis etapas. Kadangi susitikime dalyvavo ir muzikos mokytoja Kristina, jai diriguojant,  sujungėme visus garsus į vieną nuostabų muzikinį orkestrą! Saulėtą šeštadienio popietę kiekvienas jaunuolis savo pasigamintų muzikos instrumentų unikaliais garsais išreiškė įvairias emocijas. Šį mėnesį laukia dar vienas susitikimas, tad laukite naujienų! Labai dėkojame už šiltą priėmimą Birštono viešajai bibliotekai.

Projektas finansuojamas “Europos solidarumo korpuso” lėšomis. 

Iki kitų susitikimų!

„Paprikola“ komanda.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close