Aliarmas pėdoms – nuospaudos!

Nuospaudos nereta daugumos bėda. Jų atsiradimo priežasčių yra įvairiausių, tačiau dažniausiai atsiranda dėl tam tikrų pėdos vietų trinimų ar spaudimų. Nuospaudų šalinimas yra vienintelis būdas, kaip panaikinti šią problemą.

Ar silikoniniai pleistrai gali padėti?

Apie pleistrus pagalvojame tik tada, kai jau būna atsiradusi nuospauda ( puslelė ). Tačiau, jeigu įsigijote siaurus batelius, apie silikoninius pleistrus reikėtų pagalvoti iš anksto. Silikoniniai pleistrai padės išvengti ne tik pūslelių, bet ir sumažins trintį tarp pėdos ir avalynės.

Nuospaudos gali atsirasti ne tik ant pėdų, bet ir tarp pirštų. Tarpupirščiuose nuospaudos atsiranda dėl ankštos, nepralaidžios orui avalynės. Taip pat dėl nuolatinio nešiojimo aukštakulnių ar batų, kurie nuolat trinasi į pirštus. Taigi, silikoninių pleistrų yra įvairiausių formų bei spalvų, todėl galėsite išsirinkti tokio dydžio, kuris nesimatys už batelių ribų.

Kada vertėtų apsilankyti pas gydytoją?

Dauguma dalykų mėgstame išspręsti namų sąlygomis. Ne išimtis yra ir nuospaudos. Tačiau namų sąlygų gydymas, teigiamus rezultatus gali duoti tik tais atvejais, kai nuospaudos dar nėra įsisenėjusios. Jeigu jaučiate skausmą, toje vietoje, kur yra nuospaudos pleiskanoja, įtrūkinėja, tuomet jums reikalinga gydytojo pagalba. 

Apsilankius pas gydytoją, jis jus apžiūrės bei paskirs gydymą. Gali pasiūlyti tokius variantus nuospaudoms gydyti: vitaminus, kurie stiprina organizmą, tepalus bei gelius. Taip pat gali paskirti ir vidpadžius ar padukus, kuriuos reikės įdėti į nešiojamą avalynę. Visi šie variantai gali padėti išvengti ne tik nuospaudų, bet ir pūslių.

Kaip namų sąlygomis gydyti nuospaudas?

Jeigu nuolat dėvite ankštą avalynę ir pajutote skausmus pėdos ( tarpupirščių ) srityje, matomai jums atsirado nuospaudų. Tam, kad neatsirastų rimtų komplikacijų, reikėtų pradėti gydyti jau nuo pat pradžių. Tokiu atveju galima pasitelkti ir namų sąlygų gydymą. Kad galėtumėte gydytis namuose, jums reikės:

  • aspirino tablečių. 5 – 6 aspirino tabletes sutrinkite, sumaišykite su obuolių actu bei įpilkite vandens. Šį mišinį užtepkite ant nuospaudų, apriškite marle ir palaikykite apie 10 minučių. Vėliau nuvalykite masę bei su pemzą nutrinkite nuospaudas.
  • Aliejus ir actas. Į dubenį įpilkite karšto vandens ir ištirpinkite muilą. Kai muilas ištirps, įpilkite obuolių acto. Kojas įmerkite į šį tirpalą ir palaikykite pėdas apie 20 minučių. Po procedūros, nusausinkite kojas ir su pemza nutrinkite nuospaudas. Šia procedūrą kartokite kiekvieną dieną, kol išnyks nuospaudos.
  • Vitaminas A ir E. Sterilia adata pradurkite vitaminų A ir E kapsules bei jas įtrinkite į nuospaudas. Aliejui įsigėrus, apsimaukite medvilnines kojines bei jas palaikykite per naktį. Šią procedūrą kartokite kiekvieną dieną, kol nuospaudos išnyks.
  • Citrina. Nulupkite citriną ir jos žievelę supjaustykite juostelėmis ( juostelės plotis, kaip rankos rodomasis pirštas ). Žievelę uždėkite ant nuospaudos ir apvyniokite bintu ( pleistru ). Tuomet užsidėkite medvilninę kojinę ir palaikykite per naktį. Procedūrą kartokite kiekvieną dieną, kol nuospaudos išnyks.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close