Šokiai, dainos ir linksmybės lietuje (GALERIJA)

Laukiant savaitgalio, o ypač šventinio, viliamasi, kad oras bus geras ar bent jau be lietaus. Ir nors sinoptikai dažnai klysta, šeštadienį, kai Prienuose vyko rajono dainų ir šokių šventė „Tykiai, tykiai Nemunėlis teka…“, jų prognozės išsipildė. Dangus prakiuro nuo pat ryto, lietus merkė ir dalyvius, ir žiūrovus, tačiau tiems, kurie vadovaujasi posakiu „nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga“, šventinės nuotaikos nesugadino. Šventės metu vyko koncertai, įvairūs pasirodymai, veikė lauko kavinės, tautodailininkų ir meno mėgėjų darbų mugė, vaikus viliojo pramogos ant vandens.

Šventinių renginių diena prasidėjo Šv. Mišiomis už Prienus ir prieniečius Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje. 10 val. Prienų Laisvės aikštėje prasidėjo sporto šventė: krepšinio varžybos 3×3 krepšinio sporto klubo „Prienai“ taurei laimėti, tradicinis bėgimas Birštonas – Prienai (plačiau apie sporto renginius – kitame laikraščio numeryje).

Sporto šventės metu kultūros ir laisvalaikio centre ir jo prieigose taip pat netrūko renginių: sveikatingumo klausimais konsultavo Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistai, veikė fotografijų konkurso „Mano miesto bliuzas. Žmonės“ geriausių darbų paroda. Asociacija „Prienų jaunimas“ organizavo akciją „Padovanok miestui šypseną“, kurios metu prieniečiai ir svečiai, vaikai ir suaugusieji, piešė šypsenas, vėliau su jomis fotografavosi. Nuotraukas įvertinti galima socialiniame tinkle „Facebook“, Prienų jaunimo klubo paskyroje iki birželio 2 d. Jaunimiečiai žada populiariausios nuotraukos savininką apdovanoti originaliu prizu.

Pagrindiniai dainų ir šokių šventės renginiai Laisvės aikštėje prasidėjo pavakarę iškilminga šventės atidarymo ceremonija. Skambant dainai „Mano miestas“, kuri jau tapo miesto himnu, buvo iškelta Prienų miesto vėliava, o dangų papuošė spalvingas šventinis fejerverkas.

Dainų ir šokių šventės dalyvius savo atvykimu pagerbė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė, LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės vadovai, Tarybos nariai. Šventėje sulaukta svečių – meno kolektyvų iš įvairių Lietuvos rajonų bei kaimyninės Latvijos.  

Sveikinimo žodžiu į šventės dalyvius, tautinių tradicijų puoselėtojus, kreipėsi Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas. „Rajono dainų ir šokių šventė – neabejotinai yra viena gražiausių krašto tradicijų. Čia padainuoti, pašokti ir pabūti kartu susirenka vaikai, jaunimas ir vyresnioji karta. Taip perduodamos protėvių tradicijos, tautos kūryba ir vertybės. Dėkoju visiems, kurių darbo ir pastangų dėka mes einame šiuo pažinimo, gėrio ir grožio paieškų keliu. Tegul meilė savo kraštui, daina ir šokis vienija mus ir įkvepia“, – kalbėjo rajono meras, palinkėdamas visiems gerų emocijų ir smagios šventinės nuotaikos.

Prisijungdamas prie mero sveikinimų, Seimo narys V. Kamblevičius padėkojo šventės organizatoriams ir dalyviams, nepabijojusiems lietingo oro, gausiai susirinkusiems kartu pasibūti ir pasilinksminti.

 

Apdovanoti fotografijų konkurso laureatai ir dalyviai

Po iškilmingo šventės atidarymo įvyko fotografijų parodos-konkurso „Mano miesto bliuzas. Žmonės“, skirto Europos piliečių metams, nugalėtojų apdovanojimas. Šiais metais komisija iš 60 darbų išrinko 20 geriausiųjų. Jų autorius pasveikino Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorius Džordanas Jogimantas Aksenavičius. Jis pasidžiaugė, kad konkursas jau tapo tradicinis, o į kvietimą jame dalyvauti kasmet atsiliepia vis daugiau meninės fotografijos mėgėjų ir entuziastų. Dž. J. Aksenavičius ir savivaldybės administracijos kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis įteikė apdovanojimus trijų pirmųjų prizinių vietų nugalėtojams: Julijai Lazauskaitei, Aldonai Lazauskienei ir Arūnui Aleknavičiui.

 

Pagerbti krepšininkai

Šventės dalyviai dar kartą galėjo pasidžiaugti krepšinio komandų „Prienai“ ir

Prienų „Rūdupis“-KKSC“ sezono laimėjimais.

Šiais metais „Prienai“ tapo DNB LKF taurės ir BBL sidabro medalių laimėtojais, LKL čempionate užėmė garbingą ketvirtąją vietą. Komandos žaidėjas Gediminas Orelikas buvo išrinktas BEKO LKL reguliaraus sezono ir BBL reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju, BEKO LKL rezultatyviausiu žaidėju. Krepšininkas Gintaras Kadžiulis pripažintas taikliausiu baudų metiku BEKO LKL. Komandos vyr. treneris Virginijus Šeškus išrinktas BEKO LKL „Žvaigždžių dienos“

rungtynių tarp lietuvių ir legionierių lietuvių komandos vyriausiuoju treneriu. Krepšinio komanda Prienų „Rūdupis“-KKSC“ dalyvavo RKL „B“ divizione ir tik per žingsnį liko nuo bronzos medalių. Šiuo metu komanda dalyvauja Kauno krepšinio „A“ lygos varžybose ir laukia susitikimo su priešininkais kovoje dėl bronzinių apdovanojimų.

Komandų pagerbimo ceremonijoje buvo iškilmingai pagerbti abiejų komandų žaidėjai, treneriai, klubo vadovai. Nepamirštas ir ištikimiausias komandos „Prienai“ sirgalius Juozas Virbickas bei šokėjų palaikymo grupė. Gausiam būriui krepšinio sporto atstovų įteikti rajono savivaldybės mero padėkos raštai. „Prienų“ krepšininkai ir vadovai, taip pat „Rūdupio“-KKSC“ lyderis Mantvydas Gečionis ir treneris Kęstutis Aliukevičius apdovanoti menininkės Aušros Deltuvienės sukurtais prizais, kuriuos įteikė rajono vadovas V. Bujanauskas.

Krepšinio klubo „Prienai“ vadovas Aurimas Bartuška padėkojo visiems krepšinio sirgaliams ir komandos rėmėjams už aplodismentus ir nuoširdų komandos palaikymą. V. Bujanauskui, kaip vienam iš klubo rėmėjų, rajono savivaldybės atstovui, jis įteikė  Eurolygos krepšinio kamuolį su „Prienų“ komandos krepšininkų ir trenerių parašais prisiminimui, kad „Prienai“ žaidė ir Eurolygoje.

 

Dainos ir šokiai – iki sutemų

Dienai leidžiantis į vakaro sutemas prasidėjo linksmybės, į kurias susirinko dar daugiau prieniečių ir svečių. Šventę tęsė dainos, šokiai, su trenksmu palydėdami nutolstančius lietaus debesis.

Pirmojoje šventės „Tykiai, tykiai Nemunėlis teka…“ dalyje „Šalis, kur tave užaugino“ pasirodė rajono jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų chorai, Raudondvario mišrus choras „Svajonė“, Varėnos mišrus choras „Varpilė“, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pučiamųjų orkestro choreografinė grupė, šiuolaikinio šokio studija „Solo“.

Antrojoje dalyje „Vaivorykštę“ kūrė Prienų meninio lavinimo studija „Ramunėlė“ ir atlikėja Giedrė Smolskaitė, Alytaus popchoras „Boružėlė“, Kazlų Rūdos popchoras „Rojaus obuoliukai“, Prienų šiuolaikinio šokio studijų „Solo“ ir „GS“ šokėjai.

Meno kolektyvų pasirodymai baigėsi „Subatvakariu“. Jame linksminosi ir žiūrovus linksmino rajono kultūros ir laisvalaikio centrų meno mėgėjų kolektyvai, kaimo bendruomenės „Balbieriškis“ vyresniųjų tautinių šokių kolektyvas „Ringis“, Latvijos jaunimo šokių kolektyvas „Austris“ ir vyresniųjų šokių kolektyvas „Spriginis“.

Vakare koncertą dovanojo grupė „Nemuno krantai ir Gabrielė“ ir grupė „Dreams“.

Prienų miesto Laisvės aikštėje vykusią tradicinę rajoninę dainų ir šokių šventę organizavo Prienų rajono savivaldybė ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centras. 

 

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close