Birštono gimnazijoje nuskambėjo paskutinis skambutis

Gegužės 21 d. paskutinis skambutis skambėjo 15-ajai, jubiliejinei, Birštono gimnazijos abiturientų laidai. Stengėmės išlaikyti bent dalį tradicijų, nors dėl karantino sąlygų abiturientų negalėjo pasitikti visi mokiniai ir mokytojai, nevyko iškilminga pamoka aktų salėje, pirmokai nevedė savo pamokėlės.

Ryte išlydėjome abiturientus į Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčią, kur jie tradiciškai gavo palaiminimą ir sugrįžo į gimnaziją. 15-osios laidos abiturientų nepasitiko pirmokai, skambindami mokykliniu varpeliu, tačiau juos pasveikinome gimnazijos direktorius A. Urbanavičius ir aš, šio straipsnio autorė. Man teko garbė pakviesti mokinius į paskutinę pamoką, kurią vedė klasių auklėtojos Ilona Rukaitė ir Daiva Jonykaitė-Snapaitienė. Net neabejoju, kad per tiek metų susikaupė daugybė įspūdžių, neišsakytų minčių. Norisi tikėti, kad liko tik gražiausios, prasmingiausios mintys, kurias vertėjo išsakyti paskutinėje pamokoje. Abi auklėtojos paskutinės pamokos metu su abiturientais pasidalino Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės, Birštono gimnazijos mokinių parlamento, trečiokų gimnazistų ir pirmokėlių vaizdo sveikinimais. Kabinetus šventei papuošė antrokai gimnazistai.

Tikimės, kad tie dvylika mokyklinių metų nepraėjo veltui, kad 15-oji laida iš jų pasiims daugybę puikių akimirkų, patirčių, išgyvenimų, išsineš tinkamą žinių bagažą, kuris leis eiti pasirinktu keliu. Didžiausias išbandymas – teisingai pasirinkti, tačiau ir suklydus visi turime galimybę pradėti iš naujo. Svarbu nepristigti drąsos ir ryžto. To jiems ir linkėjome.

Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close