Abėcėlės karalystė tapo sava

Visi džiaugiamės gimus vaikui, jam žengus pirmą žingsnį, ištarus pirmą žodį. O koks džiugesys užvaldo, kai suprantame, kad mūsų mažylis jau pažįsta raides, gali skaityti!

Gražu, kai visa šeima vakarais skaito pasakas, kalba apie tai, ką sužinojo iš knygelių, bando sukurti kitokias pabaigas ir pan. Meilė knygai, žodžiui, vaiko kūrybiškumas turi būti ugdomi ir mokykloje, ir namuose. Žinoma, kai ateini į mokyklą, tuomet jau niekur neišsisuksi nuo skaitymo ir rašymo, skaičiavimo ir kitokių veiklų. Pluša mokinukai padedami savo mokytojų, bet, įveikę kokią nors naują pakopą, nepamiršta pasidžiaugti.

Gegužės 20 d. Birštono gimnazijos vidiniame kiemelyje vyko pirmokų Abėcėlės šventė. Smagu, kad tiek 1a, tiek 1b klasės į renginį pasikvietė tėvelius. Vaikučiai deklamavo, dainavo, šoko. Jie stengėsi visiems mums parodyti, kiek išmoko per pirmus savo mokslo metus. Tėveliai klausėsi vaikų ir šypsojosi. Net ir klaidelės, jaudulys visus smagiai nuteikė. Juk scenoje – patys brangiausi žmonės, jų vaikai. Mačiau mokytojų Astos Simanaitienės, Vilmutės Žiobienės ir Toliamos Ragienės jaudulį. Jos daug dirbo su mažaisiais, kad vyktų ši graži ir prasminga šventė: ruošė scenarijų, mokė vaikus deklamuoti, šokti ir dainuoti. Mokytojos padėjėjai Rimai Šuliauskienei teko rimtas karalienės Abėcėlės vaidmuo. Visus labai smagiai nuteikė geltonoji banga: 1b klasės mokiniai ir jų mokytoja Asta „bangavo“ pagal grupės „The Roop“ dainą „Discoteque“.

Savo kalboje, kurią sakiau šventės dalyviams, pasidžiaugiau galimybe susitikti gyvai, nesvarbu, kad lauke, laikantis saugių atstumų, svarbiausia, kad galime jausti aplinką, matyti emocijas, jausmus, kalbėtis be IT pagalbos. Labai norisi tikėtis, kad Rugsėjo pirmoji leis mums visiems sugrįžti į klases be trikdžių, kad būsimi antrokai ir kiti mokiniai galės džiaugtis savo mokykliniais metais ne prie kompiuterio, bet klasėje su draugais ir mokytoja. Už tai, kad išgyvenome tokius nelengvus metus ir vaikai sugebėjo mokytis pasitelkę technologijas, už gražią bendrystę dėkojome vieni kitiems.

Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close