Tėvo dienai – ekskursija ir koncertas

Šeštadienį prieniškius į Tėvo dienai skirtus renginius pakvietė Prienų krašto muziejus ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centras.

Muziejininkė Svaja Vinskaitė ekskursijoje „Nuostabu žinoti“ priminė miesto istoriją ir atskleidė gal ne visiems girdėtų faktų apie Prienus. Ekskursija prasidėjo ir baigėsi Laisvės aikštėje. Keliaujant per miestą ekskursijos dalyviams buvo priminta Laisvės aikštės istorija, parodyta tiltelio per upelį Valančiaus gatvėje vieta, kuriuo XIX a. pabaigoje dardėdavo vežimai į turgų, pasigrožėta Kristaus Apsireiškimo bažnyčia. Buvo prisiminti ir evangelikai, kurių kapinių vietoje dabar stovi „Žiburio“ gimnazija, ir žydai, ir gydytojas Juozas Brundza, ir „Žiburio“ gimnazijos įkūrėjas Feliksas Martišius… Ar žinote, kurioje miesto vietoje veikė pirmoji autobusų stotis? Kur stovėjo sinagoga? Jei norite sužinoti, kitą kartą nepraleiskite progos dalyvauti ekskursijoje.

Šalia Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vyko koncertas tėčiams „Pozityvo vektorius“, kuriame dalyvavo kunigas Vaidotas Labašauskas, Gedas Černiauskas, Edvardas Pilipavičius, Algis Marcinkevičius ir Rimantas Šiugždinis, Tomas Ivanauskas, Algimantas Jazbutis, kapela „Sieliai“ (vad. V. Jundzila).

Renginio metu buvo atidaryta grafiko, dizainerio Žydrūno Šlajaus darbų ekspozicija. Kūriniais, kuriuose įamžinti vaizdai nukelia į pajūrį, galima pasigrožėti iki birželio pabaigos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close