Joninių išvakarėse Kazlų Rūdos parką prakalbins Miško festivalis

Įsibėgėjus vasarai ir pandemijai šiek tiek atsitraukus, kazlųrūdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atsipalaiduoti ir prisiminti prasmingą laisvalaikį su šeima renginiuose, o Kazlų Rūdos miško parkas – puikiai tam tinkama vieta! Birželio 23 dieną čia šurmuliuos festivalis „Miškas – žmogui, žmogus – miškui“, vyks edukacijos, koncertai, ugnies šou.

Įžymusis žolininkas Marius Lasinskas pakvies susipažinti su mūsų aplinkoje randamomis vaistažolėmis ir pagamins iš jų arbatą, gamtininkas Selemonas Paltanavičius aprodys nematytas Kazlų Rūdos miško erdves, pirties specialistas atskleis vantų rišimo ir pirties ritualų subtilybes. Lankytojai bus kviečiami nusikalti sau linkėjimus iš žolynų, sušokti visus keturis gamtos elementus apjungiantį šokį, nusipinti mandalą ar tiesiog smagiai praleisti laiką koncerte. Koncertinėje dalyje iškart po kultūros centro meno kolektyvų atliekamos Joninių etnografinės programos, dainuojamosios poezijos eiles dovanos legendinis bardas, aktorius Vladas Bagdonas, specialų pasirodymą atliks grupė „Thundertale“, drauge su ugnies fakyrų komanda „7jinn“.

Renginio dar viena svarbia ašimi taps pirmasis Kazlų Rūdos Kirvio koto košės konkursas (KRKKKK), kuriame dalyvauti kviečiami visi susidomėję – tereikia suburti savo komandą, įsigilinti į konkurso nuostatus ir iki birželio 15 dienos atsiųsti užpildytą paraišką el. paštu: krkcentras@gmail.com. Konkurso nuostatus ir daugiau informacijos galima rasti Kazlų Rūdos kultūros centro internetinėje svetainėje www.krkultura.lt. Dalyvių komandų pagamintus kulinarinius šedevrus degustuos ir vertins žurnalistas, kulinarinių kelionių ekspertas Vytaras Radzevičius, jis taipogi skirs vienai iš komandų savo vardo specialųjį prizą.

Kviečiame pasitikti Jonines išradingai ir prasmingai! Renginiai nemokami. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Kazlų Rūdos savivaldybė. Renginį organizuoja Kazlų Rūdos kultūros centras.

                           Renginio programa:

VIENOS DIENOS ŠEIMOS FESTIVALIS

,,MIŠKAS ŽMOGUI – ŽMOGUS MIŠKUI“

BIRŽELIO 23 d. Kazlų Rūdos parke

EDUKACIJOS

14.00 val. – ,,Žolynai maistui ir vaistui“ žoliavimas su Mariumi Lasinsku.

15.00 val. – Žoliavimo edukacijos pristatymas, arbatos virimas.

16.30 val. – Registracijos pradžia į Kazlų Rūdos pirmąjį Kirvio koto košės konkursą

17.00 val. ir 18.00 val. – ,,Gamtos paslaptys“ pažintinis žygis su gamtininku Selemonu Paltanavičiumi.

17.00 val.„Pirties apeigos ir ritualai“ edukacija su pirtininku Vladu Jokubausku

18.00 val. – „Mandalų pynimas, ramybė ir pojūčiai“ su ,,Laimės namais“

18.00 val. – Kūrybinis užsiėmimas ,,Žolynų linkėjimai“ su Višakio Rūdos bendruomene.

VAKARINĖ DALIS

18.00 – 20.30 val. – I Kazlų Rūdos kirvio koto košės konkursas (KRKKKK) su kulinarijos ekspertu Vytaru Radzevičiumi

19.00 val. – Mandalų ir žolynų atvirukų paroda.

19.30 val. – Kazlų Rūdos Kultūros centro modernaus folkloro grupė ,,Zobalda“ ir folkloro ansamblis ,,Sūduonia“ – ,,Kupolės pasveikinimo programa“

20.00 val. – „Tautų šokiai“, kviečia ,,Laimės namai“

20.30 val. – KRKKKK apžvalga, rezultatų paskelbimas su kulinarijos ekspertu Vytaru Radzevičiumi

21.00 val. – dainuojamosios poezijos valanda su Vladu Bagdonu

22.00 val. – Speciali patriotinio roko grupės „Thundertale“ ir fakyrų „7Jinn“ ugnies šou programa ir Joninių laužas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close