Didžiausias džiaugsmas – baigiama įstaigos renovacija

Jiezno PSPC kolektyvas gyvena pokyčių nuotaikomis: baigiamas Jiezno PSPC pastato renovavimas ir prasidėjo Stakliškių PSPC reorganizavimas – prijungimas prie Jiezno PSPC.

„Reorganizavimo procesas nėra toks spartus, kaip manė Tarybos nariai, todėl per dvi savaites nesibaigė. Notarų biuras, Registrų centras, Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba, TLK, SODRA, bankas… Tai tik dalis įstaigų, kuriose reikia apsilankyti, prieš tai sulaukus eilės. Tačiau procesas įsibėgėjęs ir jau matyti pabaiga“, – pasakojo l. e. p. Jiezno PSPC direktorė Stefanija Bunevičienė.

Ir įstaigos kolektyvui, ir ligoniams didelis džiaugsmas, kad pagaliau bus baigta 2016 m. pradėta pastato renovacija ir Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius persikels į naujas patalpas. Įstaigos vadovės manymu, ligoniai naujose patalpose bus pradėti gydyti nuo rugpjūčio. Liepos mėnesį, kai tradiciškai skyrius būna uždaromas atostogoms, pats patogiausias laikas persikraustyti.

Skyriuje, kaip ir iki šiol, bus 29 lovos (15 slaugos ir palaikomojo gydymo, kurias finansuoja TLK, 14 – globos). Pasak gydytojos S. Bunevičienės, skyrius visuomet pilnas, o žiemą paguldoma ir viršplaninių ligonių. Senajame pastate tam būdavo naudojamos buvusio LOR skyriaus patalpos, o naujajame skyriuje tokių galimybių nebebus.

S. Bunevičienė džiaugėsi, kad pernai rugsėjo mėnesį įstaiga grąžino visas skolas. Pagerėjus finansinei situacijai, uždirbti pinigai panaudojami kitoms būtinoms reikmėms: neseniai buvo įsigyta nauja odontologinė įranga, nupirkta naujų baldų gydytojų kabinetams, įsigyta naujų kompiuterių.

COVID-19 ligos protrūkio neišvengė ir Jiezno PSPC. Virusas įsisuko gruodžio antroje pusėje – susirgo beveik visi ligoniai ir darbuotojai. Gydytojos S. Bunevičienės teigimu, mirė du ligoniai, tačiau koronavirusas nebuvo pagrindinė jų mirties priežastis.

„Tuomet buvo labai sunku“, – sakė S. Bunevičienė. Ji dėkinga Veiverių PSPC ir Prienų ligoninės kolegoms, kurie atskubėjo į pagalbą ir pavadavo sergančius medikus.

Tuo metu buvo sunku ir ligoniams, nes jie buvo izoliuoti nuo artimųjų, jų negalėjo aplankyti šeimos nariai, o tarpininko vaidmenį atliko personalas.

Šiuo metu sveiki ne tik visi ligoniai ir darbuotojai, bet jau kuris laikas nefiksuojama naujų susirgimų tarp poliklinikos pacientų, nors anksčiau susirgusieji dar ne visi pasveikę.

Pastaruoju metu didžiausias rūpestis – skiepai. Pasak įstaigos vadovės, skiepijimas vyksta pagal planą ir gaunamų vakcinų kiekį, paskiepyta daugiau nei pusė Jiezno PSPC pacientų. Pirmąsias vakcinos dozes jau gavo ir didžiausių įmonių bei įstaigų darbuotojai. Šiokia tokia problema –dalies jaunesnių žmonių nenoras skiepytis „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina. Neseniai prasidėjo dar viena veikla – pradinukų testavimas.

Pastaruoju metu visi norintys gali ne tik gydytis per atstumą, bet ir akis į akį pasimatyti su gydytojais. Nors, pasak gydytojos, iki šiol pagrindinis darbas – vaistų ir siuntimų rašymas. Padaugėjo darbo ir dėl specialiųjų poreikių, neįgalumo bei darbingumo lygio nustatymo, nes prasidėjus karantinui pacientams šių lygių galiojimas buvo pratęsiamas iki birželio mėnesio. Jos manymu, dėl koronaviruso pandemijos užleistų ligų pasitaiko nedaug, nes tiems, kas savimi rūpinasi, nesutrukdė karantinai.

„Didesnė problema yra neapdrausti privalomuoju sveikatos draudimu pacientai. Tai nedirbantys, neregistruoti Užimtumo tarnyboje, išvykę dirbti arba mokytis į užsienį. Jiems mes galime teikti tik būtinąją pagalbą, tačiau dažnai užsimerkiame prieš įstatymus ir juos konsultuojame. Tokių žmonių yra apie 100“, – pasakojo S. Bunevičienė.

Šiuo metu Jiezno PSPC aptarnauja 1100 pacientų, dirba 25 darbuotojai (2 šeimos gydytojai, 2 odontologės, 6 bendrosios praktikos slaugytojos, akušerė, kineziterapeutė, laborantė, 13 – kito personalo).

Prisirašiusių pacientų skaičius per 2020 metus padidėjo daugiau nei pusšimčiu.

Pasak gydytojos ir įstaigos vadovės, ji laukia nesulaukia, kada baigsis renovacijos bei reorganizacijos procesai ir bus galima atsidėti vien gydytojo darbui, nes dabar įtampa – labai didelė.

Netrukus bus paskelbtas konkursas Jiezno PSPC direktoriaus pareigoms užimti, tačiau jau trejus metus laikinai įstaigai vadovaujančios S. Bunevičienės teigimu, konkurse ji nedalyvaus: „Per šiuos metus patyriau daug įtampos, todėl laukiu nuolatinio vadovo, esu pasiruošusi jam padėti, nes labiau pasiilgau tikrojo gydytojo darbo ir noriu jam skirti visą laiką.“

„O kol kas – dirbam, stengiamės padėti visiems, kam reikia pagalbos, džiaugiamės baigiamu remontu, ir, jei nebūtų to koronaviruso, gyventume visai neblogai. Esu dėkinga įstaigos personalui už atsakingą požiūrį į darbą, už susitelkimą į reikiamą situaciją, vienybę“, – sakė Jiezno PSPC laikinoji vadovė S. Bunevičienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close