Nuaidėjo paskutinis skambutis: metai kitokie, bet tradicijos išliko

Gegužės 21 d. aštuoniasdešimt devyniems Prienų „Žiburio“ gimnazijos 97-osios laidos abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis, skelbdamas nueito kelio pabaigą ir naujojo pradžią.

Visi džiaugėsi, kad po metų pertraukos Paskutinio skambučio šventė buvo ne virtuali. Nors ir laikantis karantino reikalavimų, šventė vyko su įprastomis tradicijomis. Viena jų – policijos pareigūnų ekipažų lydimi abiturientai papuoštais automobiliais važinėjo po miestą, signalizuodami ir džiugiai pranešdami: „Mes subrendome!“, arba, kaip įvardijo „Naujojo Gėlupio“ laikraščio redaktorius, surengė didįjį Brandos gynimo maršą.

Vyko ir paskutinės auklėtojų Artūro Hovakimyan, Virginijos Pėčelienės, Vidos Degutytės ir Vilmos Maliaukienės pamokos, buvo pakabinta vinjetė, į šventės vietą gimnazijos kieme abiturientus palydėjo „Ąžuolo“ progimnazijos pirmokai. Šventė ir prasidėjo jų nuoširdžiais žodžiais, eilėraščiais, dainelėmis bei palinkėjimais.

Abiturientus sveikino „Žiburio“ gimnazijos direktorė I. Kačinauskienė, linkėdama, kad nors žodį „mokinys/abiturientas“ greitai užpustys praeities dulkės, tačiau tai tegul neištrins prisiminimų apie gimnaziją, mokytojus, draugus, apie čia turėtas galimybes: galimybę būti savimi, galimybę kritikuoti, galimybę augti ir svajoti, galimybę pakilti ir suklysti, patirti didžiausius gyvenimo išbandymus, surasti artimiausius draugus, nustebinti, galbūt ir nuliūdinti.

Direktorė sakė, kad ji viliasi ir nuoširdžiai tiki, jog mokytojai sugebėjo abiturientus paruošti ir paleisti į streso, naujovių bei gyvenimo išbandymų kasdienybę, kad suteikė ne tik mokslo žinių, paruošė brandos egzaminams, bet ir išmokė tolerancijos,pozityvumo, atvirumo ir nuoširdumo, gebėjimo matyti gerus dalykus įvairiausiose situacijose.

Direktorė linkėjo abiturientams būti tikrais žmonėmis, vertais pagarbos ir pasitikėjimo, skleisti „Žiburio“ gimnazijos šviesą visur, kur benueitų, ką besutiktų, susikaupimo ir sėkmės laikant savo gyvenimo egzaminus, padėsiančius realizuoti savo svajones.

I. Kačinauskienė sakė, kad tiki, jog abiturientai nenuvils savo pasiekimais egzaminuose, brandumu ir atsakingumu, nes jie mokėsi Prienų „Žiburio“ gimnazijoje, nes jie išeina į gyvenimą, kad garsintų savo gimtąjį Prienų kraštą.

LR Seimo narys A. Palionis, pastebėjęs, kad pandemija abiturientams padėjo tapti dar savarankiškesniais, linkėjo būti drąsiems, atkakliems, siekti savo svajonių bei tikslų ir, žinoma, kad pasisektų per egzaminus. Sveikinimus papildė saldžiomis dovanomis.

Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas padėkojo, kad abiturientai šiandien įnešė šiek tiek šurmulio į apmirusį miestą. Jis pasveikino juos įveikus vieną gyvenimo etapą, linkėjo, kad ir kiti etapai, kurių gyvenime dar bus daug, taip pat būtų sėkmingi ir, kur bebūtų, kur begyventų, visuomet prisimintų savo mokyklą, Prienų kraštą.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas R. Zailskas pasveikino su dvylika metų laukta nuotaikinga Paskutinio skambučio švente. Jis džiaugėsi, kad abiturientams pavyko įveikti ypatingas aplinkybes – karantiną, ir tiki, kad jie paneigs visus nepasitikėjimus ir abejones, įrodys ir parodys, kad nuotolinis mokymasis nesutrukdė išlaikyti egzaminų.

„Nebijokite egzaminų, tegu jie jūsų bijo! Jūs ateisite ir juos išlaikysite! Susitikime po maždaug pusantro mėnesio, įteikiant brandos atestatus!“ – linkėjo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Sveikinimus bei linkėjimus perdavė ir Švietimo pagalbos tarnybos atstovės.

Abiturientus, kurių nemažai dainavo ir gimnazijos choro gretose, sveikino ir gimnazijos choristai bei jų vadovė mokytoja R. Ruočkienė ir linkėjo, kad visi dar ne kartą kartu padainuotų.

Mokinių seimo prezidentas A. Grumadas, persikūnijęs į nuo gyvenimo patirties sulinkusį senuką, abiturientams pažėrė daugybę patarimų ir palinkėjimų. Jis linkėjo, jei kas nepasiseks, į viską pažiūrėti kitu kampu, vaikščioti kitu keliu, nepasiduoti jokiose situacijose, o jei vienos durys bus uždarytos, nebijoti belstis į kitas ir, žinoma, puikiai išlaikyti egzaminus bei kelti Lietuvą į aukštą lygį. Jis atsiprašė, kad mokinių seimas, nors dirbo dieną naktį, nespėjo sumontuoti filmuoto sveikinimo, bet jis abiturientus pasieks artimiausiomis dienomis.

Šventėje skambėjo ir gimnazijos trečiokų palinkėjimai bei dainos, pasakojančios apie paskutinius – beveik nuotolinius – abiturientų mokslo metus.

Tradiciškai abiturientai trečiokams įteikė mokyklos knygą ir simbolinį raktą, padėkojo altruistiškai atsidavusiems mokytojams, švietusiems kaip Žiburys.

Abiturientai Testamente balais įvertino ir svarbiausius mokykloje juos lydėjusius dalykus: rūbinę, valgyklą, sporto salę, stadioną, biblioteką, automobilių stovėjimo aikštelę, spausdintuvą, mokytojus, administraciją, darbuotojus… 100 balų iš 10 buvo įvertintas valgykloje gaminamas „Tinginys“, kurio, tikino abiturientai, labiausiai pasiges.

Tardami „sudie“ mokyklai, mokytojams ir draugams, ne vienas abiturientas ir ašarą nubraukė.

Šventę užbaigė abiturientų dovanos mokyklai – magnolijos – pasodinimas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close