Mokslus iškeitė į mylimą darbą: vos per metus tapo vadovu, o bendradarbius vadina antra šeima

Nors dažniausiai dvylika klasių pabaigę jaunuoliai skuba mokyklos suolą iškeisti į universiteto auditoriją, kai kuriems šis scenarijus pasisuka kiek kitaip. Taip atsitiko ir kauniečiui Edgarui Skesteniui, kuris, susistabdęs pradėtas studijas, savo pašaukimą atrado įsidarbinęs vienoje prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių. Vos per metus sparčiai karjeros laiptais pakilęs ir dabar vadovo pareigas užimantis jaunuolis pasakoja, kad šiuo metu didžiausią prioritetą skiria komandai, kuri karantino metu tapo tikrais šeimos nariais.

Studijas pakeitė netikėtai gautas darbas

Pabaigęs mokyklą, Edgaras, kaip ir dauguma tokio amžiaus jaunuolių, nusprendė studijuoti. Iš Kauno persikėlęs gyventi į Vilnių, jis planavo baigti su pramogų industrijomis susijusias studijas, nes kiek ankščiau darbavosi įvairiuose populiariuose televiziniuose projektuose. „Padėjau televizijos projektų užkulisiuose, taip pat operatoriams, dirbau su publikos administravimu ir kitus darbus. Tai buvo labai maloni ir smagi patirtis“, – studijų pradžią prisimena jis.

Nusprendęs mesti ankstesnį darbą, Edgaras įsidarbino viename prekybos centrų. Tačiau po kurio laiko darbą jis nusprendė pakeisti ir netikėtai pamatė sudominusį pasiūlymą prisijungti prie „Rimi“ kolektyvo. Po kurio laiko Edgaras sulaukė pasiūlymo dirbti tuo metu naujai Kaune atsidariusioje mažo formato prekybos tinklo parduotuvėje, kur netruko pakilti karjeros laipteliais.

„Dabartinėje darbovietėje dirbu jau metus. Per juos mano pareigos keitėsi kelis kartus – pradėjau kaip prekių ir paslaugų operatorius, bet su dideliu užsidegimu tobulėjau, mokiausi ir tapau pamainos vadovu. Tai buvo pirmasis mano darbo vaisiaus rezultatas ir esminis pamatas dabartinėms mano pareigoms. Dabar užimu laikinas direktoriaus pareigas, turiu dvi parduotuves, kurioms vadovauju“, – apie įspūdingą karjeros šuolį pasakoja jaunuolis.

Bendradarbiai tapo antrąja šeima

Edgaras pasakoja, kad net ir nebaigus studijų, darbas jam padeda save realizuoti mėgstamoje veikloje. Vos prisijungęs prie dabartinęs darbovietės, jis sulaukė kolegų palaikymo ir draugiško ryšio, tad užėmęs vadovo poziciją, pats skiria daug dėmesio komandos formavimo temoms: „Visada buvau pilnas idėjų, tad jas panaudojau ir formuojant komanda. Tikiu, kad komandai skiriamas dėmesys pirmiausia duoda gerus rezultatus, pasitikėjimą vienas kitu ir manimi. Dirbu su savo komanda ir savo pavyzdžiu rodau, kad nieko nėra neįmanoma ir viskas pasiekiama per dideli norą ir užsispyrimą.“

Bendradarbių suvienijimą Edgaras laiko vienu pagrindinių savo tikslų bei ėmėsi iniciatyvos organizuoti darbuotojų sąskrydį. „Nepaisant visų tikslų, kurie keliami parduotuvėms, mano vienas iš pagrindinių norų yra visas „Rimi“ express formato parduotuves padaryti vieningas. Matome, kad visos didžiosios parduotuvės įsitraukia, o mažosios lieka tokios pasyvios. Tai mano tikslas, kad ir jų darbuotojai būtų vieningi, turėtų iniciatyvos, įsidegimą kažką daryti. Džiaugiuosi, kad darbe visi tampame vis didesne ir gausesne šeima, palaikome santykius ir šiltai bendraujame“, – sako Edgaras.

Jis džiaugiasi tuo, kad parduotuvėse darbuojasi įvairių patirčių ir pomėgių turintys, išskirtiniai žmonės, o kolektyvo tarpusavio ryšys padeda lengviau išgyventi karantino kasdienybę: „Šiuo sunkiu karantino laikotarpiu palaikau labai stiprų ryšį su savo komanda, bendraujame  komunikacinėmis priemonėmis ir rengiame nuotolinius susirinkimus, skiriame labai daug dėmesio vieni kitiems, išlaikant atstumą išgeriame kavos puodelį ir, jei reikia, pakalbame ne tik apie darbą . Mes pasitikime vienas kitu, jaučiamės saugūs, ir siekiame rezultatų, todėl galiu drąsiai teigti, kad bendradarbiai yra tapę antra mano šeima.“

Ateityje svarstytų grįžti į studijas

Nors darbe jaučiasi puikiai ir kasdien išmoksta naujų dalykų, Edgaras sako nenumetęs į šalį minties kažkada grįžti studijuoti. Anot jo, mokytis niekada nebus vėlu, o su mintimi, kad mylimą darbą atradusiam žmogui studijos nebesvarbios, jis nesutinka: „Manau, kad žinių niekada nebus per daug, o studijos kiekvienam žmogui atneša tik didelę naudą ir patirtį asmeniniame gyvenime. Juk ko iš moksi, ant pečių nenešiosi. Brandinu mintį apie studijas, bet, vienaip ar kitaip, jos bus susijusios su dabartiniu mano darbu, kad patirtis darbe ir žinios, įgytos studijų metu, papildytų vienas kitą.“

Edgaras tikina, kad dirbdamas gali atsiskleisti visapusiškai – darbe nestinga ir kūrybos, ir vadybinės patirties. „Dedu visas pastangas pasiekti tai, ką galiu geriausio šiame prekybos centre. Dabartiniai mano tikslai – ne mokslai, o darbuotojų komandiškumo didinimas, įsitraukimas į tikslus, rezultatą, vieningumas – noriu savo kolegoms iškelti tokius tikslus, kad ilgainiui jie liktų patenkinti, atrastų norą tobulėti ir domėtis, kas vyksta jų aplinkoje“, – sako jis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close