Į Vaizgaikiemį rinkosi šeimos iš visos Lietuvos (GALERIJA) atnaujinta

Birželio 1 d., Vaikų gynimo dienos proga Vazgaikiemio k. esančiame Visuomenės harmonizavimo parke vyko šeimų šventė „Čia visa Lietuva“. Į ją buvo kviečiamos šeimos iš visos Lietuvos. Iš tikrųjų tai buvo puiki diena ir puiki vieta šeimyninei iškylai.

Šiek tiek vėluojančią šventę įžanginiu žodžiu pradėjo parko savininkas Augustinas Rakauskas. Dar pernai priėmęs savo valdose lietuvių jaunimą iš viso pasaulio, šiemet jis sukvietė ir vyresnius, ir dar jaunesnius renginių lauke mėgėjus. Besirenkančiais pulkais šeimų džiaugėsi ir šventės globėja, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Puikiu vidurdienio oru bei gražių šeimų gausa džiaugėsi ir sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis į susirinkusiuosius kreipėsi poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiais. Poeto žodžius ir skyrė mažiesiems šeimų nariams, kurių čia prisirinko gausybė. Daugelis pramogų buvo skirta būtent jiems. Aplink vaikštinėjo ir savo šypseną visiems dalino buvusi Prienų senelių namų direktorė, socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė.

Scenoje skambėjo vaikų dainos, o visoje parko teritorijoje aplink tvenkinį vyko žaidimai ir pramogos, skirtos jiems. Čia vaikai galėjo pasikarstyti įrengtoje laipiojimo virvėmis zonoje, išmokti skautiškų mazgų rišimo, suvenyrų gamybos, grojimo gitara, pasigrožėti „Vabalų“ klubo automobilių paroda, smalsiai stebėti kinologų pasirodymus, žaisti liaudies žaidimus, mėtyti pasagas, žiedus, vežioti vaikus senoviniuose vežimukuose, lenktyniauti vaiko dubenyje tempime, rungtyniauti medinėmis slidėmis, stengtis neįtikėtinai greitai nupjauti rąsto riekelę. Pavargę galėjo rungtyniauti prisėdę prie stalo žaidimų. Norintieji išmokti kažko naujo, rado zonas, kuriose buvo mokomi pūsti didelius burbulus. Mamytės galėjo pasitreniruoti su vaikučiais ir su lankais. Tėčiai galėjo dalyvauti kvapą gniaužiančiame traktoriukų slalome, išbandyti naująsias vejapjoves, traktoriukus, važiuodami aplink kliūtis, išbandyti vejapjovę-robotą. Galima buvo stebėti atvirąjį Lietuvos medkirčių čempionatą „Medkirtys 2013″, iš profesionalų pasimokyti grandinės keitimo, kombinuoto pjaustymo, tikslaus pjaustymo bei šakų genėjimo.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Prienų komandos gaisrininkai žiūrovams padovanojo kvapą gniaužiantį pasirodymą. Pademonstravo gaisro gesinimą, o smalsieji galėjo apžiūrėti aprangą, įrangą ir netgi atsisėsti už mašinos vairo. Norintieji daugiau sužinoti apie specialiųjų tarnybų darbą ir turimą įrangą galėjo pasmalsauti šalia gaisrininkų esančioje policijos stovykloje. Čia savo techniką ir darbo įrankius pristatė policijos pareigūnų komanda iš Alytaus Vyriausiojo policijos komisariato.

Dar vyko triratukų varžybos, vaikiškų rūbų, batų, žaislų mugė, kemperių sezono atidarymas, Tarptautinio Kauno kino festivalio atstovų vaikiškų filmukų pristatymas.

Jaunieji amatininkai galėjo pasimokyti origami lėktuvėlių lankstymo, o danguje išvydę neįtikėtino dydžio aitvarus, juos čia pat ir pasigaminti aitvarų dirbtuvėse. Norintieji tapti artistais galėjo pasimokyti akrobatikos, žongliravimo. Gurmanai – nugvelbti skanų kąsnelį PIK NIK sūrio lazdelių plėšymo čempionate, prisikirsti kastinio degustacijoje, paragauti senovine sviestmuše sumušto sviesto arba tiesiog prisikirsti ledų jų valgymo turnyre.

Šventėje buvo gausu ir visose mugėse galimų pasirinkti pramogų. Tėveliai negailėjo pinigų pripučiamiems batutams, vandens kamuoliams, monetų kaldinimui ar vaikų apkirpimui bei veidukų išpiešimui. Pasiilsėti negavo ir mažytis ponis, nešiodamas vaikus ir pozuodamas su jais prieš tėvelių fotoaparatus.

Čia veikiančioje mugėje buvo galima įsigyti įvairiausių amatininkų dirbinių, įvairiomis spalvomis žėrinčių balionų bei vaikiškų žaisliukų. Atkakliausieji galėjo užlipti į čia pat supiltą kalną bei apžiūrėję apylinkes nuo jo nusileisti. Vaikai dažniausiai tai darė ridendamiesi.

Tai buvo dar vienas renginys, kuriame buvo verta pabūti, praleisti laiką su savo šeima.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close