Kokį oro kondicionierių pasirinkti karštomis vasaros dienomis?

Kondicionierius yra išties svarbi daugelio iš mūsų gyvenimo dalis. Karštomis vasaros dienomis tai tampa beveik vienintele priemone, galinčia pagelbėti šiek tiek atsivėsinti ir sugebėti toliau išlikti produktyviam, juk visgi didelė šiluma neretai vargina, atima energiją ir verčia aptingti. Kad taip nenutiktų, aptarsime, koks geras kondicionierius bus tinkamiausias karštą vasaros dieną.

Šie prietaisai neretai naudojami įvairiose kavinėse, parduotuvėse, biuruose bei kitose vietose. Nenuostabu, juk geras kondicionierius labai svarbus tiek darbo aplinkoje, tiek namuose, tačiau ne visi žino, kokių tipų kondicionierių yra ir kaip apskritai jį išsirinkti. Pasiūla tampa vis didesnė, akys tiesiog raibsta beskaitant įvairiausius privalumus, naujas funkcijas, plačias naudojimo galimybes. Tad, kokį oro kondicionierių pasirinkti karštomis vasaros dienomis? Skaitykite straipsnį toliau, o mes pasistengsime viską išdėstyti kuo paprasčiau.

Sieniniai kondicionieriai.

Jie yra ganėtinai nebrangūs, todėl nereikėtų stebėtis, jog tai išties populiari prekė. Sieniniai kondicionieriai pasižymi šaldymo, vėdinimo, sausinimo funkcijomis, todėl nenuostabu, jog yra tinkami karštai vasaros dienai. Neretai jie nesukelia daug triukšmo, leidžia pasirinkti veikimo rėžimą, reguliuoti temperatūrą bei valdyti veikimo laiką. Tad, jeigu ieškote kažko pigesnio, funkcionalaus ir paprasto – sieniniai kondicionieriai gali būti tinkamas sprendimas.

Kasetiniai kondicionieriai.

Tai dviejų dalių kondicionierius, kurio vidinė dalis montuojama lubose, o išorinė lauke. Jie idealūs tuomet, jei patalpoje įrengtos lubos yra pakabinamos. Svarbu paminėti, jog šio tipo kondicionieriai pasižymi moderniu dizainu, taipogi, jie efektyviai paskirsto oro srautą. Kadangi juose įrengtos šaldymo, vėdinimo, filtravimo bei sausinimo funkcijos, jie taipogi yra puikus variantas vasariškoms dienoms. Tačiau, svarbu nepamiršti, jog įrengti šio tipo kondicionieriaus gali ir nepavykti, mat pakabinamos lubos yra tam būtina sąlyga.

Kanaliniai kondicionieriai.

Šio tipo kondicionieriai atlieka šaldymo, filtravimo, sausinimo ir vėdinimo funkcijas, tad, vėlgi – yra puikūs karštoms vasaros dienoms. Jie neretai įrengiami įvairiose parduotuvėse, kotedžuose bei ofisuose, mat kondicionierius nėra matomas, tad negadina bendro interjero įvaizdžio. Visgi, nors kanaliniai kondicionieriai pasirūpina optimaliu oro paskirstymu, šio varianto montavimas yra ganėtinai sudėtingas.

Lubiniai kondicionieriai.

Įprastai jie montuojami ant grindų arba palubėje. Tai dviejų dalių kondicionierius, tad kita jo dalis neretai būna lauke. Šis variantas užtikrina tolygų oro srauto paskirstymą, padeda išvengti tiesioginės šaltos srovės. Neretai šie kondicionieriai naudojami ne tik namuose, bet ir įvairiuose restoranuose, biuruose bei panašiose vietose.

Oro kondicionierių pasirinkimo faktoriai

Visgi, renkantis kondicionierių karštoms vasaros dienoms, labai svarbu atkreipti dėmesį į keletą dalykų:

 Įrenginio galią, mat svarbu, jog šis išties sugebėtų atvėsinti patalpą, kurioje bus sumontuotas.

 Funkcionalumą, nes nuo darbo rėžimų skaičiaus priklauso oro srautų kryptys, galingumo parinktys. Nepamirškite, jog kuo daugiau rėžimų turi kondicionierius, tuo daugiau galimybių turėsite sureguliuoti jį taip, kaip Jums patogiau.

 Sausinimo funkcijos buvimą, ypač, kai vietos, kurioje esate, oras yra itin tvankus. Šio tipo kondicionieriai susitvarko su drėgmės pertekliumi.

 Kai kurie prietaisai turi rėžimą, skirtą netrikdomam miegui, kuriame kondicionierius veikia beveik be garso, o temperatūra vis tiek kinta sklandžiai.

Taigi, variantų renkantis kondicionierių karštoms vasaroms dienoms yra išties daugybė, tad, atkreipkite dėmesį į Jums svarbiausius aspektus ir paskubėkite pirkti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close