Pasitarime su seniūnais – dar daugiau dėmesio apleistiems sklypams ir pastatams

Balandžio 7 d. vykusiame Prienų r. savivaldybės administracijos vadovų ir seniūnų pasitarime aptarta apleistų ir nenaudojamų sklypų, statinių priežiūros klausimai.

Ši problema aktuali dar nuo nepriklausomybės pradžios, kai atsirado galimybė privatizuoti valstybės turtą. 

Anot administracijos direktorės J. Zailskienės, ar tinkamai prižiūrimi apleisti pastatai, kontroliuoja administracijos specialistai ir visų seniūnijų darbuotojai ir šis procesas vyksta gana sklandžiai. Paraginti specialistų dalis savininkų pastatus susitvarkė ar pardavė, kitiems postūmį tvarkytis davė teisinės priemonės – šiuo metu taip pat ruošiamasi pradėti teisminius procesus dar su 3 apleistų statinių savininkais.
Pasitarime pažymėta, kad didesnio dėmesio reikia ir apleistiems sklypams, ypač gyvenvietėse, miesteliuose, matomiausiose vietose. Nors seniūnai patikino, kad su tokių sklypų savininkais kalbamasi, didžioji dauguma esą po pokalbio susitvarko, tačiau yra tokių žemės plotų, kurių savininkų dėl įvairių priežasčių nustatyti neįmanoma ar jie nelinkę bendradarbiauti. 

Su seniūnais, Žemės ūkio skyriaus vedėja A. Tamošiūniene buvo suderinta apleisto sklypo vertinimo forma, sutarta  jau dabar pradėti stebėti, fiksuoti apleistus sklypus, kalbėti su savininkais, o neveikiant šioms priemonėms – imtis teisinių. Administracijos direktorė paragino bendradarbiauti skyrių ir seniūnijas, kad darbas vyktų kuo sklandžiau. Kalbėta ir apie prasidėjus ūkiniams darbams gadinamus ir teršiamus kelius, apie atsakingą ūkininkų veiklą, bendradarbiavimą.

Įpusėjus pavasariui, seniūnijų kolektyvų laukia darbingas laikotarpis – nuo sklandaus pasėlių deklaravimo organizavimo (pradžia balandžio 12 d., informacija paskelbta Savivaldybės svetainėje – past.) iki kelių priežiūros, duobių lyginimo pagerėjus orams, aplinkos tvarkymo ir kitų pavasarinių darbų. Labai svarbu, kaip sakė direktorė, kad kiekvienas bendruomenės narys prisidėtų prie švarios aplinkos kūrimo, atsakingo kelių naudojimo ir paragintų tą daryti kaimynus. 

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close