Pradedama vykdyti prevencinė priemonė „Neeksploatuojami automobiliai 2021”

Šią savaitę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato (toliau – Birštono PK) pareigūnai kartu su Birštono savivaldybės Viešosios tvarkos specialistu, siekdami užkardyti neeksploatuojamų, paliktų be priežiūros transporto priemonių laikymo bendro naudojimo vietose kontrolę, vykdo prevencinę priemonę „Neeksploatuojami automobiliai 2021“. Automobilių mieste vis daugėja, todėl kiekviena automobiliams skirta stovėti vieta yra labai reikalinga.

Birštono PK pareigūnai prašo gyventojų pranešti apie neprižiūrimus ir nenaudojamus bendro naudojimo automobilių stovėjimo vietose paliktus automobilius. Pranešti galima Birštono PK tel. 8 700 65 772 (darbo valandomis) arba Birštono savivaldybės Viešosios tvarkos specialistui, tel. 8 670 57 236 (darbo valandomis).

Šios priemonės metu vykdomi tiksliniai reidai, siekiant užfiksuoti vykdomus pažeidimus, nustatyti transporto priemonių savininkus ir juos įspėti dėl transporto priemonių pašalinimo iš bendro naudojimo vietų. Priemonės metu nustatyti 4 neeksploatuojami automobiliai, kurių savininkai įspėti, paliekant informacinius lapelius. Už įspėjime nurodytų įsipareigojimų nevykdymą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnyje „Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose“ numatyta administracinė atsakomybė:

 „Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno raštiško perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti –

užtraukia baudą transporto priemonės savininkui nuo septyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų

Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai,

užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Už šio straipsnio 2 dalyje numatytą administracinį nusižengimą gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.“

Birštono PK pareigūnai, vykdydami prevencines priemones, ypatingą dėmesį skiria žmonių saugumui. Policija prašo gyventojus teikti informaciją apie galimai daromus Kelių eismo taisyklių ir viešosios tvarkos pažeidimus, nusikalstamas veikas. Šią informaciją prašytume pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba www.epolicija.lt.

Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close