Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdyje aptarti vakcinacijos ir kiti klausimai

Vasario 2 d. vyko Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (ESOC) posėdis, kuriame buvo aptartas vakcinacijos  procesas rajono savivaldybėje, skiepijimo nuo COVID-19 prioritetai ir perspektyvos, priimti sprendimai dėl vaikų dienos centrų veiklos, paskirstytos apsaugos priemonės socialinėms ir udgymo įstaigoms.
Pasidžiaugta, kad susirgimo koronavirusu atvejų Prienų rajone mažėja, o vakcinacijos procesas vyksta sklandžiai. Taip pat paminėta, kad pirmame etape Prienų r. savivaldybė gavo 468 vakcinos dozes, iš jų didžiausias kiekis vakcinų buvo paskirstytas socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms, šių įstaigų pacientams pradėta revakcinacija (pakartotinis skiepijimas). Per vasario mėnesį trimis etapais savivaldybei planuojama skirti dar 1707 vakcinos dozes.
ESOC posėdyje priimtas nutarimas pradėti skiepyti visus švietimo įstaigų darbuotojus, dirbančius su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas.
ESOC rekomendavo užtikrinti vaikų dienos centrų veiklą mišriu ar kontaktiniu būdu. Paslaugos vaikams dienos centruose turi būti teikiamos laikantis teisės aktuose nurodytų reikalavimų (kaukių dėvėjimas, rankų higiena, paslaugos teikiamos ne daugiau nei 5 asmenų grupei, vienam paslaugos gavėjui užtikrinamas ne mažesnis nei 10 kv. m plotas ir kt.).
Šiame etape bus skiepijamos ir kitos prioritetinės grupės bei gyventojai (rekomenduojama pirmiau skiepyti vyresnius asmenis, sergančius lėtinėmis ligomis).

Siekdami užtikrinti sklandų gyventojų vakcinacijos procesą, pateikiame rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų kontaktus, kuriais galima registruotis:

VšĮ Prienų r. PSPC – galite informuoti savo šeimos gydytoją, kad sutinkate skiepytis, ir būsite įtrauktas į norinčiųjų skiepytis nuo COVID-19 sąrašą; taip pat galite registruotis įstaigos interneto puslapyje www.prienupspc.lt per e. registraciją: reikia paspausti nuorodą COVID-19 vakcinavimas ir užpildyti anketą;

VšĮ Balbieriškio PSPC – tel. (8 319) 59549, el. paštu balbieriskiopspc@gmail.com;

VšĮ Veiverių PSPC – tel. (8 319) 68127, el. paštu veiveriupspc@gmail.com ir per

IPRIS (išankstinė pacientų registravimo sistema);

VšĮ „Veiveriečių sveikata“ – tel.: (8 319) 68550, 8 615 95561, el. paštu veiverieciu.sveikata@gmail.com;

VšĮ Jiezno PSPC – tel. (8 319) 57234, el. paštu jieznaspspc@gmail.com;

UAB „Pagalba ligoniui“ – darbo dienomis nuo 9 iki15 val. tel. 8 650 02006;

UAB ,,MediCA klinika“ – tel.: (8 319) 60474, 8 620 22371;

Šeimos klinika „Vita Simplex“ – tel. (8 319) 51059;

VšĮ Stakliškių PSPC – tel. (8 319) 45511, el. paštu stakpspc@gmail.com.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close