Alytaus policija primena: palikti gyvenamąją vietą galima tik turint svarią priežastį

Atsižvelgdama į ekspertų nuomonę, sausio 27 d., Lietuvos Respublikos Vyriausybė nusprendė iki vasario 28 d. pratęsti karantino režimo trukmę. Tokiam pat laikui pratęsiamas draudimas asmenims išvykti už savivaldybės, kurioje jie gyvena, ribų.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užtikrindami Vyriausybės sprendimų vykdymą, organizuoja stacionarius ar mobilius kontrolės postus. Alytaus rajone prioritetą teikia, į rajono savivaldybę atvykstančių ir iš jos išvykstančių asmenų kontrolei.

„Puikiai suprantame Alytaus rajono gyventojus ir jiems kylančius nepatogumus, vykstant iš rajono savivaldybės į Alytaus miestą. Pareigūnai stengiasi tolerantiškai žiūrėti į kiekvieną situaciją, priimti teisingiausią sprendimą. Dar kartą noriu priminti gyventojams, kad vis dar galioja karantino režimo ribojimai, kurių privalome laikytis. Suprantame, kad kyla nepatogumų, tam tikrų neaiškumų, bet prašome supratimo. Tik paisydami ir laikydamiesi taisyklių, kartu suvaldysime šį baisų „monstrą“ ir vėl galėsime „laisviau kvėpuoti“.“, – sakė Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Primename, kad vykstant iš savo gyvenamosios vietos savivaldybės į kitą savivaldybę, vykimo tikslą privalote pagrįsti.

Informaciją apie judėjimo ribojimus ir kitus dažniausiai kylančius klausimus dėl karantino režimo galite rasti paspaudę šią nuorodą: https://policija.lrv.lt/lt/naujienos/svarbi-informacija-del-judejimo-ribojimu-atsakymai-i-klausimus-nuolat-atnaujinama

Jei žmonėms kyla klausimų, jie gali pasiskambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000, pirmadieniais-ketvirtadieniais – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro, penktadieniais – nuo 7 val. ryto iki 18:45 val. vakaro.

DĖMESIO – kiekviename kontrolės poste yra paskirtas posto vyresnysis, kuris sprendžia visus klausimus. Kilus nesutarimams dėl vykimo per postą, ar esant ypatingiems atvejams, vykstantys žmonės gali prašyti sprendimus (nepraleisti ar pan.) išspręsti dalyvaujant posto vyresniajam pareigūnui.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close