Svarbesni 2020 metų gruodžio mėnesio darbai

Gruodžio 3 d. įžiebta Prienų miesto Kalėdų eglė. Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją, Kalėdų eglės įžiebimą visi buvo kviečiami stebėti nuotoliniu būdu. Kalėdų eglės gruodžio mėn. įžiebtos ir rajono seniūnijose.

Gruodžio mėn. įvyko paskutinis šiais metais Prienų r. savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo komisijos posėdis, kurio metu svarstyti 11 verslo subjektų prašymai dėl paramos skyrimo.

Gruodžio 3 d. Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo papildytas Prekybos ir paslaugų teikimo viešųjų vietų sąrašas ir leista prekiauti aikštelėje, esančioje Trakų g., Jiezno m.

Gruodžio 7 d. įvyko konkursas Prienų meno mokyklos direktoriaus pareigoms eiti, kurį laimėjo Aida Pūraitė-Jankauskė, šiuo metu laikinai einanti Prienų r. Jiezno muzikos mokyklos direktoriaus pareigas.

Gruodžio 7 d. vyko nuotolinis Prienų r. savivaldybės kaimo plėtros rėmimo komisijos posėdis, kuriame buvo svarstyti ūkininkų prašymai ir paskirstytos likusios Kaimo plėtros rėmimo programos lėšos. Atsižvelgdama į prašymus komisija paskirstė 35455,75 Eur finansinę paramą.

Gruodžio 4, 11 ir 18 d. Švietimo ir sporto skyrius organizavo nuotolinius mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui pasitarimus. Buvo aptartas ugdymo organizavimas karantino metu, mokyklų bendruomenėms ir mokinių tėvams kylantys klausimai.

Gruodžio mėn. Savivaldybės meras A. Vaicekauskas su komanda tradiciškai sukvietė visus Prienų r. neįgaliųjų draugijų ir skyrių pirmininkus, norėdami pasveikinti su Tarptautine neįgaliųjų diena, padėkoti už nuoširdų ir neatlygintiną darbą, partnerystę, gražų bendradarbiavimą. Pandemijai pakoregavus renginius, šiemet susitikimas vyko virtualioje erdvėje.

Gruodžio 10, 15, 18, 23 d. nuotoliniu būdu vykusiuose Prienų r. savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžiuose aptarta COVID-19 situacija rajone, socialinėse įstaigose, svarstyti klausimai dėl pasiruošimo vakcinacijai, apsaugos priemonių įstaigoms skyrimo, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo, kalbėta apie darbų koordinavimą, įstaigų bendradarbiavimą. Taip pat aptarti klausimai dėl įsigaliojusių gyventojų judėjimo ribojimų organizavimo, sveikatos įstaigų darbo laiko ir tvarkos švenčių metu.

Gruodžio mėn. rajono kultūros įstaigos organizavo nuotolinius renginius: pokalbių ir kultūros valandėles, susitikimus su įdomiais žmonėmis, popietes ir kt. renginius.

Gruodžio 15 d. vykusiame nuotoliniame Prienų r. savivaldybės keleivių ir mokinių vežiojimo koordinavimo komisijos posėdyje svarstyti klausimai dėl keleivių vežimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais maršrutų tvarkaraščių pakeitimų karantino laikotarpiu bei vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų 106-ojo maršruto Kaunas – Garliava –Juragiai – Mauručiai – Veiveriai – Skriaudžiai – Ąžuolų Būda – Kazlų Rūda eismo tvarkaraščių suderinimo.

Gruodžio mėn. buvo atnaujinti mediniai laiptai iš Revuonos g. į sodininkų bendriją „Kalnai“. Laiptų ilgis – 70 m, kitoje turėklų pusėje pritvirtinta medinė juosta, kad dviratininkams būtų patogu vesti dviračius.

Gruodžio 23 d. Prienų r. savivaldybė prisijungė prie akcijos „Tylos ir solidarumo valanda“ – simboliškai nuo 19 iki 20 val. buvo užgesintos šventinės puošmenos, išjungtos kalėdinių eglučių šviesos, tylos minute pagerbtos tiesioginės ir netiesioginės COVID-19 aukos.

Gruodžio 22 d. vykusiame Prienų r. savivaldybės tarybos posėdyje svarstyti svarbūs Prienų krašto gyventojams klausimai. Tarybos sprendimu patvirtinti Prienų rajono savivaldybės 2020–2022 metų strateginio veiklos plano, 2020 m. biudžeto pakeitimai. Posėdyje patvirtintas Bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašas, kuris įtvirtino galimybę Prienų rajono gyventojams spręsti, kaip panaudoti dalį savivaldybės biudžeto lėšų. Savivaldybės taryba pritarė prašymui papildyti AB „Prienų šilumos tinklai“ investicijų planą, patvirtino Savivaldybės infrastruktūros pripažinimo prioritetine kriterijus ir tvarkos aprašą, savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos tarifus bei Prienų rajono savivaldybės vandens tiekimo ir nuotekų valymo infrastruktūros plėtros specialųjį planą.

Prienų rajono savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close