Kas žinotina apie SMS kreditus?

Nuo tada, kai vartojimo paskolos tapo visuotinai prieinamos plačiajai visuomenei ir galimybė pasiskolinti nebebuvo labiau pasiturinčiųjų privilegija, jos spėjo tapti nebeatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Prie to prisideda ir pasirinkimo galimybės, ir išaugę poreikiai, ir nepakankamai aukšti bei stagnuojantys atlyginimai (ypač dabar, karantino sąlygomis). Todėl dabar svarbiausias klausimas yra ne ar imti paskolą, bet kur ir kokią?

Pasirinkimo galimybės iš tikrųjų yra didžiulės: vartojimo paskolos, greitieji kreditai, lizingas, net nekalbant apie kitas, ilgalaikes paskolas. Bet vienos paskolos kiek iškrenta iš konteksto – SMS kreditai. Kažkada jos buvo labai paklausios, o dabar – gerokai mažiau. Didele dalimi tai buvo nulemta paskolų internetu išplitimo, kuris žengė koja kojon su išmaniųjų mobiliųjų įrenginių ir mobilaus interneto plėtra. Bet kadangi yra pasiūla, reiškiasi yra ir paklausa: mažesnis tokių kreditų poreikis nereiškia, kad jo apskritai nėra. Visas SMS kreditus ir/ar paskolas telefonu teikiančias bendroves galite pamatyti čia: https://www.visikreditai.lt/paskolos-telefonu/. Kaip rodo ten pateikti duomenys, Lietuvoje iš viso veikia 7 bendrovės, kurios siūlo paskolas telefonu. Tiesa, ne visos ten paminėtos bendrovės siūlo būtent paskolas SMS žinute; kai kurios leidžia klientams pasiskolinti telefonu, bet paskolai gauti būtina paskambinti nurodytu numeriu.

Bet SMS paskolos prarado kažkada turėtą statusą ne vien tik dėl interneto plėtros. Labai didelę rolę čia sužaidė paslaugos kaina. Mes esame įprastę girdėti, kad visos vartojimo paskolos ir išskirtinai greitieji kreditai yra labai brangios paslaugos. Tai yra tiesa, bet už juos dar brangesni yra SMS kreditai. Jei už vartojimą paskolą, lizingą ar kitokią panašios vertės ir trukmės paskolą galite tikėtis sumokėti apie 20% metinių palūkanų, tai skolindamiesi SMS žinute galite tikėtis sumokėti ir dar daugiau.

Nors jei jus domina paskolos telefonu, t.y. skambučio pagalba, tuomet tikrai galėsite pasiskolinti pigiau čia: https://www.mokilizingas.lt/, kur palyginus su SMS kreditus galinčiomis pasiūlyti bendrovėmis, metinė palūkanų norma yra iki daugiau nei dešimt kartų mažesnė. Tai yra pagrindinis argumentas, kodėl jums reikėtų pagalvoti ar privalumas gauti paskolą SMS žinute iš tikrųjų yra toks esminis, kad pasiskolintumėte daugiau nei 10 kartų brangiau? Net jei tokia paskola jums atrodo būtina, nes po ranka neturite kompiuterio ar prisijungimo prie interneto galimybės, be jo pasiskolinti galite ir skambučio pagalba. Blogiausiu atveju minima bendrovė gali paskolinti ir grynais Paypost skyriuose.

Taip pat būtina žinoti, kad jei su bendrove iš kurios norite skolintis nesate turėjęs jokių reikalų, prisijungimo prie interneto vis tiek reikės, nes dauguma bendrovių tik jo pagalba leidžia prisiregistruoti prie savo sistemos bei patvirtinti savo tapatybę. Kiekviena iš jų taip pat neteikia SMS kreditų klientui pirma nepasiskolinus įprastu būdu. Tai taip pat turėtų būti vienas iš kintamųjų jūsų pasirinkimo lygtyje.

Apie šituos kreditus galima paminėti ir tai, kad jie išsiskiria ne vien palūkanų norma. Vidutinė tokio kredito vertė – labai maža ir tik retais atvejais peržengia kelis šimtus eurų. Tas pats pasakytina ir apie sutarties trukmę, kuri dažnai apsiriboja mėnesiu ar daugiausia keliais. Tai suteikia ir šiek tiek logikos daug didesnei paslaugos kainai. Čia yra panašu kaip ir su taksi paslauga: jei ją naudojame trumpiems atstumams, tuomet viskas logiška, bet jei ją naudosime tarpmiestiniam susisiekimui ir jas lyginsime su kitu tarpmiestiniu transporto, kainų skirtumai bus labai ryškūs. Todėl apie SMS kreditus ir galbūt net visus greituosius kreditus turėtume kalbėti kaip apie „trumpųjų distancijų“ paskolą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close