Naujuosius Metus sutikime saugiai namuose su pačiais artimiausiais

Per penkias šventines paras Alytaus apskrityje pradėta 40 administracinių teisenų dėl karantino režimo nesilaikymo. Suskaičiavus ilgojo savaitgalio rezultatus paaiškėjo, kad ties blokavimo postais buvo apsukta daugiau nei 1 200 automobilių vairuotojų, taip pat gauta ne viena dešimtis pilietiškų asmenų pranešimų dėl karantino režimo nesilaikymo.

Deja, bet gyventojai nesuprato, kad šventes reikia švęsti tik savo šeimos arba vieno šeimos ūkio rate. Nemaža dalis teisenų pradėta būtent dėl to. Pareigūnams teko vykti pas, apie ribojimus pamiršusius, gyventojus. Šventės su kaimynais ar draugais kainuos brangiai. Tikimės, kad taisykles pažeidinėję gyventojai atsipirks tik piniginėmis baudomis, o virusas neišplis jų ir jų artimųjų tarpe. Daugiausia tokių pažeidimų nustatyta Alytuje.

Pareigūnams taip pat įkliuvo gyventojai nedėvintys veido kaukių, besiburiuojantys (daugiau nei du asmenys), kuriems taip pat surašyti protokolai.

Policija primena, kad tokie patys ribojimai išlieka ir Naujųjų metų išvakarėse bei pirmosiomis 2021 metų dienomis. Todėl dar kartą prašome gyventojų būti sąmoningais, laikytis nustatytų taisyklių, ribojimų.

Be karantino ribojimų laikymosi, kaip ir kasmet, artėjant Naujųjų metų šventėms, policija daug dėmesio skirs neteisėtai prekybai, stebės, ar pirotechnika neparduodama asmenims, kurie neturi teisės jos įsigyti – vaikams.

Primename, kad sprogdinti petardas ir leisti fejerverkus draudžiama: prie mokyklų, vaikų darželių, gydymo įstaigų, bažnyčių, šarvojimo salių.

Draudžiama naudoti pirotechnikos priemones nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto. Šis draudimas netaikomas per šventes ar masiniuose renginiuose, kuriems išduotas leidimas. Neblaiviems asmenims irgi draudžiama naudoti pirotechniką, draudžiama naudoti savadarbę pirotechniką. Už visus minėtų taisyklių pažeidimus yra numatytos piniginės baudos. Kad artėjanti Naujametinė naktis neatneštų skaudžių nelaimių, policijos pareigūnai prašo gyventojus atsargiai elgtis su pirotechnikos priemonėmis, nepalikti be priežiūros mažamečių ar nepilnamečių vaikų.

Visi sprendimai ir griežtesni ribojimai susiję su pandemija reikalingi tam, kad žmonės susilaikytų nuo judėjimo, pramogų, susibūrimų, kad užkirstume kelią plisti šiam klastingam virusui.

Policija ragina žmones Naujuosius Metus sutikti su savo artimaisiais, namuose, susilaikyti nuo nereikalingo judėjimo į miestų centrą ar kitas savivaldybes.

Šventes sutikime sveiki ir saugūs!

Alytaus apsk. VPK inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close