Šviestuvų kaina: kodėl skirtumai tokie dideli?

Tie, kurie planuoja pirkti naują šviestuvą bei domisi jų pasirinkimu, ko gero, ne kartą pastebėjo ir tai, kad šių gaminių kainos labai skiriasi. Šiandien šviestuvą galima įsigyti ir už keliolika, ir už daugiau nei tūkstantį eurų. 

Taigi, natūraliai kyla klausimas: kodėl skirtumai tokie dideli? Jau netrukus įvardinsime ne vieną svarbų kriterijų, kodėl šviestuvų kaina taip smarkiai skiriasi. Tačiau prieš tai norisi atkreipti dėmesį į tai, kad pirkdami šviestuvą, neturėtumėte orientuotis tik į kainą – nepamirškite, kad šis pirkinys jums tarnaus tikrai ne vienerius metus, tad būtinai įvertinkite ir tokius aspektus, kaip funkcionalumas, kokybė, estetika.

Žaliavos, iš kurių pagamintas šviestuvas

Viena priežasčių, kodėl šviestuvų kaina labai skiriasi, yra žaliava, iš kurios jis ir pagamintas. Bene pigiausiai kainuoja iš plastiko bei stiklo pagaminti šviestuvai, tuo tarpu porcelianas bei metalas yra įvertinti kur kas brangiau.

Rankų darbo šviestuvai kainuoja brangiau

Tai, kiek teks pakloti už šį pirkinį, priklausys ir nuo to, ar tai bus rankų darbo gaminys. Šiandien prekyboje nemažai galima rasti ir rankų darbo šviestuvų ir tai yra iš tiesų puikus pasirinkimas visiems, kurie nori išskirtinio, itin dekoratyvaus gaminio. Tačiau nereikia pamiršti, kad tokį šviestuvą pagaminti yra ir gerokai sudėtingiau, todėl ir kaina yra didesnė.

Dydis

Įtakos turi ir šviestuvo dydis. Kuo gaminys didesnis, tuo daugiau žaliavos, laiko bei energijos reikia norint jį pagaminti, todėl ir kaina yra didesnė.

Vėlesnių kolekcijų šviestuvai kainuoja pigiau

Nereikia pamiršti, kad šviestuvai yra išleidžiami kolekcijomis. Na, o vėlesnių kolekcijų gaminiai dažniausiai kainuoja pigiau.

Nuolaidos

Na, ir, žinoma, reikia pabrėžti, kad svarbų vaidmenį vaidina ir nuolaidos – dėl jų šviestuvų kaina gali sumažėti nuo kelių iki net keliasdešimt procentų. 

Taigi, kaip matyti, šviestuvų kaina priklauso nuo įvairių akcentų, pavyzdžiui: žaliavos, dydžio, be to, rankų darbo šviestuvai kainuoja brangiau, tačiau vėlesnių kolekcijų gaminiai netrunka atpigti. Tad visa tai paaiškina, kodėl skirtumai tokie dideli. Bet kokiu atveju, belieka tik pridurti, kad tokia kainų įvairovė vertinama ypač teigiamai, kadangi kiekvienas ras sau tinkantį pasirinkimą. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close