Nauja programėlė kelionę pavers žaidimu: iki Birštono taip dar nevažiavote

Birštone įsikūrę nestandartinių pramogų rengėjai „Čiulba ulba“ keliasi į mobiliųjų įrenginių platformas. Nuo gruodžio 1 dienos pradėjo veikti nauja programėlė „Ulba Go“, kurią parsisiuntusieji į keliones ir pažįstamą kraštą pažvelgs kitomis akimis. Norint įveikti „Ulba Go“ siūlomus maršrutus, reikės ir pasukti galvą, ir pasitelkti aštrų žvilgsnį.

Smagiais saitais raizgys tris miestus

Kaip pasakoja „Čiulba ulba“ vadovė Virginija Pranckietė, viskas prasidėjo nuo Birštono, nes čia komanda jau sukūrusi nemažai įvairių maršrutų, o Kaunas yra artimiausias didmiestis ir Virginijos gimtinė. Moteris čia mėgsta atrasti naujų vietų, sako visada svajojusi sukurti įdomių pasivaikščiojimo maršrutų ir orientacinių žaidimų.

„Nors savo veiklą pradėjome su teminiais maršrutais pėsčiomis, dabar, mums keliantis į virtualią erdvę, juolab atsižvelgiant į esamą situaciją, kai žmonėms aktualios saugios šeimos pramogos, norime pasiūlyti maršrutus ir automobiliais. Šioje programėlėje pristatome kelionei automobiliu skirtus maršrutus nuo Kauno iki Birštono, kad šis kelias būtų vaizdingas, įdomesnis, kitoks nei įprastai. Užtrunka galbūt ilgiau, bet galima susirinkti apie 10 stotelių netikėtose vietose“, – intriguoja V. Pranckietė.

Pirmiausia, programėlės naudotojas pasirenka miestą – nuo antradienio „Ulba Go“ bus įtrauktas Kaunas, Birštonas ir Vilnius. Minėtus tris miestus kol kas jungia Birštonas, kuris yra galutinė stotelė, o vėliau bus įvesti atskiri maršrutai kiekviename iš miestų.

Pažintinės kelionės tipas pasirenkamas pagal miestą, temą, trukmę, judėjimo būdą – pėsčiomis arba automobiliu. „Ulba Go“ startuos su šešiais nemokamais maršrutais, kuriuos galima išmėginti neprisijungus prie interneto.

Anot V. Pranckietės, yra planų programėlę plėsti, brėžti įdomius kelius ir iš kitų Lietuvos gyvenviečių, tad įsidiegus programėlę ir išbandžius pirmuosius maršrutus, ją verta pasilaikyti ateičiai, nes palaipsniui atsiras vis daugiau maršrutų.

Judėti pirmyn – tik išpildžius tam tikras sąlygas

„Ulba Go“, pažymi V. Pranckietė, nėra gidas, kai žinai visą kelionės planą iš anksto ir tiesiog aplankai stoteles. Žaidimas turi netikėtumo faktorių, kadangi tik įveikęs pirmą užduotį „atrakinsi“ kitą punktą.

Prieš leidžiantis į maršrutą dalyviai sužino glaustą informaciją, kokia maršruto tema, kur numatoma žaidimo pradžia ir pabaiga, kokia maršruto trukmė ir kiek kilometrų teks įveikti. Šalia pateikiamas gana lakoniškas aprašymas, pavyzdžiui, „Į Birštoną pietine Kauno marių puse“, kuris turėtų įkvėpti leistis į maršrutą ir geriau pažinti Lietuvos kraštą.

Trumpai užsimenama, ar bus lankomi gamtos, istoriniai, architektūriniai objektai, o gal bus visko. Mat organizatoriai ruošia ir teminius maršrutus, vienijamus tam tikro leitmotyvo, pavyzdžiui, istorinis detektyvas, kuriame pateikiamos šimtmetį siekiančios nuotraukos – juodai baltos, kalbančios apie tuometinį tarpukario gyvenimą, kada jis buvo net labai spalvingas.

Visa žaidimo eiga paaiškės „atrakinus“ vieną stotelę po kitos, ir tik nuvykus į nurodytą pirmą tašką užfiksuojama, kad jis pasiektas bei pasirodo kiti klausimai, užduotys. Tarkime, žaidėjams bus pateiktas klausimas, į kurį greičiausiai pavyks atsakyti tik nuvykus į reikiamą vietą, arba joje reikės padaryti nuotrauką, nusifilmuoti.

„Nors dalyvaujant maršrute teks pagalvoti, kaip teisingai atlikti užduotis, tačiau pagrindinis žaidimo tikslas yra pramoga ir įdomiai praleistas laikas su šeima ir draugais. Aplankai nematytas vietas, susipažįsti ir keliauji toliau, bet nežinai, kas laukia priešaky“, – šypsosi viena iš „Ulba Go“ sumanytojų.

Kauniečiams paruošė specialų turą

Kaip teigia V. Pranckietė, kiekvienas maršrutas turi tam tikrą traukos objektų rinkinį, nes, galbūt, nėra įdomu aplankyti 10 vien tik gamtos arba istorinio pobūdžio vietų.

„Pastebėjome, kad dažniausiai mūsų žaidimus išbandę keliautojai renkasi mišrius maršrutus, kuriuos sudaro po kelis gamtos, kultūrinius, istorinius objektus. Beje, vienas mineralinių vandenų sostinėje sukurtas „Ulba Go“ teminis maršrutas labiausiai skirtas kauniečiams ar mylintiems šį miestą – tai yra „Kauno ženklai Birštone“, – dėmesį atkreipia moteris.

Minėtą maršrutą sudaro kauniečiams gerai žinomos vietos arba įvairūs Kauno simboliai, vienaip ar kitaip atsispindintys Birštono kurorte ir pabrėžiantys šių miestų draugystę, kuri siekia dar Vytauto Didžiojo laikus, kai Magdeburgo teisės Kaunui buvo suteiktos būtent Birštone.

Didelėms grupėms – išskirtinės paslaugos

Nemokama „Ulba Go“ versija yra skirta šeimoms, nedideliems draugų susibūrimams, vienam automobilio ekipažui, kai sėdi ir važiuoji. Programėlė turės ir mokamą versiją, kuri bus skirta įvairioms didesnėms šventėms, gimtadieniams, įmonės kolektyvo komandiniams žaidimams.

„Komandiniai žaidimai taip pat galimi šioje programėleje, tačiau tai yra sudėtingesnė žaidimo versija, kuriai reikalingas administratoriaus koordinavimas. Šių žaidimų metu pridedame daugiau atrakcijų, užduočių, laukiančių nuvykus į punktus – dėl to paslauga apmokestinama“, – švęsti drauge kviečia V. Pranckietė.

„Ulba Go“ sukurta įgyvendinus projektą ir gavus finansavimą iš „Mokslo inovacijų ir technologijų agentūros“. Programėlė skirta įrenginiams su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis, ją jau nuo antradienio bus galima išbandyti gyvai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close