Naujojo stadiono atidarymo šventė Stakliškėse

Šios dienos laukėme su nekantrumu. Nes žinojome, kad prieš porą metų Stakliškių vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojų pasiūlytą idėją atnaujinti stadioną palankiai priėmė Stakliškių bendruomenė ir jos pirmininkė Rasa Noreikienė.

Pirmininkė ėmėsi rašyti projektą ir, projektui pavykus, buvo gautos lėšos iš Leader programos, finansuojančios Vietos plėtros 2009-2014 m. strategijos įgyvendinimo projektus. Bendra sporto aikštyno atnaujinimo projekto vertė – 94111 Lt. Rūpesčių pakako Stakliškių bendruomenei ir jos pirmininkei Rasai Noreikienei. Užkalbinta Rasa Noreikienė pasakoja, kad kas tris mėnesius teko atsiskaityti įvairioms komisijoms ir numatyti tolesnių darbų eigą. Bet tai jau praeity, o šiandien – šventė – mokyklos atnaujinto stadiono atidarymas. Iš tolo šviečia nauji vartai, akį pamalonina žalią šilką primenanti stadiono danga, kurios puikiai išvaizdai palaikyti įsigyta traktoriukas–vejapjovė.

Stadione šurmuliuoja vaikai, vėjelis ridinėja didžiulį futbolo kamuolį kaip raiškiausią šios šventės akcentą. Pirmiausiai išsirikiuoja svečių ir mokyklos komandos futbolo turnyro „Golas“ atidarymui. Į pakvietimą žaisti futbolą atsiliepė daugelis rajono mokyklų. 8 -10 klasių mokiniai rungtyniauja žaisdami tinklinį, 5-7 klasių mokiniai tikrina savo  drąsą ir miklumą šuolyje į aukštį, pradinukai pasiruošia kvadratui, suka lankus, šokinėja per virvutę. Ir sporto varžybų maratoną užbaigia svečiai ir mokyklos mokiniai, dar kartą žaisdami futbolą. Išsekus sporto rungtims, vyksta iškilmingiausia šventės dalis – atnaujinto stadiono atidarymas: giedamas mokyklos himnas, Stakliškių mokyklos vėliavą pakelia mokinių prezidentė Audronė Žilionytė ir kūno kultūros mokytojas Marijus Makštutis. Suteikiamas žodis mokyklos direktorei Loretai Šernienei, kuri sveikina visus susirinkusius ir dėkoja mokytojai Rasai Noreikienei, parašiusiai šį projektą. Renginio vedantieji pristato svečius. O jų sulaukėme tikrai daug. Atvyko gerbiami svečiai iš Prienų rajono savivaldybės: meras Vytas Bujanauskas, švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Seimo narys Andrius Palionis, Stakliškių seniūnas Gintautas Kaminskas, Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Asta Keblikienė, „Golo“ futbolo turnyro globėjai, Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjai Darvydas Šernas ir Žydrūnas Karčemarskas ir kiti garbingi asmenys. Svečiai savo pasisakymuose džiaugiasi stadiono permainomis, mano, kad šis laimėtas projektas bus impulsas kitiems renginiams ir sudarys sąlygas dar labiau aktyvinti mūsų sportinį gyvenimą. Pasisakymus paįvairina Prienų merginų šokiai, įteikiami apdovanojimai rungčių laureatams. Mažųjų „Golo“ turnyre trečiąją vietą laimėjo Stakliškių mokyklos komanda, antrąją – Balbieriškio mokyklos komanda ir pirmoji vieta atiteko Jiezno gimnazijai. Vyresniųjų grupėje – trečiąją vietą laimėjo Balbieriškio mokyklos komanda, antrąją – Jiezno gimnazija ir pirmoji vieta atiteko Stakliškių mokyklos komandai. Geriausius turnyro žaidėjus vertingomis dovanomis apdovanojo Darvydas Šernas ir Žydrūnas Karčemarskas. Šioje sporto šventėje savo jėgas išbandė ir pradinių klasių mokiniai. Už puikius rezultatus sukant lanką, šokinėjant per šokdynę apdovanoti: Milita Kosčicaitė, Goda Bankauskaitė, Dominykas Juodis ir Daivaras Berškys. Išsekus dovanoms, prizams ir šventinėms kalboms, kilo į dangų helio ir džiaugsmo, padėkos ir geros nuotaikos pripildyti balionai.

                             Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie stadiono atnaujinimo darbų: UAB „Rūdupis“, Stakliškių bendruomenei, o ypač jos pirmininkei Rasai Noreikienei.

                             Atsivėrę stadiono vartai maloniai laukia visų: mokinių, jų tėvelių, ir visų sportui neabejingų Stakliškių miestelio ir aplinkinių vietovių žmonių. Manome, kad visų poreikius tenkins šis moderniai atrodantis mokyklos stadionas.

 

Mokytoja Birutė Mitkevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close