Naujų klientų pritraukimas versle – sudėtingas, bet reikšmingas procesas

Verslo kūrimas reikalauja labai daug: nuo unikalios idėjos iki patenkintų klientų išlaikymo. Išties, sukurti naudingą verslą ir jį išlaikyti tokioje konkurencingoje rinkoje yra labai sudėtinga. Bene pagrindinis momentas verslui – potencialių klientų paieška ir jų sudominimas. Kokie būdai vertingi norint pritraukti naujų klientų?

Tinkama reklama – ta, kuri neatsilieka nuo naujovių

Kalbant apie reklamą, svarbu turėti omenyje, kad efektyviausia ir daugiausiai naudos atnešanti ji bus tik tada, kai atitiks šiuolaikines tendencijas. Standartiniai, pernelyg pasenę reklamos būdai nebus tokie naudingi paprasčiausiai dėl to, kad sulauks mažiau vartotojų dėmesio. Svarbu sutelkti dėmesį į naujoves, nuolat domėtis, kokie būdai labiausiai domina klientus ir susilaukia didžiausio susidomėjimo. Trumpai tariant, reikėtų nevengti naujovių. Tad nevalia apsiriboti vien spausdinta reklama. Šiandien didesnę auditoriją pasiekia televizija ir internetas. Dar vienas momentas – socialiniai tinklai, surenkantys išties didelį skaičių naudotojų. Svarbu išlikti atidiems ir pasinaudoti galimybėmis!

Klientų pritraukimas telefoniniu pokalbiu

Svarbia priemone klientų pritraukimui galima laikyti ir telefoninius pokalbius. Tai ypač aktualu gyvenant dabartinėje situacijoje, kai tiek daug svarbių pokalbių ir susitikimų vyksta nuotoliniu principu. Tam, kad pokalbiai telefonu su potencialiais klientais būtų naudingi, reikia išmanyti labai daug: nuo psichologinių momentų iki tam tikros darbo specifikos. Kokybiški pokalbiai gali būti labai efektingi ir greitai praplėsti naujų klientų ratą. Puikia pagalbine priemone verslui dažnai tampa telemarketingo įmonės, kur specialistai teikia įvairias paslaugas. Šalti skambučiai, skolų valdymas, naujų klientų ieškojimas ar skambučių centro paslaugos – efektyvios veiklos, reikalaujančios ypatingo dėmesio ir atsakomybės, todėl protinga alternatyva – palikti šiuos darbus tiems, kurie geriausiai tai geba. 

Dėmesys klientų atsiliepimams

Verslas yra nuolat vykstantis procesas, todėl ypatingai svarbu ne tik nauji, bet ir esami klientai. Geri atsiliepimai apie prekes, paslaugas ir netgi apie darbuotojų bendravimą yra puiki priemonė naujiems klientams pritraukti. Tikėtina, kad paslaugomis ar prekėmis patenkinti asmenys pateiks gerų įvertinimų bei rekomendacijų kitiems ir taip pritrauks potencialių vartotojų. Visuomet reikėtų turėti omenyje, kad tiek teigiama, tiek neigiama informacija iš lūpų į lūpas sklinda labai greitai, o tai gali turėti įtakos klientų srautui. Dėl šios priežasties reikia skirti pakankamai dėmesio esamų ar buvusių klientų atsiliepimams. Naudinga įvertinti klientų poreikius, atkreipti dėmesį į nusiskundimus ir efektyviai spręsti susidariusias problemas, kurių neįmanoma išvengti nei vienoje verslo srityje. Svarbiausia atkreipti į tai dėmesį ir elgtis atsakingai. Klientų įvertinimas taip pat gali padėti tobulėjant! 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close