Šventinės girliandos Kalėdoms: kaip pasirinkti tinkamas?

Tikriausiai daugelis net neįsivaizduoja kalėdinio laikotarpio be eglutės, žaismingų dekoracijų ir jaukios lempučių šviesos, tad artėjant šventiniam metui skubame ieškoti reikiamų atributų. Be tradicinės eglutės svarbiausiu Kalėdų akcentu galima laikyti šventines girliandas. Šiuo metu jų asortimentas įvairiose prekybos vietose toks platus, kad pasirinkimas tampa išties labai sunkus ir varginantis. Kaitrinių lempučių, elektrinės, LED girliandos su baterijomis ar kitas variantas – kaip pasirinkti? Taigi aptarkime pagrindinius aspektus, ką reikėtų žinoti renkantis šventinę girliandą Kalėdoms.

Kambaryje ar lauke?

Pirmiausia, prieš įsigyjant šventinę lempučių girliandą, reikėtų apsvarstyti, kurią erdvę ketinate puošti. Ar lemputės jums reikalingos lauke ar vidaus patalpose? Nuo to priklauso pasirinkimas. Atkreipkite dėmesį į ant gaminio nurodytą informaciją. Įsitikinkite, ar girlianda tinkama naudoti lauke. Paprastai laukui skirtos girliandos kainuoja daugiau. Kita vertus, tokį variantą reikalui esant galėsite naudoti ir patalpoje. Natūralu, kad lauko girliandos turėtų pasižymėti aukštesne kokybe. Lauke esančius gaminius veikia oro sąlygos, tokios kaip šaltis, drėgmė, saulė, todėl pasirinkimas turi būti kokybiškas ir saugus. Jokiu būdu nenaudokite patalpoms skirtų girliandų lauke, nes tokiu atveju yra didelė tikimybė sulaukti trumpojo jungimosi. Taip pat įvertinkite tai, kad lempučių girlianda neviršytų 26 W galingumo. 

Kaitrinių lempučių ar LED girlianda?

Čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir kalbant apie įprastas lemputes. Kaitrinės lemputės yra pigesnės, tačiau sunaudoja daugiau elektros energijos ir nėra tokios patvarios. Tad žvelgiant į laiko perspektyvą, galbūt verta investuoti į geresnę kokybę? LED lempučių girlianda veikiausiai bus brangesnė, tačiau čia galima įžvelgti daugybę pliusų: mažesnės elektros sąnaudos, patvarumas, ilgesnis vartojimas. Tikėtina, kad LED girlianda džiugins daugybę metų! 

Dar vienas momentas – jei ketinate sujungti keletą girliandų į vieną, atkreipkite dėmesį, ar su jūsų turimais variantais tą galima daryti. Paprastai ši informacija yra nurodyta ant gaminio. Jeigu matote pastabą, kad negalima sujungti girliandos su kita, nerizikuokite! Taip gali kilti gaisro grėsmė. 

Atkreipkite dėmesį ir į tokias lempučių girliandas, kurios veikia su baterijomis. Tai neįpareigojantis ir labai dažnais atvejais patogus pasirinkimas, kai jungti puošybos elementą į elektros lizdą nepatogu ar nėra galimybės. 

Kokio dizaino šventinėmis lempučių girliandomis puošite namus bei lauko aplinką, priklauso tik nuo jūsų. Spalvotos, kabančios, apvalios, burbulų, varveklio formos ar tinklinės? Svarbiausia, atminkite, kad šventinė atmosfera bus geriausia tada, kai neperkrausite jos skirtingomis detalėmis. Išlaikykite stilių. Puošybai reikalingų priemonių ieškokite iš anksto. Taip išvengsite varginančios įtampos. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close