Vyskupo viešnagė Birštono parapijoje

Pirmadienį, gegužės 20 dieną, Birštono savivaldybėje viešėjo J. E. Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas ir generalvikaras Algirdas Jurevičius. Garbingus svečius, lydimus Birštono dekanato dekano, klebono monsinjoro Jono Dalinevičiaus, sutiko Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, tarybos nariai ir administracijos darbuotojai

Susitikimo metu merė N. Dirginčienė išsamiai pristatė Birštono kurortą, jo istoriją, supažindino su Tarybos ir administracijos darbu, pasakojo apie bendruomenių veiklą, svarbiausius turizmo objektus, šiuo metu vykdomus projektus ir netolimos  ateities perspektyvas.

J. E. Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas padėkojo savivaldybės vadovams už gražų bažnyčios ir savivaldybės bendravimą, pasidžiaugė, kad Birštone daromi gražūs ir geri darbai vietinių gyventojų ir kurorto svečių gerovei, įgyvendinami svarbūs projektai. Pasidžiaugė ir įsteigtu Birštono dekanatu. Kaip pastebėjo J. E. vyskupas J. Ivanauskas, tokiame gražiame kurorte vyksta vyskupų konferencijos, posėdžiai, lankosi svečiai iš Lietuvos regionų ir užsienio. Baigdamas savo viešnagę, Jonas Ivanauskas linkėjo Birštono savivaldybei dar labiau augti, plėstis, įgyvendinti projektus, kad Birštono kurortas būtų dar labiau matomas, pritrauktų naujų gyventojų ir kurorto svečių, o Savivaldybės ir parapijos bendradarbiavimas būtų pavyzdys kitiems.

J. E. Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas ir generalvikaras Birštono gimnazijoje susitiko su mokiniais ir mokytojais, apsilankė Prienų globos namuose, pabuvojo Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje. Kaimo mokyklos bendruomenei tai buvo neparastai svarbus ir labai malonus įvykis.

– Apie J. E. Kaišiadorių vyskupo ketinimą apsilankyti mūsų mokyklėlėje sužinojome tik prieš kelias dienas. Tai buvo labai džiugi ir jaudinanti akimirka, nes šiek tiek pavydėjome jiezniškiams, kurie neseniai buvo sulaukę tokio garbingo svečio. Aišku, kad apie tai svajojome. O svajonės kartais išsipildo. Pradėjome galvoti, kaip gražiau sutikti, kokią programėlę parengti. Mūsų vaikai moka labai daug gražių dainelių, šokių, eilėraščių, todėl reikėjo tik atsirinkti ir pasikartoti, – pasakojo Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorė Regina Gustaitienė.

Pasak direktorės, vaikai J. E. vyskupą ir jo palydovus sutiko gražiai, parodė savo programą ir buvo tiesiog geri, neišdykavo, nereikėjo niekam duoti pastabų.

J. E. vyskupas J. Ivanauskas pasakojo, kad dabar lanko parapijas, susipažįsta su žmonėmis, pabuvoja ir mokyklose, kur vyksta smagūs ir nuoširdūs susitikimai ir pokalbiai su mokiniais. Vyskupas akcentavo mokslo reikšmę kiekvieno piliečio ir tikinčiojo gyvenime, teigė, kad nesimokančiam žmogui sunku ir neįdomu gyventi. Svečiai pasidžiaugė, kad tokioje nedidelėje mokyklėlėje mokosi tokie šaunūs vaikai, kad čia jauku ir gera, kad visi gali jaustis kaip vienos didelės šeimos nariai. Tai mažos kaimo mokyklos privalumas, leidžiantis vaikams ilgiau pabūti arčiau namų su rūpestingais ir gerais mokytojais.

Tai, kad vaikai laimingi, matėsi iš jų veidų. Direktorė paaiškino, kad jeigu būna kokių negerų momentų, tada einama į kūrybines dirbtuvėles ir bandoma padaryti ką nors gražaus.

Vaikai svečiui įteikė savo rankomis pagamintus suvenyrus-gėlytes, o iš vyskupo gavo ne tik palaiminimą, bet ir šventą paveikslą, kurį pasikabins mokykloje.

Birštono parapijos klebonas monsinjoras J. Dalinevičius sakė, kad tokie vyskupo apsilankymai jo kuruojamose parapijose yra numatyti bažnytiniuose kanonuose, o šį kartą buvo ir naujojo vyskupo pažintis su vyskupijos teritorija ir tikinčiaisiais.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close