Maironio skaitymai gimnazijoje

Per Lietuvą vilnija „Poezijos pavasario“ banga. Pirmieji pumpurai išsprogo ir Veiverių miestelyje.

Maironio žodžiais gegužės 17 d. Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokiniai pakvietė bendruomenės narius, buvusius ir esamus mokytojus bei mokinius į rytmetį „Maironio skaitymai”, kuris vyko vidiniame gimnazijos kiemelyje po šimtamečiu gluosniu.

5-Ig klasių mokiniai skaitė Maironio eiles, kvietė pajausti ar iš naujo atrasti poezijos žodį, kurį puošė saksofono, gitarų, fleitos bei akordeono garsai.

Pasibaigus renginiui kiekvienas skaitytojas, klausytojas saulės spindulyje užrašė savo mintis „Ką jaučiu skaitydamas, klausydamas Maironį”. Spindulį priklijavo prie negęstančios saulės.

Minčių ir pamąstymų buvo daug ir įvairių. Vieni jautė šilumą viduje, apimančią ramybę ar bėgančius šiurpuliukus, kiti – pasididžiavimą savo Tėvyne Lietuva, meilę Lietuvai, jos žmonėms, džiaugsmą ir tikėjimą, treti ragino mylėti brangią žemę, kurioje gyveno mūsų protėviai. Spinduliuose sužibo ir padėkos žodžiai už gražias eiles ir muziką, o vienas klausytojas ar skaitytojas padėkojo, kad išmoko skaityti ir girdėti poezijos žodį.

Džiugu, kad rytmetyje dalyvavo ne tik gimnazijos mokiniai ir mokytojai, bet ir svečiai iš Veiverių bendruomenės.

Netradicinė aplinka, lūpose suskambėję Maironio eilės nepaliko abejingų. Tikėkimės, kad pirmieji pumpurai kitą pavasarį išskleis gražius žiedus.

 

 

                                                                          Eglė Keturakienė,

Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos

                                                        lietuvių kalbos vyr. mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close