Gamtosauginės mokyklos apdovanotos vėliavomis

Gegužės 22 dieną Prienų „Revuonos“ vidurinėje mokykloje ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje buvo šventinė nuotaika – abiem aplinkosauginėms mokykloms buvo įteiktos Žaliosios vėliavos ir Aplinkosauginio fondo sertifikatai,  kuriuos atvežė Lietuvos gamtosauginių mokyklų koordinatorius Renaldijus Rimavičius. Vėliavos įteikimo ceremonijoje „Revuonos“ vidurinėje mokykloje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir vyriausioji  specialistė Laimutė Jančiukienė, o Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje – ir Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas Kastytis Tarasevičius.

„Revuonos“ vidurinės mokyklos aktų salėje susirinko visa mokyklos bendruomenė, aktyviai dirbusi ir dalyvavusi įvairiuose aplinkosauginiuose projektuose. Renginys prasidėjo nuotaikingu jaunųjų dainininkų koncertu, skirtu šiai gražiai progai.

Mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, į mokyklą atnešusi gamtosauginės mokyklos idėjas, pasidžiaugė, kad jie kuria ne tik gražius ir šiltus mokyklos bendruomenės santykius, bet ir gamtosauginę aplinką.

– Mes esame gamtos vaikai, tad kaip tvarkomės, taip ir jaučiamės. O tvarkomės tikrai neblogai, ekologijos srityje bendraujame ir bendradarbiaujame su mokinių tėveliais, miškininkais ir Nemuno kilpų regioninio parko darbuotojais, kuriems esame labai dėkingi, – sakė direktorė.

Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas pasveikino visus su gražia švente ir garbingu apdovanojimu. „Revuonos“ mokyklai Žalioji vėliava ir sertifikatas buvo įteikti pirmą, tačiau, reikia tikėtis, ne paskutinį kartą. Jis palinkėjo ir ateityje puoselėti aplinką, kurioje gyvename, švarinti gamtą ir skatinti tai daryti kitus.

Mokiniai pristatė 2012 metų gamtosauginės mokyklos veiklą, pasakojo apie dalyvavimą projektuose ir akcijose, kurių metu mokėsi taupyti elektros energiją, teisingai rūšiuoti atliekas ir kt.

„Revuonos“ vidurinės mokyklos gamtosauginio komiteto vadovė, biologijos mokytoja Lina Guobienė pasidžiaugė, kad vadovauti ir koordinuoti šią veiklą nėra sunku, nes visi yra labai aktyvūs, turi daug idėjų ir sumanymų bei noro juos įgyvendinti. Mokytoja pagyrė jaunuosius miško bičiulius, kurie yra veiklūs ir iniciatyvūs, įvairiomis akcijomis užkrečiantys ir kitus mokinius bei mokytojus.

R. Rimavičius įteikė mokyklos direktorei I. Balčiukynienei Žaliąją vėliavą ir Aplinkosauginio fondo sertifikatą.

Jeigu „Revuonos“ vidurinės mokyklos kolektyvui buvo įteikta pirmoji Žalioji vėliava, tai Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus bendruomenės veikla tokiu apdovanojimu buvo įvertinta jau  aštuntą kartą.

Mokytoja Ona Žvaliauskienė, vadovaujanti JMB „Degsniukų“ būreliui, priminė, kad ši diena ypatinga ne tik dėl Žaliosios vėliavos įteikimo šventės, bet minima ir kaip Tarptautinė biologinės įvairovės diena, Lietuvoje pradėta minėti nuo 2001 metų.

Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus vyresniųjų klasių mokiniai pristatė 2012 metų gamtosauginės veiklos ataskaitą, kuri iš tikrųjų įspūdinga. Gamtosauginės mokyklos bendruomenė aktyviai dirbo, savo iniciatyvomis užkrėsdami ir savo šeimos narius, artimuosius ir kaimynus, mokydamiesi rūšiuoti atliekas. Akcijos „Mes rūšiuojame“ metu buvo surinkta525 kgelektros įrangos detalių ir13 kgbaterijų.

Buvo leidžiami lankstinukai „Elektros energijos ir vandens taupymas“, dalyvauta projekte „Sveikatą stiprinanti mokykla“, dalyvauta pėsčiųjų žygyje, stengiantis apžinti savo apylinkes. Mokiniai ir mokytojai labai aktyviai dalyvauja akcijose žiemos metu padėdami miško žvėreliams ir paukšteliams.

Nemuno kilpų regioninio parko administratorė Loreta Šaltienė dėkojo mokiniams ir mokytojams už bendradarbiavimą, sukurtus kūrinius ir visam būriui mokinių įteikė padėkos raštus.

Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas, JMB veiklos koordinatorius Kastytis Tarasevičius Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus vadovei, direktoriaus pavaduotojai Neringai Zujienei įteikė padėkos raštą už pastangas ir gražias iniciatyvas bei atliktą kryptingą darbą vykdant Gamtosauginės mokyklos programą.

JMB „Degsniukų“ būrelio vadovei O. Žvaliauskienei K. Tarasevičius įteikė padėkos raštą už bendravimą puoselėjant pedagogų ir miškininkų bendradarbiavimo tradicijas bei kruopštų darbą ugdant jaunuosius miško bičiulius.

Švietimo skyriaus vyr. specialistė L. Jančiukienė mokyklos vadovams įteikė LR švietimo ir sveikatos ministrų pasirašytą padėkos raštą už dalyvavimą sveikatą stiprinančių mokyklų tinklų veikloje.

Mokinių ir mokytojų laimėjimais džiaugėsi bei padėkos raštus įteikė Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius.

R. Rimavičius įteikė Žaliąją vėliavą ir sertifikatą, palinkėdamas ir ateityje būti gamtosauginės veiklos ambasadoriais, kad jų veikla būtų nuoširdi ir aktyvi.

O mokyklos direktoriaus pavaduotoja pastebėjo, kad Žaliąją vėliavą galima išnešti, o tai kas lieka galvoje ir širdyje – tai visam laikui.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close