Birštone vyks penkis Lietuvos miestus suvienijantis kultūros renginys „Nemiegantys miestai“

Pirmą kartą Lietuvoje – net penkis Lietuvos miestus apjungiantis kultūros projektas. Prie programos įgyvendinimo prisijungę profesionalūs menininkai ir atlikėjai tikisi aktyvaus miestiečių įsitraukimo. Vienam vakarui projekto „Nemiegantys miestai“ renginys įsikurs Birštono centre esančioje aikštėje prie sanatorijos „Tulpė“ gydyklų. Programoje numatyta kino filmo „Animus animalis“ po atviru dangumi peržiūra, „Vėjų teatro“ spektaklis visai šeimai, kūrybiniai užsiėmimai bei kitos veiklos.

Birštonas, Šilutė, Anykščiai, Šakiai ir Varėna – penki prie iniciatyvos „Nemiegantys miestai“ prisijungę miestai. Ilgus metus brandinta Vilniuje įsikūrusios VšĮ „Kūrybinių industrijų dokas“ idėja gaivinti miegamųjų rajonų didmiesčiuose kultūrinį gyvenimą ir bendruomeniškumą skleidžiasi nauja forma ir kviečia mažesnių miestų gyventojus parodyti, kad kultūrinis gyvenimas ir čia nemiega.

Penki miestai – viename projekte

Š.m. spalio 2–9 d. penki skirtinguose Lietuvos regionuose įsikūrę miestai taps vieno projekto dalimi ir savo viešąsias erdves atvers kultūros vyksmui. „Nemiegančių miestų“ renginiai vyks vis kitame mieste ir pakvies miestų gyventojus į kūrybines veiklas. Birštone renginys vyks spalio 8 d., ketvirtadienį, nuo 16 iki 22 val. Esant gero oro sąlygoms renginys vyks aikštėje prie sanatorijos „Tulpė“ gydyklų, esant blogoms oro sąlygoms renginio programa kelsis į Birštono kultūros centrą.

Projekto iniciatoriai pasakoja, kad miestai noriai priėmė kvietimą prisijungti prie projekto, o vietos kultūros operatoriai džiaugiasi užsimezgusia pažintimi bei bendradarbiavimu.

„Džiaugiamės, kad mūsų miestas buvo pastebėtas ir atrinktas projekto vykdytojų. Kurorte verda aktyvus kultūrinis gyvenimas, ko gero, aktyvi veikla ir išskirtinumas atkreipė organizatorių dėmesį, esame įdomūs, mūsų erdvės patrauklios kūrybinėms veikloms“, – pasakoja Birštono kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Roma Žentelienė.

„Nemiegančių miestų“ programa Birštone: nuo kūrybinių dirbtuvių iki jaukios kino po atviru dangumi peržiūros

Birštone profesionalūs menininkai pakvies į kūrybines dirbtuves iš kurių nepavyks išeiti tuščiomis. Net trijose dirbtuvėse kiekvienas galės susikurti nedidelį suvenyrą ir parsinešti jį namo. Grafikos dirbtuvėse lankytojai galės savo rankomis dekoruoti atvirlaiškius ir knygų skirtukus miestų simboliais. Eko dirbtuvėlėse galės išmokti kurti namų dekoracijas iš senų žurnalų pagamintų vytelių. Vaikams bus pasiūlyta rišti kabančius sodus iš perdirbto plastiko šiaudelių.

Renginį papuoš bendruomeniškos iniciatyvos. Renginio kūrėjai kviečia dalintis augalų daigais bei jau perskaitytomis knygomis. Meninėje programoje džiazo muzikos koncertas, spektaklis visai šeimai, protų mūšis ir kinas po atviru dangumi.

„Renginių programa plati, joje kiekvienas atras sau įdomią veiklą. „Vėjų teatras“ vaikučius nuo 3 iki 9 metų kvies į spektaklį „Apie draugystę“, džiazo muzikos mylėtojams nemokamą koncertą Kurhauze dovanos vokalistė, džiazo atlikėja Vytautė Pupšytė ir pianistas Vytis Smolskas. Vakarą vainikuos režisierės Aistės Žegulytės filmo „Animus Animalis“ peržiūra“,– pasakoja projekto vykdytojos Eglė Belozaraitė-Tarvydienė ir Gintarė Šatevičiūtė.

Visa renginio programa

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close