Raktų gamyba Vilniuje padeda patenkinti natūralų saugumo poreikį

Atvirumas tarp žmonių – vertinama bei skatinama savybė, nesvarbu, kalbėtume apie darbo, bičiuliškus ar, juo labiau, santykius su artimiausiais. Tačiau derėtų nenustebti, kai žmogus, ką tik betarpiškai bendravęs su kolega, grįžęs namo, puola užsirakinti durų. Ne, toks elgesys nebūtinai yra susijęs su apsimestiniu asmens nuoširdumu. Normalu, jog net ir pats draugiškiausias bei itin bendravimą mėgstantis žmogus, saugodamas savo privatumą bei turtą, užsirakina namų (taip pat kambario, darbo, automobilio ir kitas) duris. Sunku įsivaizduoti šiuolaikinę visuomenę, kurioje toks elgesys nebūtų įprastas: ne tik dėl baimės, jog kažkas pasikėsins pasisavinti fizinę nuosavybę, bet ir dėl psichologinio komforto. Kaip sakoma, namai mūsų tvirtovė, o šios durys turi būti saugiai užrakintos.Raktų gamyba – Ozo servisas teikiama paslauga, užtikrinanti, jog durys galės būti atrakinamos/užrakinamos be jokių nesusipratimų.

 Aktuali įvairių raktų gamyba

Raktų gamybos bei avarinio durų atrakinimo paslaugą siūlantys meistrai, kaip ir kitų profesijų atstovai, iš savo patirties galėtų papasakoti absurdiškiausių situacijų, kurių paskatinti į juos kreipėsi klientai. Vienas dažniausių atvejų – atsarginio rakto palikimas kažkur saugiai, namuose ar šio patikėjimas giminaičiui, išvykusiam už jūrų marių (ar tiesiog į kitą šalies galą). Tik tada, kai to atsarginio rakto vieną dieną ima ir prireikia, suvokiama, kaip neapgalvotai buvo pasielgta. Tokiais pavyzdžiais šios profesijos atstovai pasišaipyti iš savo klientų tikrai nesiekia, tiesiog tai – puiki iliustracija, kad raktai bei durys problemų gali sukelti kiekvienam iš mūsų. Gerai, kai tai nėra ekstra atvejis, reikalaujantis avarinio durų atrakinimo čia ir dabar, o šiek tiek „ramesnis“ procesas – atarginių, pamestų ar sugadintų raktų gamyba.

Kaip minėta, rakinamos gali būti įvairios durys: gyvenamųjų pastatų, atskirų kambarių, garažų, automobilių, žemės ūkio technikos, seifų bei kitų objektų durys. Tad ir sugesti gali visų spynų raktai. Nors raktas ir atrodo tvirtas, tačiau dėl nuolatinio naudojimo vieną dieną gali ir „palūžti“. Arba tiesiog būti pamestas. Nepavydėtinas jausmas, kai, įkišus ranką į kišenę, rankinę ar kitą nuolatinę rakto „saugyklą“, paaiškėja, jog pastarojo ten nėra. Mintyse „perkratai“, kur buvo keliauta ir kur tas nelaimėlis galėjo pasimesti, tačiau tokia situacija prilygsta kone adatos paieškai šieno kupetoje. Ir, deja, nuo tokios situacijos nėra apsaugoti net patys atsargiausi, nuolat betikrinantys, ar raktas yra savo vietoje bei bandantys spyną rakinti kuo švelniau.

 Atsarga gėdos nedaro

Tiesa, šį tą, norėdami išvengti neįveikiamomis tapusių durų, galime padaryti kiekvienas iš mūsų. Tai – atsarginis raktas, laikomas tokioje vietoje, iš kurios, prireikus, šį paimti nekiltų problemos bet kuriuo paros metu. Tai gali būti tiek patikimas, visada padėti pasirengęs kaimynas, tiek ir saugi vieta kur nors darbe.

Investicijos į atsarginio rakto gamybą bei tam sugaištas laikas gali atsipirkti kelis kartus. Aišku, kas nerizikuoja, negeria šampano, tačiau atsargumas daugelyje situacijų tampa kur kas geresniu sprendimu. Natūralu, jog avarinis durų atidarymas visomis prasmėmis bus nuostolingesnis nei atsarginio rakto pagaminimas. Šios paslaugos trukmė priklauso nuo reikiamo pagaminti rakto: šių konstrukcija gali gerokai skirtis savo sudėtingumu. Specialistai, atliekantys avarinį durų atrakinimą, stengsis apsieiti be žalos fiziniams turtui (dėl šios priežasties rekomenduojama naudotis tik šios srities ekspertų paslaugomis), tačiau kai kuriais atvejais to išvengti nepavyksta. Turint atsarginį raktą po ranka, minėta situacija reikštų ne tik mažesnius finansinius nuostolius, bet ir išsaugotas nervų ląsteles.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close