Specialistai pataria, kokias grožio priemones įtraukti į rudens kosmetinę

Introducing Artistry Signature Select Masks - a new line of facial treatments that will captivate your senses sourced with Nutrilite ingredients

Prasidėjus rudeniui grožio specialistai sulaukia klausimų, kaip išsaugoti veido odą spindinčią ir gaivią. Teigiama, kad atšalus orams nebūtina radikaliai keisti kosmetinės turinio, tačiau „Eurovaistinės“ grožio specialistai sako, kad joje pamažu turėtų atsirasti vietos intensyviau maitinančioms, stipriau veikiančioms priemonėms. Kosmetikos „Filorga“ mokymų vadove Eglė Viederienė sako, kad ruduo – tas metų laikas, kai turime rasti laiko palepinti odą.

– Kokie ženklai išduoda, kad oda keičiasi dėl sezono?

– Mes odą turime prižiūrėti visais metų laikais, keičiasi tik pati odos priežiūros specifika. Kai ruduo įpusėja, prasideda žvarbesni orai, vėjas, tada mes ir pastebime mūsų odos pokyčius. Ji pradeda sausėti, dažniausiai skruostai ima šerpetoti, nes čia oda yra plonesnė, jautresnė, arti kapiliarai ir mes turime didesnę problemą. Kiti, kurių veido oda mišri, riebi, kaip tik pastebi, kad suaktyvėja aknės problema, kyla daugiau uždegiminių procesų, po sezono keičiasi odos būklė, tačiau ne tipas.

– „Eurovaistinės“ klientai dažnai teiraujasi, kaip rūpintis oda, kai dėl mažėjančio saulės kiekio ji tampa sausesnė?

– Svarbu į savo kasdienės odos priežiūros priemonių rinkinį įterpti dvi papildomas priemones, kurios turėtų intensyvesnį efektą – esenciją, kuri drėkina paviršinį sluoksnį, arba naudoti serumą. Žinoma, tai nereiškia, kad jūs turite nebenaudoti drėkinančio veido kremo. Rudenį tiesiog reikalingas didesnis komplektas priemonių ir jos reikalingos tuomet, kai jau pastebite pirmuosius odos pokyčius. Jeigu oda tokia pat gaivi, elastinga kaip vasarą, galite kol kas nekeisti jos priežiūros.

– Kokių procedūrų ar priemonių tinka imtis rudenį?

– Tai geras metas palepinti savo odą, tinkamas laikas naudoti aktyvesnius ingredientus, kurie stipriau veikia mūsų odą. Pavyzdžiui, retinolį, vitaminą A, kuris vykdo odos regeneraciją, rūgščių, turinčių produktų. Rudenį saugu naudoti didesnę vitamino C koncentraciją, taip mes gausime didesnį ir geresnį efektą mūsų odai. Tačiau svarbu atminti, kad visos šios priemonės naudojamos atskirai, jeigu mes nusprendžiame, kad mums reikalingas vitaminas C ir didesnė jo koncentracija, atliekame jo kursą nemaišydami kitų stiprių ingredientų.

– Ar galima rudenį naudoti po vasaros likusią kosmetiką?

– Vasarą dažniau rinkomės lengvos tekstūros odos priežiūros priemones ir rugsėjo pradžioje nereiktų jos padėti į šalį. Jeigu turime sausą, tempiančią odą, tada kartu su šiomis priežiūros priemonėmis, turėtume naudoti kažką kas sustiprintų odos drėkinimą. Svarbu nepamiršti, kad įpusėjus rudeniui, jeigu prasidės lietingos, žvarbios dienos, jau turėtume keisti savo priemones. Veido kremas turėtų būti su lipidais ir turėti maitinančių elementų, kad pasiruoštume žiemos periodui, labiau apsaugotume odą.

– Kaip saugoti veido odą, žinant, kad vėsiu oru ilgai būsime lauke?

– Žinant, kad būsime lauke, rekomenduojama rinktis apsauginį veido kremą, kuris sudėtyje turi lipidų. Tai riebesnės tekstūros junginiai, kurie gali būti pagaminti aliejiniu pagrindu – taukmedžių sviestas, kokosų aliejus, – tai tos medžiagos, kurios suteikia mūsų odai apsauginę plėvelę ir maitinantį efektą.

Pati rutina tokiu oru nesikeičia, tiesiog naudojame priemones, kurios drėkina ir turi lipidų. Nėra konkrečios temperatūros, nuo kada to imtis, tačiau jeigu atšalo – laikas. Odą žiemai paruošti tikrai reikia, galima anksčiau pradėti naudoti maitinančius kremus, nes jeigu mes tepsime tik lengvą, gelinį ir po to staigiai eisime į šaltą orą, oda liks neapsaugota. Taisyklė paprasta – kai sau dedame paltą, tada ir odai naudokime šaltojo sezono priemones.

Introducing Artistry Signature Select Masks – a new line of facial treatments that will captivate your senses sourced with Nutrilite ingredients

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close