Pasakų kūrėjai – „Pegase“

Žmonės sako: „Jo (ar jos) gyvenimas – kaip pasaka“. Pasakymas „Gyvenimas kaip pasaka“ turi labai pozityvią prasmę. Tačiau net ir pasakose būna visko – herojai išgyvena ne vien pasakiškus jausmus. Mūsų visų – ir mažų, ir didelių – gyvenimas pilnas išbandymų, ieškojimų, atradimų ir laimės. Pasakos pripildo gyvenimą prasmės, saugumo ir stebuklo jausmo.

Trečiadienį jau ketvirtą kartą knygyne „Pegasas“ buvo organizuotas renginys, kurio metu „Ąžuolo“ progimnazijos dramos studijos „Giliukas“ mokiniai (vadovas K. Drižilauskas) skaitė mokinių kūrybos konkurso „Kuriame pasaką“ laureatų pasakas. Idėjos autoriai ir renginio organizatoriai – progimnazijos mokytojai Kazimieras ir Irena Drižilauskai bei knygyno „Pegasas“ vedėja Greta Meškauskienė.

Renginio metu buvo perskaitytos šios pasakos: Miglės Gudauskaitės „Trys naktys užburtoj mokykloj“, Nedos Pogoželskaitės „Spurgos“, Samantos Marcinkevičiūtės „Užtrauktukas“, Evelinos Vitkauskaitės „Banano nuotykis“, Ugnės Alaburdaitės „Voras ir mergytė“ bei Paulinos Ignatavičiūtės „Knygelių draugystė“.

Vaikai ne tik skaitė pasakas, bet ir puikiai vaidino jų herojus. Po kiekvienos pasakos renginio dalyviai bei žiūrovai galėjo pasiklausyti Meno mokyklos mokinių atliekamų kūrinių. Akordeonu grojo Emilis Butkus, Paulina Pocinskaitė (mokyt. Lina Bendoraitienė), gitara skambino Paulina Grigaravičiūtė, Emilija Damukaitytė (mokyt. Ričardas Matulevičius).

Įteikusi „Pegaso“ dovanas mokytojams bei mokiniams G. Meškauskienė padėkojo visiems renginio dalyviams bei pasakų kūrėjams ir išreiškė viltį kitais metais organizuoti tokį renginį jau penktąjį kartą.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

2 thoughts on “Pasakų kūrėjai – „Pegase“

  1. Labai dėkojame už įdomią popietę, daugiau tokių renginių.

  2. Iš tikrųjų buvo labai įdomu. Nustebino ir jaunieji aktoriai lauke 🙂

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close