Vaikų spinta rudenį: ką verta įsigyti?

Atvėsus orams skubame atnaujinti ne tik savo, bet ir mažųjų atžalų garderobą. Net ir šaltesni orai dažniausiai nesutrukdo jiems smagiai leisti laiką lauke, tad mūsų pareiga yra pasirūpinti, kad bet kokios panašios pramogos praeitų be jokių nemalonių pasekmių. Rudenį galima vadinti pereinamuoju sezonu, todėl permainingų orų šiuo laikotarpiu tikrai netrūksta: būtent dėl to svarbu atsakingai parinkti vaikų aprangą. Idealiausia, jei jų spintoje atsiras visos žemiau minimos garderobo detalės – tuomet šiam sezonui būsite maksimaliai pasiruošę.

Švarkeliai

Tokie rūbai labiausiai tiks rudens pradžiai, kuomet vėsūs orai dar nėra toks dažnas reiškinys. Švarkelį vaikai bet kada galės nusivilkti, taigi jie patys galės koreguoti savo aprangą. Be to, po tokiu rūbu lengvai galima sluoksniuoti ir kitas detales. Svarbiausia, kad jis neturėtų jokių sudėtingų užsegimų ir vaikai su tokia užduotimi galėtų susitvarkyti net ir be Jūsų ar kitų aplinkinių pagalbos.

Kitas svarbus aspektas – tinkamas dydis. Jei naujasis švarkelis varžys atžalų judesius, žaidimų metu joms automatiškai norėsis jį nusiimti, nepriklausomai nuo to, kokiu oru vyksta visos linksmybės. Paskirkite šiam aspektui pakankamai dėmesio: visa vaikų apranga internetu yra pateikiama su tiksliais matmenimis, tad net ir apsiperkant nuotoliniu būdu įmanoma jiems išrinkti visapusiškai patogius rūbus.

Rudeninės striukės ar paltai

Pasimėgavus paskutiniais saulės spinduliais, pats metas pagalvoti apie šiek tiek šiltesnius rūbelius, kuriais dažniausiai tampa rudeninės striukės ir paltukai. Tokia stilinga apranga puikiai tinka esant net ir žvarbesniems orams: labai tikėtina, jog šiltesnę striukę mažyliai galės dėvėti net ir prasidėjus žiemai. Taip pat šiuo laikotarpiu jiems tinka ir lietpalčiai – juk būtent nuo kritulių šį sezoną reikia saugotis labiausiai. Visi šie drabužiai pasižymi pakankamai plačia įvairove, taigi net ir išrankesnei savo atžalai lengvai išrinksite patį patogiausią rūbelį.

Lengvai sluoksniuojamos garderobo detalės

Drabužių sluoksniavimas – kone esminė taisyklė rengiant vaikus ne tik rudenį, bet ir visais kitais metų laikais. Tiesa, atvėsus orams, dažniausiai reikia padidinti sluoksnių skaičių, kadangi prie švarkelio ar megztinuko prisijungia aukščiau minėtos striukės ir paltai. Tačiau tai nereiškia, kad tik jiems ir turėtumėte skirti visą dėmesį. Ypač atsakingai reikėtų rinktis drabužėlius, kurie tiesiogiai liečiasi prie odos: įsitikinkite, kad medžiaga yra gerai kvėpuojanti ir pakankamai švelni jautriai atžalų odai.

Taip pat pravartu atsižvelgti ir į stilistiką – jei kuris nors sluoksnis bus „įnoringesnis“, daug ilgiau užtruksite derindami jį su kitais. Pirkdami naują rūbelį, iš karto pagalvokite, su kokiais kitais drabužiais jį derinsite – taip būsite tikri, jog drabužių sluoksniavimas nesukels papildomų rūpesčių. Žinoma, renkant drabužių spalvas ir modelius, reikėtų neignoruoti ir mažųjų stilistų nuomonės: jei rinksitės juos drauge, ateityje išvengsite papildomų rūpesčių.

Pagrindiniai aksesuarai

Šalikas, kepurė ir pirštinės – tai tas trejetukas, kuris turėtų lydėti Jūsų atžalą kiekviename žingsnyje. Tiesa, dėl pirštinių būtų galima padaryti išimtį: jos bus reikalingos tik orams labiau atšalus ir ypač tuomet, jei vaikams anksti ryte teks žingsniuoti į mokyklą ar darželį. Tuo tarpu būtent rudeniui pritaikyta kepurė ir šalikas yra praktiškai būtini – jie padės apsaugoti galvą bei kaklą ne tik nuo žvarbaus vėjo, bet ir nuo rudens sezonu siaučiančių ligų. Tiesa, reikėtų įsitikinti, jog atžalos tikrai noriai šiuos aksesuarus nešios – šiuo atveju ir vėlgi pagelbės stilinga jų išvaizda.

Guminiai batai

Tikriausiai net nereikia sakyti, kodėl ši avalynė rudens sezonu vaikams yra tokia svarbi. Šiuo metų laiku netrūksta lietaus ir balų – labai tikėtina, kad atžaloms norėsis jas visas kuo greičiau išbraidyti, tad verčiau iš karto pasirūpinti, kad tokios linksmybės baigtųsi saugiai. Tokia avalynė dažniausiai būna pakankamai lengva ir patogi, taigi mažyliai tikrai noriai ją avės – pamatę spalvų ir modelių įvairovę, ir Jūs labai greitai tuo įsitikinsite.

Labai tikėtina, kad didžiąją dalį šių drabužių ir kitų vaikučių stiliaus detalių jau turėsite, tačiau jei papildysite mažylių spintas keliais naujais rūbais, maloniai pradžiuginsite savo atžalėles. Tuo labiau, kad pasirinkimo įvairove dabar tikrai nereikia nusivilti: daugybę vaikams skirtų garderobo detalių rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close