Skarulių muzikos festivalio koncerte – Nedos Malunavičiūtės ir Olego Ditkovskio dainos

Publikos gausiai lankomas bei jaukius kamerinius koncertus Jonavoje dovanojantis Skarulių muzikos festivalis tęsia savo muzikinę kelionę su vis naujais atlikėjais. Ateinantį sekmadienį, rugsėjo 13 dieną 12 valandą trečiasis tarptautinis Skarulių muzikos festivalis kviečia į antrajį koncertą, vyksiantį Skarulių Šv. Onos bažnyčios šventoriuje. Renginys tradiciškai prasidės 12 val. Šv. Mišiomis, kurias aukos dekanas kun. Virginijus Birjotas. Šv. Mišių metu giedos Kauno Kultūros centro mišrus choras „Gintaras”, vadovė Jovita Kulakauskienė. Po Šv. Mišių koncertą susirinkusiems dovanos legendinis scenos duetas, nuolat stebinantis meistriškumu ir nuoširdumu: Neda Malunavičiūtė ir Olegas Ditkovskis su programa „Atšventink Meile mano namus“.

Labai džiaugiamės, jog pirmajame festivali koncerte susirinko gausus būrys mūsų ištikimų klausytojų. Dar ir šiandien sulaukiame žinučių su padėkomis už puikiai praleistą popietę, kuomet koncertavo virtuozai, privertę publiką ne tik juoktis, bet ir nubraukti ašarą, Maestro Zbignevas Levickis ir Daumantas Slipkus“, džiaugėsi festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas, „antrąjį koncertą taipogi darysime lauke, taip lengviau išlaikyti saugius atstumus, o ir koncerto atmosfera tarp senųjų kapinių šventoriuje ir bažnyčios intriguoja labiau“, šypsosi vienas iš festivalio organizatorių.

Šį sekmadienį susirinkusiems skambės skirtingos istorijos dainų tekstuose, apipintos gitaros akordais ir švelniais fleitos garsais. Prie aktoriaus Olego Ditkovskio, turinčio savitą požiūrį į autorinę dainą puikiai dera Nedos moteriškas vokalas ir skaidrios bei virtuoziškos fleitos bei vokalo improvizacijos. Prasmingi tekstai, nebanali muzika, džiazo elementai ir stipri vidinė energija – visa tai bus galima pamatyti dueto koncerte Skarulių bažnyčioje. Programoje skambės naujos ir senos, laiko patikrintos dainos, kurios kiekvieną kartą atliekamos vis kitaip. Dainos – išsiilgusiems nuoširdžios, prasiskverbiančios iki širdies gelmių muzikos.

Organizatoriai taipogi kviečia ir į baigiamąjį festivalio koncertą, kuris vyks Jonavos miesto centre, Šv. Jokūbo bažnyčioje rugsėjo 27 dieną. Renginys prasidės 12 val. Šv. Mišiomis, po jų koncertinę lietuviškų dainų programą „Lietuva brangi“ dovanos geriausias Lietuvos choras – Kauno valstybinis choras, meno vadovas ir dirigentas Petras Bingelis. Festivalio renginiai nemokami, jų metu būtina dėvėti apsaugines kaukes bei laikytis saugaus atstumo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close