Sprendimai, su kuriais gyvenimas jūsų namuose tikrai bus patogesnis

Kaip manote ar galėtumėte šiuo metu išgyventi be elektros? Tikriausiai, kad ne, tiesa? Tam tikri išradimai gali ne tik, kad palengvinti mūsų gyvenimą, bet jį visiškai apversti aukštyn kojomis iki tokio lygmens, kad savo gyvenimo be jų nebeįsivaizduosime. Šį kartą norėtume skirti dėmesį tiems dalykams, kurie nebūtinai keičia gyvenimą iš esmės, bet prideda kasdienio komforto mums ir mūsų aplinkiniams.

Oro jonizatorius/kvapintuvas

Komfortas dažnai asocijuojasi su kvapu. Vonioje, prisileidus skanių putų tikrai bus nesunku atsipalaiduoti. Na, o juk labiausiai stresą ir nerimą „nuima“ šilumos bei kvapnaus aromato derinys. Oro jonizatorius maloniai ir tikrai rimties netrikdančiu būdu kambario ar net visų namų orą užpildys tokiu aromatu, kokį tik išsirinksite prekybos vietoje. Visas procesas yra labai paprastas ir nereikalauja jokių pastangų, o rezultate tiek jūs, tiek svečiai galės džiaugtis puikia oro kokybe.

Kaina: 30-150 eurų (priklauso nuo modelio) + kvapnieji aliejai

Gyvatukas

Taip vadinami elektriniai arba centralizuotai šildomi džiovintuvai. Kadangi dažnai jie būna išraizgyti (maksimalizuojant užimą vietą ant sienos), tai prilipo toks pavadinimas – gyvatukai. Pagrindinis jų darbas yra greičiau išdžiovinti rankšluosčius arba reikalingus rūbus. Rekomenduojame rinktis elektrinį gyvatuką, mat jį galėsite reguliuoti nepriklausomai nuo centralizuotos sistemos.

Kaina: nuo 50 iki 250 eurų.

Dulkių siurblys – robotas

Patikėkite, su dabartinėmis technologijomis geriau savo laiką skirti kitiems namų ruošos darbams arba šeimai, o ne grindų valymui ir siurbliavimui. Autonominis dulkių siurblys robotas gali būti užprogramuojamas taip, kad periodiškai siurbtų jūsų namus. Jums tereiks ištuštinti susiurbtų šiukšlių talpą bei kartas nuo karto pakeisti detales. Apie poreikį keisti praneš programėlė išmaniajame arba pats įrenginys. Nors žmogiškam kruopštumui jie prilygsta ne visada, tačiau grindis tikrai gali išsiurbti labai kokybiškai.

Kaina: nuo 200 eurų

Boileris (vandens šildytuvas)

Kaip ir elektrinis gyvatukas, boileris yra dar vienas šildymo sistemos elementas, kuris prideda be galo daug kasdienio komforto. Boileris ypač reikalingas ten, kur nėra centralizuoto šildymo arba dažnai nebūna karšto vandens. Dabartinės sistemos net nevartoja itin daug elektros energijos, o, jeigu jas prijungiate prie dujotekio (t.y. boileris yra kombinuotas), tai sąnaudos kaštais iš vis nėra didelės. Visada turite šilto/karšto vandens bei esate nepriklausomi nuo aplinkos.

Kaina: nuo 150 eurų

Kaitlentė bei indukcinės viryklės

Užkaitus puodą, ypač jeigu jis yra sklidinas vandens, reikia laukti kone pusvalandį iki kol ten esantis vanduo ar kitas turinys pakais ir ims virti. Taip švaistosi brangus laikas, kurio iš tiesų būtų galima neeikvoti bereikalingoms užduotims. Kaitlentė bei indukcinė viryklė išsprendžia šias problemas, nes jos įkaista kone akimirksniu ir maisto paruošimas palengvėja bei pagreitėja net keletą kartų.

Kaina: nuo 120 eurų

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close