Interjero stilių ABC. Raskite sau tinkamiausią

Planuojate kurti interjero dizainą namuose pats? Tokiu atveju siūlome atsisiųsti išmanias programėles, kuriose už minimalų mokestį galima paprastai komponuoti erdves, baldus ir kurti tokią aplinką, kuri ne tik gražiai atrodo, tačiau ir yra funkcionali. Lygiai taip  pat siūlome susipažinti su kuo daugiau skirtingų stilių, palyginti svarbiausias jų savybes, charakteristikas ir pagal tai rinktis akcentus, kurie labiausiai atitinka Jūsų poreikius, tad ir bus derinami Jūsų namuose.

Žinoma, skoningos erdvės įsirengimui visada geriausia tartis su interjero dizaineriais. Juk kurdami aplinką, namus – investuojate kelioms dešimtims, tad kartais verta sumokėti daugiau, kad ir gautumėte labiau tai, kas atitinka Jūsų poreikius.

Minimalistinis interjeras namuose

Pats pavadinimas išduoda, kad šis stilius yra gana paprastas, tiksliau – minimalistinis. Jame dažniausiai nerasite daug skirtingų spalvų arba elementų, kurie galėtų vizualiai labiau „apkrauti“ patalpą. Dažniausiai toks interjeras yra komponuojamas namuose, kuriuose yra mažai erdvės. Tuomet bandydami išsaugoti patalpą ir erdviškumą – žmonės renkasi neutralias linijas, spalvas, vengia dekoro akcentų, kurie be puošybos neatlieka jokios kitos funkcijos.

Žinoma, tai nereiškia, kad minimalistinio stiliaus interjere nėra jokių akcentų, dekoro papuošimų. Yra. Tik dažniausiai jų – mažai. Taip pat jie yra ryškūs, drąsūs, patraukia dėmesį, stipriai pabrėžia unikalumą. Tokio stiliaus interjere pasirenkamos tvirtos medžiagos: metalas, stiklas, medis. Vengiama plastmasės, kuri – laikina, ne tokia ilgaamžė.

Minimalistinius stilius tinka tiems, kuriems reikalinga energetiškai švari vieta.

Prancūziškas stilius

Norite, kad Jūsų namai kvepėtų Prancūzija? Tokiu atveju siūlome rinktis ne sostinės, tačiau kaimo dvasią savo namuose. Ji toli gražu nėra tokia, kaip kad lietuviškas kaimas, kadangi šiame stiliuje yra labai daug romantikos, šviesių spalvų, paprastumo, kuris atrodo unikaliai. Šis stilius dar kitaip vadinamas provanso, taigi – tikėkitės prabangos. Dažniausiai dominuoja šviesios spalvos, pasteliniai atspalviai. Kuo daugiau natūralistinių gėlių motyvų – tuo geriau. Jie dažniausiai derinami pamušaluose, užuolaidose. Sienos būna dažomos taip pat šviesiomis spalvomis, vengiama tapetų. Grindų danga – natūrali, pavyzdžiui, mediena. Tačiau ji taip pat dengiama šviesia spalva. Tinkamas pasirinkimas ir marmurinės plytelės.

Modernumu kvepiantis interjeras

Modernistinis interjeras kartais juokais vadinamas minimalistinio stiliaus „broliu“, kadangi galima rasti gana daug panašumų. Taip pat dažniausiai derinamos ritmingos linijos, kuriose galima pamatyti ir akis rėžiančius akcentus. Koloritas yra šviesus, labai mėgstami ryškūs, drąsūs akcentai.

Moderniame internete gana dažnai derinami tapetai, tačiau ne vienos spalvos, tačiau raštuoti. Žinoma, nereikia persistengti, kadangi labai aktyviame kambaryje išbūti yra sunku. Svarbu – saikas, tačiau jeigu bent jau 1 siena iš 4 bus padengta ryškiaspalviais raštais – tai jau išduos, kad kambaryje palaikomas modernus stilius.

Šio stiliaus internete taip pat komponuojamos gyvos medžiagos: oda, stiklas, mediena. Taip pat derinami ir plastiko akcentai, baldai iš faneros.

Ispaniškas stilius lietuvio namuose

Norite, kad Jūsų namų interjeras būtų aistringas? Tuomet geriausias pasirinkimas yra ispaniškas stilius, kuris ne tik drąsus savo spalvomis, tačiau ir elegancija. Rinkitės raudonus,  geltonus, oranžinės spalvos atspalvius, kurie komponuojami visose namų erdvėse nuo miegamojo iki vonios. Puikiai atrodo ir vėduoklės, kurios dažnai vadinamos svarbiausiu akcentu, žinoma, reikalingas ir tinkamas apšvietimas, kuris dažniausiai būna drąsus, ryškus bei jo – daug. Kuo daugiau – tuo geriau.

Klasikinis interjeras

Klasikinis interjeras (pavyzdys)– vienas mėgstamiausių lietuvių pasirinkimų. Kodėl? Bene labiausiai dėl stiliuje dominuojančio medžio, kurio baldai bei akcentai dažniausiai pasirenkami lietuviškuose namuose. Juolab, lietuviškas stilius labai arti klasikos, tad kartais žmonės intuityviai susikuria tokią erdvę, net nebandydami pataikyti į tradicijos taktą.

Tam tikra prasme klasikinis interjeras gali būti vadinamas prabangiu. Daugiau dėmesio reikia skirti patvarioms medžiagoms, kurios ne tik ilgai tarnauja, tačiau ir kvepia elegancija.

 Dažniausiai pasirenkamos natūralios spalvos, kurios yra kuo arčiau gamtos paletės. Skoningai atrodo tamsiai žalia, kuri dažnai derinama greta rudos, taip pat mėlyna, pilkos atspalviai, kurie dažniausiai tamsioms spalvoms suteikia lengvumo. Žinoma, greta kiek tamsesnių gamtos spalvų galima derinti ir ryškius potėpius, tačiau jie dažniausiai būna akcentiniai. Jeigu jų daugiau – gaunamas modernios klasikos stilius.

 Klasikinis interjeras taip pat pasižymi ir labai griežtu bei harmoningu baldų bei kitų elementų išdėstymu. Svarbiausia – simetriškumas. Natūralu, kad interjero kūrimas pradedamas nuo svarbiausio patalpoje esančio akcento ir visi kiti kuriami aplink jį. Tai gali būti, pavyzdžiui, židinys, pianinas arba labai didelė gėlė. Svarbiausias – kambario centre esantis daiktas ir aplink jį reikia dėlioti kitus. Palaikyti simetriją – nėra sunku, tik reikia žiūrėti, kad vienoje patalpos pusėje esantys daiktas savo „svoriu“ atsvertų kitoje patalpos pusėje esantį daiktą.

 Klasikinis interjeras yra neatsiejamas ir nuo tam tikrų medžiagų dominavimo. Kaip jau minėjome – reikšmingiausias yra medis. Ne bent koks, tačiau natūralus, tikras, tvirtas. Lygiai taip pat derinami ir gobeleniniai dirbiniai, kurie dažniausiai kuriami iš natūralių audinių: medvilnės, šilko, vilnos, lino… Jie ne tik puikiai atrodo, tačiau ir yra patvarūs, ilgai tarnauja. Jeigu ieškote kažko unikalesnio, prabangaus –skoningai atrodys ir įkomponuotas velvetas. Žinoma, jis lepus, tačiau jeigu akcentas mažas, pavyzdžiui pagalvė – kodėl gi ne?

Klasikinis interjeras yra bene vienas plačiausių bei įvairiausių. Tiesiog gana lengvai jis gali būti derinamas su kitais stiliais, taip išgaunant harmoningą bei skoningą erdvę.

Eklektiškas stilius

Lietuvoje nėra nei labai dažnas, nei labai mėgstamas eklektiškas stilius, tačiau jeigu norite, kad Jūsų namai atrodytų kaip iš paveikslo arba galerijos – tuomet šis pasirinkimas yra kaip tik Jums. Tai yra stilių derinys, harmonija, kuri turi gana ploną ribą iki kičo. Štai todėl planuojantiems eklektiško stiliaus interjerą – būtinai reikia tartis su specialistais.

Kai kuriems šis stilius atrodo per daug apkrautas, tačiau išskirtinis jo bruožas ir yra tas, kas būdamas toks pilnas – jis yra stilingas.

Japoniškas stilius namuose!

Japoniško stiliaus dvelksmas lietuvio namuose tikrai yra kažkas neįprasto. Galbūt todėl dažniausiai kuriamas ne japoniškas stilius, tačiau derinami jo akcentai, pavyzdžiui, moderniuose namuose. Komponuojamos šviesios spalvos, jomis dengiamos sienos. Tačiau baldai dažniausiai būna tamsūs bei ryškūs, tad taip sukuriamas išraiškingas kontrastas. Akcentų – daug ir kiekvienas iš jų yra svarbus, turi jam skirtą vietą. Tai ir dramblio kaulo dirbiniai, koraliniai akcentai, žinoma, mediniai drakonai, kurie, galima sakyti, svarbiausias patalpos dekoro elementas.

Skandinaviškas stilius

Vienas mėgstamiausių lietuvių pasirinkimų yra skandinaviškas stilius, kuris dažniausiai traukia akis dėl šviesių spalvų bei jaukumo. Jis paprastas, tačiau čia ir slypi didžiausias jo genialumas. Puikiai atrodo baltos bei pilkos deriniai, reikia kuo daugiau gyvų gėlių, galiausiai, paveikslų bei akmenukų. Kuo daugiau natūralumo – tuo geriau. Nors dažniausiai šis stilius pasižymi akcentų gausa, tačiau moto – „daugiau yra mažiau“, tad išlaikykite saiką.

Daugiau informacijos: https://eglidesign.lt/interjero-dizainas/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close