Mokymai „Skaitmeninės technologijos TAU“

????????????????????????????????????

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje, kaip ir kitose Lietuvos bibliotekose, projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“, prasidėjo dar 2019 metais. Įgyvendinant projektą, bibliotekose buvo pradėti organizuoti skaitmeninio raštingumo mokymai, kuriuose vietos bendruomenių nariai galėjo mokytis naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir jo teikiamomis galimybėmis bei tobulinti jau turimus įgūdžius.

Projektui tęsiantis 2020-aisiais, mokymų planus, žinoma, pakoregavo pandemija ir visoje šalyje paskelbtas karantinas dėl COVID-19 infekcijos, tačiau nuo birželio 1 d. šalies bibliotekose skaitmeninio raštingumo mokymai vėl prasidėjo. Bibliotekų lankytojai, karantino metu labai gerai supratę būtinybę šiandienos situacijoje gebėti naudotis informacinėmis technologijomis, kurios gali užtikrinti aukštesnę gyvenimo kokybę ir tenkinti bendravimo su artimaisiais ir bendraminčiais poreikius, suskubo į bibliotekas mokytis – kas viską nuo pačių pradžių, kas pagilinti žinias ir patobulinti jau turimus įgūdžius. Mokymai bibliotekose vėl organizuojami atsižvelgiant į bibliotekos galimybes priimti norinčius mokytis ir laikantis visų saugumo reikalavimų. Pažengusiesiems organizuojami ir nuotoliniai mokymai.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje kompiuterinio raštingumo mokymai pradedantiesiems pagal programą „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“ vyko rugpjūčio 10–14 d. Nors Prienų rajone yra nustatyta COVID-19 ligos atvejų, tai nesutrukdė bibliotekos lankytojams dalyvauti mokymuose: 10 mokinių, laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, noriai lankė paskaitas 5 dienas per savaitę. Iš viso jie išklausė 18 valandų kursą. Mokymus vedė lektorė Ingrida Kazlauskienė.

Paskutinę mokymų sieną bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė visiems mokymų dalyviams įteikė pažymėjimus, padėkojo visiems mokymų dalyviams už aktyvų dalyvavimą ir norą mokytis bei sakė esanti įsitikinusi, kad visi mokymuose dalyvavę bibliotekos lankytojai įgytas žinias pritaikys kasdieniame skaitmeniniame gyvenime!

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close