Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula atliko donoro organų pergabenimo skrydį

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų  (KOP) sraigtasparnio Mi-8 įgula trečiadienį  atliko organų pergabenimo skrydį – Šiauliuose paėmę donoro organus kartu su medikų grupe į Vilnių atskraidino planuojamas persodinti širdį, inkstus ir ragenas.

„Užduotis atlikta sėkmingai ir dabar viliamės, kad padėsime vienam, ar keliems žmonėms“, – sakė įgulos vadas kpt. Kazimieras Lomanas.

Liepos 28-osios vakarą Lietuvos karinės oro pajėgos gavo Nacionalinio transplantacijos biuro prašymą pasiruošti organų pergabenimui iš Šiaulių į Vilnių. Sraigtasparnis Mi-8, budintis II-ame Kauno paieškos ir gelbėjimo poste, buvo paruoštas, nuskrido į Šiaulius ir iš ten, liepos 29-osios rytą, 7 valandos 16 minučių, gavęs nurodymą, ėmė vykdyti užduotį. 7 medikų grupė ir organai Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas pasiekė 8 valandos ir 2 minutės.

Atlikusi užduotį KOP sraigtasparnio įgula grįžo į postą ir tęsia budėjimą. Dviejuose postuose budinčios įgulos vykdo paieškos ir gelbėjimo užduotis, atlieka medicininės evakuacijos ir gelbėjimo užduotis, o taip pat gabena donorų organus transplantacijos operacijoms bei ligonius nutrauktų galūnių replantacijos operacijoms. Šias užduotis atliekamos su nedideliais, bet manevringais sraigtasparniais Eurocopter AS365 Dauphin ir Mi-8.  

KOP informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close