Šeimų šventė suartino ir praturtino (GALERIJA)

Gegužės saulė, pavasario dvelksmas, pirmieji gėlių žiedai atvertė vieną gražiausių pavasario kalendoriaus dienų – Šeimos šventę. Ši diena svarbi ir brangi visiems, kas turi šeimą: mamas, tėčius, vaikus ir senelius. Svarbi ji ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos bendruomenei, kuri jau aštunti metai tęsia puikią tradiciją – pamini Šeimos dieną.

Jauki šventė vyko praėjusio penktadienio vakarą „Žiburio“ gimnazijos aktų salėje. Į ją rinkosi gimnazijos mokytojai su šeimomis, mokiniai, jų tėveliai, seneliai.  

Žvelgiant iš šalies, visos šeimos atrodė neįtikėtinai skirtingos, bet tuo pačiu ir panašios. Visos turi savo šventes, tradicijas, tam tikrus ritualus. Tai dalykai, kurie sukelia malonius jausmus, ryškias emocijas, gražius prisiminimus, iš močiutės pasakojimų, mamos pasakų, kartu dainuotų dainų ar iš vaikystės išplaukusius. Net ir skausme tebežydinčius.

Menine kompozicija Šeimų šventę pradėjo direktorės pavaduotoja Lina Malinauskienė su dukra Austėja ir mokytoja Vilija Juodsnukienė su dukra Ieva bei sūnumi Liudviku. Šios abi šeimos pradėjo ir mandalos, simbolizuojančios šeimos vienybę, dvasinę harmoniją ir pilnatvę, piešinį. Rato formos kompoziciją pildė kiekviena šeima – iš smėlio, kruopų, spalvotų akmenėlių.

Susirinkusias šeimas pasveikino šventės organizatorės – lietuvių k. mokytoja metodininkė Živilė Jurkšienė ir lietuvių k. mokytoja ekspertė L. Malinauskienė. „Šeimoje subręsta žmogus. Žmogus yra vertingas, trumpaamžis, ir vienintelis būdas žmogui pratęsti save – vaikai. Visi mes gyvename savo vaikuose“, – amžiną gyvenimo tiesą paliudijo organizatorės, padėkodamos tėveliams, seneliams, atsiliepusiems į kvietimą ir atėjusiems į Šeimų šventę su savo vaikais ir vaikaičiais.

Šeima – tai gilus bendravimas, prasmingas tęstinumas, jautrus įsipareigojimas. Apie tai bylojo ir trumpas pamokantis filmas, iš kurio pasisemti išminties galėtų ir vaikas, ir suaugęs žmogus.

Šventę tęsė šeimų pasirodymai – vienas už kitą spalvingesni ir jautresni. Gimnazistė Marija Janauskaitė, pritardama gitara, su mama Renata atliko dainą „Riešute…“. Kiekvienas esame girdėjęs ir žavėjęsis aktorių trio atliekama daina „Žalia, žalia, per visą dangų / Per visą dangų didžiausia eglė…“ Ją sudainavo nuolatinis Šeimų šventės dalyvis, buvęs gimnazijos vadovas, Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas kartu su abituriente dukra Ieva bei sūnumis Tadu ir Benu. Na, o kurio nesujaudintų šiltas senelės ir vaikaitės ryšys. Kai prisijungia ir mama – trys kartos – liaudies daina suskamba visomis spalvomis. Dzūkišką liaudies dainą šventės dalyviams padovanojo Paula Jančiauskaitė su mama Laima ir senele Danute Alubauskiene. Jau gimnaziją baigusi ir žurnalistiką studijuojanti Milda Noreikaitė niekada nepamiršta savo buvusios mokyklos. Šįkart ji atėjo kartu padainuoti su savo sese Laura. Gimnazistė Elena Jančiukaitė „privertė“ pirmą kartą viešai dainuoti savo mamą Laimutę. Jos atliko lyrinę dainą „Plaukia salos prieš srovę“. Šokiu renginį paįvairino gimnazistė Viktorija Kazlauskaitė.

Pačius giliausius širdies slėpinius pasiekė sesučių Livetos ir Karolinos Ptakaičių daina „Aleliuja…“, nepalikusi abejingų, o kai kam išspaudusi ir ašarą. Talentingasis jaunasis atlikėjas Vytautas Trakymas, papuošiantis bene kiekvieną kultūrinį miesto renginį, kartu su mama Dalia atliko dainą „Vėjas man pasakė“.

Prieš ir po pasirodymų dalyvius kalbino mokytoja Ž. Jurkšienė, todėl sumaniai organizuotas vakaras neprailgo. Jo metu buvo ir labai jautrių, jaudinančių akimirkų, ir džiaugsmingų. Džiaugsminga jau tai, kad visa bendruomenė lyg viena didelė šeima kartu švenčia, dainuoja, muzikuoja. Muzikinei improvizacijai šeimas subūrė viena iš šventės organizatorių – muzikos mokytoja ekspertė Roma Ruočkienė. Šiai mokytojai energijos ir sumanumo netrūksta, o įtraukti, „užvesti“ renginių dalyvius, įjungti juos į bendrą ansamblį ar chorą, pasirodo, nesudėtinga. Po originalaus muzikinio kūrinio, kuriame suskambėjo įvairūs nesudėtingi muzikos instrumentai, dainas šventės dalyviams dovanojo gimnazijos vaikinų ansamblis bei gimnazijos choras.

Svečių laukė dar viena džiugi akimirka, kai buvo apdovanoti mokinių tėveliai, aktyviai dalyvaujantys gimnazijos bendruomenės veikloje, puoselėjantys tradicijas. Padėkoję už šiltą bendravimą, pabuvimą kartu, šventės organizatoriai uždavė šeimoms ir namų darbus – pradėti jau ruoštis 2014 metų Šeimos šventei.

Šeimų šventė „Žiburio“ gimnazijoje parodė, kad tai yra puiki proga gerai praleisti laiką ir papildyti puikių prisiminimų skrynią, iš kurios vėliau malonius jausmus, ryškias emocijas, gražius prisiminimus trauks būsimos kartos.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close