ASOCIACIJA ŠILAVOTO DAVATKYNO BENDRUOMENĖ KURIA LAISVALIKIO PARKĄ. PRAŠO KRAŠTIEČIŲ PARAMOS.

Prienų raj. Šilavoto seniūnijos Naujasodžio kaime esantis Šilavoto Davatkynas subūrė aplink savo veiklą daug bendruomenės gyventojų bei žmonių, kurie gyvena kituose miestuose, tačiau jų gimtinė yra Šilavoto apylinkėse. Iškilo natūralus poreikis įkurti Šilavoto Davatkyno bendruomenę. Bendruomenė įkurta 2019-11-06. Šiuo metu bendruomenėje yra daugiau nei 30 narių.

              Šilavoto Davatkyno bendruomenės planuose prioritetinis darbas ir vizija – įkurti Šilavoto laisvalaikio parką pačiame miestelio centre. Mat tik įvažiavus į Šilavotą prie pagrindinio kelio yra žemės sklypas (0,87 ha), kuris jau daugelį metų virtęs tuščiu, mažai naudojamu lauku. Vieno iš Šilavoto bendruomenės narių, Buvusio Šilavoto Pagrindinės mokyklos direktoriaus Jono Mikučiausko iniciatyva prieš keliolika metų jau buvo mėginama šiame sklype pradėta įkurti Šilavoto parką. Iniciatyva nors ir susilaukė gausaus Šilavoto gyventojų palaikymo, tačiau nesant bendruomenei šios pastangos nebuvo įgyvendintos. Sklypas esantis Radušio g. priklauso privačiam asmeniui. Bendruomenės entuziazmas yra didelis čia įrengti Laisvalaikio parką kaip miestelio rekreacinę zoną, kuri turėtų keletą funkcijų: sveikatingumo erdvė, vaikų žaidimo aikštelė, poilsio bei turizmo vietą, medžių ir gėlynų želdinių zonos. Bendruomenės jauni tėvai, gyventojai, pas kuriuos atvyksta vaikai su anūkais pageidauja parko, kuriame būtų įrengta vaikų žaidimo zona. Parke būtų galimybė įrengti lauko treniruoklius, kurie praplėstų sporto užimto galimybes tiek jaunesnio amžiaus žmonėms, tiek vyresniems gyventojams atsirastų sporto, sveikos gyvensenos galimybės. Parke taip pat būtų numatoma pasivaikščiojimo, pabendravimo erdvė su stalais ir suoleliais, įveiklintais šaškių, šachmatų, stalo teniso stalais, ir vieta maisto vagonėliams teikti savo paslaugas. Šiuo metu Šilavote yra pastebimas kylantis susidomėjimas ėjimu su šiaurietiškomis lazdomis, yra gyventojų, kurie reguliariai sportuoja, bėgioja, tačiau šioms veikloms nėra tinkamų sąlygų, gyventojai vaikščioja, bėgioja kelio šalikelėmis, lauko takais – parkas ne tik išspręstų šias problemas, tačiau ir paskatintų kitus Šilavoto gyventojus įsitraukti į sveikatingumo veiklas, o tokia erdvė dar labiau prisidėtų prie Šilavoto patrauklumo naujiems gyventojams čia įsikurti. Būsimojo parko erdvėse taip pat būtų galima pateikti Prienų rajono, Šilavoto seniūnijos istoriją, pastatyti skulptūrų ar kitų turistams patrauklių objektų. Tuščia nejauki vieta virstų laisvalaikio ir pramogų parku. Tokios visapusiškos rekreacinės poilsio zonos Šilavoto miestelyje nėra, tačiau yra erdvė ir didelis bendruomenės narių entuziazmas.

Šilavoto Davatkyno bendruomenės nariai aukoja savo asmenines lėšas, kurios bus skirtos įsigyti žemės sklypą. Tačiau iki reikiamos sumos dar trūksta piniginio įnašo. Visus kurie gali skirti dalį savo asmeninių lėšų kviečiame prisidėti prie laisvalaikio parko įkūrimo Šilavote.

Gavėjo pavadinimas: ASOCIACIJA ŠILAVOTO DAVATKYNO BENDRUOMENĖ

Sąskaita: LT237300010161281736, „Swedbank“, AB

Pavedimo paskirtyje nurodyti: LAISVALAIKIO PARKO ĮKŪRIMUI

Daugiau informacijos: tel. +37061612440, el. p. davatkynobendruomene@gmail.com

KIEKVIENA PAAUKOTA PINIGŲ SUMA YRA LABAI REIKALINGA IR SVARBI.

Asociacija Šilavoto Davatkyno bendruomenė

Pirmininkė Viktorija Bielevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close