EK patvirtino 47,5 mln. EUR Lietuvos paramos ūkininkams schemą

Europos Komisija patvirtino 47,5 mln. EUR Lietuvos paramos kiaulienos, daržovių ir akvakultūros produktų gamintojams bei perdirbėjams, nukentėjusiems nuo koronaviruso protrūkio, schemą

Europos Komisija patvirtino 47,5 mln. EUR vertės paramos kiaulienos, daržovių ir akvakultūros produktų gamybos bei perdirbimo Lietuvos įmonėms, nukentėjusioms nuo koronaviruso protrūkio, schemą. Schema buvo patvirtinta pagal 2020 m. kovo 19 d. Europos Komisijos priimtą laikinąją valstybės pagalbos sistemą.

Pagal schemą viešoji parama bus teikiama kaip 1) tiesioginės dotacijos (7,5 mln. EUR), 2) subsidijuojamos paskolų palūkanų normos (40 mln. EUR). Schemos tikslas – patenkinti ūkininkų likvidumo poreikius ir padėti jiems tęsti savo veiklą koronaviruso protrūkio metu bei jam pasibaigus.

Europos Komisija nustatė, kad Lietuvos schema atitinka Laikinojoje sistemoje nustatytas sąlygas: 1) parama neviršija 100 000 EUR vienai pirminės žemės ūkio produktų gamybos įmonei ir 120 000 EUR vienai akvakultūros įmonei; 2) valstybės pagalba bus suteikta iki 2020 m. gruodžio 31 d. Be to, paskolos principas taikomas atsižvelgiant į bendrovės dydį, kaip nustatyta Laikinojoje sistemoje.

Europos Komisija padarė išvadą, kad Lietuvos priemonė yra būtina, tinkama ir proporcinga valstybės narės ekonomikos dideliems sutrikimams atitaisyti pagal SESV 107 straipsnio 3 dalies b punktą ir laikinojoje sistemoje nustatytas sąlygas. Tuo remdamasi Europos Komisija patvirtino priemones pagal ES valstybės pagalbos taisykles.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close