IT milžinė „Opera“ ketina investuoti ir įsigyti lietuvišką „Fjord Banką“

  • „Opera“ Europoje netrukus pristatys pirmąją „fintech“ įmonę, skirtą privatiems vartotojams; 
  • Įsigydama „Fjord Banką“ „Opera“ toliau spartins veiklą finansinių technologijų srityje Europos rinkoje.

Daugiau kaip 360 mln. vartotojų turinti „Opera Limited“ (Nasdaq: OPRA) („Opera”) yra viena iš populiariausių pasaulyje naršyklių, teikiančių turinio kūrimo, informacinių skelbimų ir finansinių technologijų paslaugas. Centrinėje buveinėje Osle (Norvegijoje) įsikūrusi bendrovė šiandien viešai pranešė apie ketinimą įsigyti „Fjord Banką“ ir kreipsis leidimo į priežiūros institucijas. Šis įsigijimas įgalins „Operą“ toliau suaktyvinti veiklą finansinių technologijų srityje Europoje, pristatant inovatyvias paslaugas, tobulinančias gyventojų asmeninių finansų tvarkymą.

„Operos“ klientų bazė nuolat auga ir šiuo metu Europoje siekia 50 mln. aktyvių vartotojų per mėnesį, todėl jau dabar „Opera“ patenka tarp populiariausių technologinių kompanijų Europoje. Šių metų sausį „Opera“ investavo į finansines technologijas ir įsigijo Estijos „fintech“ įmonę „PocoSys“. Šios įmonės teikiamų paslaugų pagrindu „Opera“ sukūrė unikalias gyventojų skaitmenines pinigines ir mokėjimų technologijas. Ruošdamasi jau netrukus pristatyti šias paslaugas Europos rinkoje, dabar „Opera“ testuoja naująsias „Pocopay“ mokėjimų kortelės ir plėtinio versijas.

Įsigydama „Fjord Banką“, kuris Lietuvoje ką tik pradėjo teikti vartojimo paskolas ir priimti indėlius išskirtinai internetu, „Opera“ taps specializuoto banko licenciją turinčios bendrovės savininkė.

„Inovatyvius naršyklės sprendimus ir plėtinius „Opera“ kuria jau 25 metus. Mūsų sukurta naršykle milijonai gyventojų naudojasi savo asmeniniu pasirinkimu, suteikdami pirmenybę „Operai“, o ne iš anksto įrenginiuose  įdiegtoms naršyklėms, – sako Kristianas Kolondra (Krystian Kolondra), „Operos“ eksperimentinių vaizdo platformų (EVP) srities vadovas. – Žvelgdami į „fintech“ galimybes Europoje, matome būtinybę įsitraukti didesniam skaičiui ir stambesnių paslaugų teikėjų, kurie sukurtų išmanesnius ir labiau įgalinančius sprendimus gyventojų asmeniniams finansams valdyti.“

„Laukiame įsiliejimo į „Operos“ šeimą ir galimybės prisidėti prie šios bendrovės planų kurti vis daugiau unikalių sprendimų, – sako Veiko Kandla, „Fjord Banko“ generalinis direktorius. – Taip pat džiaugiamės, kad teikti vartojimo paskolas ir priimti indėlius šią vasarą pradedame jau su „Operos“ palaikymu.“

Dėl akcijų pardavimo „Opera“ ir „Fjord Bankas“ susitarė šių metų gegužės 29 d., pasirašydami investicijų ir akcijų pirkimo sutartį. Jos pagrindu 2020 m. liepos 3 d. „Opera“ įsigijo 9,9 proc. specializuoto banko akcijų, o likusį 90,1 proc. akcijų paketą nupirks, kai bus gauti priežiūros institucijų leidimai.

Apie „Fjord Banką“:

AB „Fjord Bankas” – tai visiškai skaitmenizuotas gyventojų poreikiams skirtas bankas, įkurtas 2017 m. kovą norvegų ir švedų verslininkų Sveino Ovrebo (Svein Øvrebø), Joakimo Mandrosono (Joakim Mandorsson) bei Stigo R. Myrseto (Stig R. Myrseth), turinčių ilgametę patirtį Šiaurės Europos privačių finansų bei kapitalo rinkose. Šiuo metu banką valdo daugiau kaip 40 akcininkų, daugiausia privačių investuotojų iš Norvegijos. Lietuvos banko teikimu 2019 m. gruodį „Fjord Bankas“ gavo specializuoto banko licenciją, suteiktą Europos Centrinio banko. AB „Fjord Banko“ centrinė buveinė yra Vilniuje. https://www.fjordbank.com

Apie „Operą“:

„Opera“ yra vienas iš pirmaujančių prekės ženklų pasaulinėje interneto rinkoje su daugiau kaip 360 mln. aktyvių vartotojų per mėnesį. Siekdama teikti vis daugiau paslaugų ir auginti verslą, „Opera“ remiasi 25 metų patirtimi inovacijose. Pirmiausia kurdama naršyklės sprendimus, bendrovė nuolat plečia su „Opera“ prekės ženklu teikiamų paslaugų spektrą ir augina masiškai bei aktyviai paslaugomis besinaudojančių vartotojų bazę. Šiuo metu „Opera“ veikia Europoje, Afrikoje ir Azijoje, teikdama vartotojams platų paslaugų spektrą asmeniniuose kompiuteriuose ir mobiliose naršyklėse, taip pat dirbtinio intelekto įgalintus naujienų skaitytuvus, programėlę „Opera News“ ir savo sukurtais plėtiniais pagrįstus mikro  finansavimo sprendimus. https://investor.opera.com/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close