„Mano mylimiausias knygos veikėjas“

Karantino metu, balandžio 2 dieną, vaikučius ir jų tėvelius, senelius kvietėme kartu paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną – virtualiai susitikti su vaikų rašytoja Šarūne Baltrušaitiene, dalyvauti piešinių konkurse „Mano mylimiausias knygos veikėjas“.

Sulaukėme net 38 spalvingų, vaikystės istorijomis besišypsančių piešinių, kuriuos eksponavome, pasigrožėti kvietėme virtualioje erdvėje – bibliotekos interneto svetainėje https://www.birstonasvb.lt/ivyke-renginiai/virtuali-paroda-mano-mylimiausias-knygos-veikejas/

Konkurso dalyviams, karantinui pasibaigus, pažadėjome linksmą susitikimą su pačia rašytoja Š. Baltrušaitiene, malonius prizus bei siurprizus. Džiaugiamės, kad konkurse aktyviai dalyvavo Birštono lopšelio-darželio Giliukas“ ir „Vyturėlis“ ugdytiniai, Birštono gimnazijos pradinių klasių mokiniai.

Tęsint pažadus, birželio 27 d., konkurso dalyvius ir skaityti mėgstančius vaikučius, šeimas pakvietėme į nepaprastai jaukų susitikimą su nepaprastai šilta rašytoja, apdovanojome piešinių konkurso dalyvius.

Nepaisant karščio, šventiškai nusiteikę vaikai, lydimi tėvelių, klausėsi rašytojos skaitomos knygos „Kaip zuikis jausmus pažino“, kartu išgyveno įvairius jausmus, bandė juos įvardyti (baimę, liūdesį, pyktį, pavydą, džiaugsmą).

Įtaigiai skaitomą tekstą Šarūnė Baltrušaitienė pagyvino rodydama spalvingus paveikslėlius, pasakojo kaip gimė ši ir kitos jos 2 knygos: „Kariesas, Ėduonis ir Domo dantukai“, „Domas ir herojų pusryčiai“ . Visas knygas ji rašė savo sūnui Domui, kuris taip pat dalyvavo susitikime.

Pabendravus su rašytoja, pasiklausius jos skaitomų tekstų ir iš arčiau susipažinus su įvairiausiais jausmais, Diplomais ir Š. Baltrušaitienės knygomis apdovanota 10 konkurse dalyvavusių vaikų, kurių piešiniai, komisijos manymu, geriausiai atitiko konkurso sąlygas. Kiti vaikučiai pakviesti dalyvauti „Laimės šulinio“ žaidime ir laimėti kitas įdomias knygeles.

Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė įteikusi Padėkas konkurso dalyviams, nuoširdžiai pasidžiaugė, kad vaikai skaito, kad knygos juos įkvepia piešti, kurti, linkėjo ir toliau augti su knyga, dažniau susitikti bibliotekoje.

Renginiui pasibaigus, rašytoja dar ilgai pasirašinėjo vaikams ant savo autorinių knygų, kvietė kartu kurti savo jausmų knygelę: lankstyti popierių, piešti….

Laikas skriete praskriejo. Atrodo, tuo metu ir alinantis karštis kažkur atsitraukė. Gera kartu skaityti. Gera kartu kurti. Gera kartu būti… ypač – tarp knygų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close