Vasara – gatvių remonto metas

Praėjusią savaitę prasidėjo Revuonos gatvės, kuria vyksta intensyvus automobilių eismas, remontas. Rangovai baigia parengti transporto judėjimo schemą, tačiau iš anksto patikino, kad remontas nesukels labai didelių nepatogumų gyventojams ir verslininkams – jiems bus paliktas privažiavimas prie namų ir verslo objektų.

Prienuose ir rajone vyksta ir daugiau remonto darbų, kurie buvo aptarti praėjusią savaitę Prienų r. savivaldybėje vykusiame pasitarime. Pasitarime dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, mero patarėja Agnė Dargužienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Tomas Žvirblys bei skyriaus specialistai.

Kaip buvo minėta pasitarime, šiuo metu yra atnaujinamas 560 m takas Stadiono mikrorajone (tarp Pramonės ir Stadiono gatvių). Kapitališkai jau yra suremontuotos Kalnų Sodo, Ropių ir Rūtų gatvės, esančios sodininkų bendrijose „Kalnai“ bei „Vandenis“, atliktas Statybininkų gatvės atkarpos (prie tvenkinio) paprastasis remontas atnaujintas pėsčiųjų takas nuo Dariaus ir Girėno gatvės iki Revuonos parko. Prienuose atnaujintos ir dvi pėsčiųjų perėjos. Greit prasidės pėsčiųjų tako tarp Kauno ir Stadiono gatvių remontas.

Šiais metais planuojama atlikti Pievų gatvės, Klonio gatvės bei dalies Mėlynių gatvės kapitalinį remontą, įrengti pėsčiųjų takus prie Žemaitės ir F. Vaitkaus gatvių Dvariuko mikrorajone (atnaujinti asfaltbetonio dangą tam tikrose dalyse). Jau vyksta rangos darbų viešojo pirkimo procedūros Laisvės aikštės važiuojamųjų dalių su automobilių stovėjimo aikštelėmis paprastojo remonto darbams.

Iki metų pabaigos numatyta kapitališkai suremontuoti Naujosios Ūtos kaimo Beržų gatvę, Purvininkų kaimo (Išlaužo sen.) Liepų gatvę, Išlaužo seniūnijos Maironio gatvę, privažiavimą prie Balbieriškio pagrindinės mokyklos nuo Klevų gatvės ir šios seniūnijos Paprūdžių kaimo Bokšto gatvę, Vyšniūnų kaimo (Stakliškių sen.) Liepų gatvę.

Šiais metais taip pat planuojama pradėti Pakuonio seniūnijos Daukšiagirės kaimo Dvaro gatvės kapitalinį remontą, taip pat laukiama lėšų Mauručių kaimo (Veiverių sen.) dalies Šilėnų gatvės remontui. Jeigu finansavimas strigtų, remonto darbai būtų perkelti į kitus metus.

Nemažai gatvių kapitalinio remonto darbų numatyta Jiezne, kur jau įpusėjo didelis viešųjų erdvių atnaujinimo projektas. Šiuo metu asfaltbetonio danga dengiama Trakų gatvė, netrukus kapitališkai bus remontuojamos S. Nėries, J. Basanavičiaus gatvės ir Tiesos takas.

Kitais metais (užsakytas projektas) planuojama atlikti Šilavoto seniūnijos Eigulių gatvės kapitalinį remontą.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close