Viešųjų pirkimų komanda: kas yra geri specialistai?

Tinkama komanda gali padėti laimėti viešuosius pirkimus ir kuo daugiau dėmesio skirsite jos pasirinkimui – tuo našesnius rezultatus pavyks pasiekti. Galiausiai, viešųjų pirkimų konkursuose reikia suburti komandą, kuri išmano skirtingas sferas, kadangi visų jų žinios padeda pasiekti norimus rezultatus.

Šiuo atveju tai ir rašytojas, kuris kuria pristatymą apie Jūsų įmonę, ir verslininkas, kuris dažniausiai eina į derybas, pokalbius, galiausiai, teisininkas, kurio darbas pasirūpinti, kad viešieji konkursai būtų legalūs ir kiekviena įmonė turėtų teisę laimėti.

Projektų valdymo darbai

Dalyvavimas konkursuose dažniausiai labai apribotas laiko, tad būtent greita reakcija į bet kokius pasikeitimus yra labai svarbi. Gavus dokumentus, kuriuose Jus pasirinkusi įmonė kuo detaliau aprašo savo poreikius, turite kuo smulkmeniškiau įvertinti visas smulkmenas, nepalikti skaitymo paskutinėms dienoms. Viską turi peržiūrėti ir tas Jūsų komandos narys, kuris puikiai išmano viešųjų pirkimų politiką, tad gali įvertinti smulkmenas, ir tuo pačiu teisininkas, kuris turi palyginti – ar viskas pateikta taip, kaip turi būti.

Tik smulkmenų vertinimas galiausiai garantuoja, kad rezultatas bus toks, kokio tikimasi. Galiausiai, kad iškilus kokiems nors klausimams – konkursą organizuojanti įmonė į juos visus atsakys ir padės Jums tinkamai nuspręsti dėl akcentų.

Verslo plėtros galimybės

Reikia ne tik turėti gerą komandą, kuri padėti verslui sėkmingai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, tačiau taip pat ir verslo partnerius, kurie mielai sutinka kandidatuoti kartu, kad tik galiausiai pavyktų pasiekti kuo geresnių rezultatų. Juk kai kuriais atvejais stengiantis laimėti konkretų konkursą nepavyksta patenkinti visų sąlygų ir tokiu atveju dalyvavimas tampa ribotas.

Alternatyva yra jungtinis dalyvavimas. Tokiu atveju dažniausiai iš kitos įmonės yra „pasiskolinama“ kompetencija arba kiti niuansai, kurie padeda atlikti išsikeltas konkursą organizuojančios įmonės sąlygas.

Žinoma, ne visis sutinka kreiptis į konkursus jungtiniu pagrindu, tad šiuo atveju reikia rasti patikimą įmonę, kuri būtent Jūsų atveju galėtų padėti. Juk, galiausiai, tai atneša naudos ir jiems.

Tinkamas savo įmonės pozicionavimas

Vienas svarbiausių darbų pretenduojant į konkursus yra tinkamas savo įmonės pozicionavimas. Nieko keisto, kad šiam darbui dažniausiai pasisamdomas specialistas, kuris užtikrina, kad viskas bus atlikta sklandžiai, galiausiai, kad Jūsų reputacija bus pačios geriausios kokybės.

Šiuo atveju dažniausiai kuriamas patrauklus pristatomasis video bei kiti variantai. Žinoma, visada reikia paskirti atstovaujamą asmenį, kuris nebūtinai turi būti direktorius. Kiekviena įmonė gali pasirinkti tą, kuris geriausiai išmano įmonės veiklą arba sritį su kuria yra bandoma kandidatuoti tam tikrame konkurse.

Greitis – svarbiausias kriterijus

Viešieji pirkimai reikalauja labai greitos reakcijos į tas situacijas, kurios tuo metu yra. Paprasčiausiai tai yra garantija kad įvertinus aplinkos aspektus bus galima apsiūlyti savo kandidatūrą, taip pat susipažinsite su rengiamo konkurso sąlygomis, galiausiai, kilus kokiems nors klausimams – jie bus kuo greičiau ir paprasčiau įvertinti, padės pasiekti našius rezultatus ir tuo pačiu padėti laimėti. Viešieji pirkimai reikalauja smulkmeniškumo, tačiau tokiu atveju, kai visos smulkmenos yra tinkamai įvertintos – galiausiai ir rezultatas tenkina abi puses. O juk tai svarbu ne tik paslaugos arba prekės pardavėjui, tačiau taip pat ir pirkėjui.

Tapkite kur kas labiau žinomi, būkite labiau perkami, žinoma, parduokite save tinkamai. Viską padaryti gali padėti gera komanda, kurios dalis ir esate Jūs.

Šaltinis: pirkimai365.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close