Priežastys, kodėl elektrinis paspirtukas yra geresnis nei dviratis

Sparčiai išpopuliarėjus elektriniams paspirtukams, jie vis dažniau lyginami su visiems puikiai pažįstamais dviračiais. Nors šios transporto priemonės tikrai gali pasiūlyti pakankamai solidų privalumų sąrašą, ieškantys naujovių, vis dažniau atkreipia dėmesį į paspirtukų asortimentą. Tai verta padaryti net dėl keleto priežasčių – šį kartą išskyrėme tas elektrinių paspirtukų ypatybes, kuriomis jie yra pranašesni už dviračius.

Mažiau dėmesio reikia skirti priežiūrai

Tie, kurie nors kartą gyvenime yra turėję dviratį, puikiai žino, kad šiai transporto priemonei nuolat reikia didesnės ar mažesnės priežiūros. Išsileidusi padanga ar krentanti grandinė yra tik keletas tokių scenarijų. Ir dėl to nereikėtų stebėtis – kai pats dviračio mechanizmas turi tiek judančių detalių, mažai tikėtina, kad nei vienai iš jų nieko nenutiks. Tuo tarpu elektrinis paspirtukas reikalaus kur kas mažiau Jūsų dėmesio. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo konkretaus gaminio kokybės, tačiau bent jau kol kas paspirtukų savininkai labai retai kada turi didesnių nusiskundimų.

Daugiau praktiškumo

Galima sakyti, jog vienas didžiausių elektrinių paspirtukų privalumų yra tai, kad viena transporto priemone gali dalintis visa šeima. Taip, keliauti teks po vieną, tačiau jei rinkdamiesi šį gaminį atkreipsite dėmesį į maksimalų naudotojo svorį, tuo pačiu modeliu galėsite naudotis ir Jūs, ir pačios mažiausios Jūsų atžalos. To paties nebūtų galima pasakyti apie dviračius – juos dažniausiai renkamės pagal ūgį, tad vienaženklius gimtadienius vis dar švenčiantys Jūsų vaikai vargiai galės naudotis ta pačia transporto priemone. Tuo tarpu paspirtukas jiems tikrai bus įveikiamas: jei ne su elektrine funkcija, tai bent jau stumiamas koja.

Kompaktiškumas

Visi elektriniai paspirtukai garsėja nedideliu dydžiu ir sąlyginai mažu svoriu, todėl juos patogiai bet kur galima pasiimti su savimi. Tokia transporto priemonė tikrai neatkreips dėmesio Jūsų kabinete, jai visada atrasite vietos bagažinėje, o taip pat galėsite paspirtuką drąsiai vežtis tiek autobusu, tiek ir troleibusu ar traukiniu. Tai tikrai turės teigiamos įtakos kasdieniam Jūsų komfortui. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog kai kurie elektriniai dviračiai taip pat gali būti sulankstomi, tačiau tokio modelio teks paieškoti kur kas ilgiau.

Paprastesnis ir saugesnis naudojimas

Tikrai neteigiame, kad Jūsų atžaloms nereikia išmokti važiuoti dviračiu, tačiau labai tikėtina, kad naudotis elektriniu paspirtuku iš pradžių jiems tikrai seksis kur kas paprasčiau. Jų valdymo sistemą nesunkiai perprasite ir Jūs – sunku surasti ką nors paprastesnio. Ne paslaptis, jog tokios transporto priemonės dažniausiai išvysto mažesnį greitį nei dviračiai, todėl kelionės atitinkamai bus ir gerokai saugesnės. Svarbiausia patiems laikytis pagrindinių taisyklių ir kelyje pasaugoti tiek save, tiek ir visus kitus aplinkinius.

Lengviau atlikti įvairius triukus

Nors šis aspektas tikrai nėra aktualus visiems, kalbant apie elektrinių paspirtukų pranašumus, jį vis vien reikėtų išskirti. Prieš tai aptartas paprastesnis naudojimas mums atveria ir daugiau papildomų galimybių: teigiama, jog pasitelkus šias transporto priemones, gerai pasitreniravus galima atlikti tokius triukus, kurie nei kiek nenusileistų BMX naudotojams. Žinoma, tam tikrų kvapą gniaužiančių linksmybių įmanoma sugalvoti ir naudojantis dviračiu, tad visiškai jų nereikėtų nuvertinti. Tačiau jei kalbėsime apie paprastesnį, o galbūt net ir saugesnį triukų atlikimą, paspirtukas šiuo atžvilgiu tikrai bus gerokai pranašesnis.

Mažesnė kaina

Tiek dviračiai, tiek ir elektriniai paspirtukai šiltuoju sezonu yra vadinami pagrindinėmis automobilių alternatyvomis, kurios yra ne tik „žalesnės“, bet ir gerokai pigesnės. Visgi, jei palyginsime šių transporto priemonių kainas, netruksime įsitikinti, kad paspirtukai šiuo atžvilgiu šiek tiek laimi prieš savo konkurentus. Žinoma, jų vertė labai priklauso ir nuo gamintojo, ir nuo konkretaus modelio suteikiamų galimybių – tai taip pat reikėtų įvertinti. Tačiau iš esmės bent jau kol kas pats pigiausias elektrinis paspirtukas praktiškai visais atvejais kainuos mažiau nei pats pigiausias dviratis. Spauskite čia, jei norite tuo įsitikinti.

Susipažinus su visais šiais elektrinių paspirtukų privalumais, nesunku įsitikinti, kodėl jie vis dažniau įveikia savo konkurentus. Visgi, jeigu ruošiatės ilgoms kelionėms ir mėgstate daugiau pasportuoti, dviračių taip pat nereikėtų atsisakyti. Platų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė: čia juos įsigysite gera kaina.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close