Dažniausi mitai apie automobilius ir jų priežiūrą

Kiekvienas iš mūsų svajoja turėti patikimą ir tvarkingą automobilį, su kuriuo sėkmingai galėtume įveikti tūkstančius kilometrų. Visgi, kartais net ir patys to nenorėdami, apsisunkiname sau gyvenimą ir padidiname didesnių problemų riziką – ypač tuomet, jei tikime populiariausiais jų eksploatacijos ir priežiūros mitais. Išskyrėme dažniausiai minimą informaciją, kuri visiškai neatitinka realybės – susipažinkite su ja ir kuo greičiau nustokite tikėti.

Oro kondicionierius ženkliai padidina kuro sąnaudas

Taip, bet koks prietaisas, įjungtas Jūsų automobilyje, šiek tiek prisideda prie kuro sąnaudų eikvojimo, tačiau jei kalbėsime konkrečiai apie kondicionierius, jos tikrai nebus tokios pastebimos, kad šio malonumo būtų verta atsisakyti. Be to, teigiama, kad važiuojant plačiai atvertais langais, automobiliui taip pat tenka patirti didesnį pasipriešinimą, dėl kurio kuro sąnaudos gali išaugti. Tad verčiau šių kuro eikvojimų neskaičiuoti ir mėgautis kondicionuojamu oru – teigiama, kad toks mikroklimatas užtikrina ne tik komfortą, bet ir ženkliai padidina vairuotojų budrumą.

Automobilio plovimui galima pasitelkti bet kokias priemones

Ne, jeigu kalbame apie buityje naudojamus valiklius ir taip, jeigu omenyje turime būtent automobilių priežiūrai skirtas priemones. Kad ir koks efektyvus ir kokybiškas bus Jūsų naudojamas indų ploviklis ar muilas, jo ant automobilio kėbulo verčiau neišbandykite. Toks sprendimas jam gali labai pakenkti, todėl ateityje problemų turėsite kur kas daugiau negu naudos. Šiais laikais automobilių valymui skirtų priemonių asortimentas yra pakankamai platus, tad tikrai surasite tokias, kurios tiks Jūsų transporto priemonei.

Akumuliatorius pilnai pasikrauna vos per keletą minučių nuo variklio užvedimo

Tam, kad akumuliatorius pilnai pasikrautų, dažniausiai gali prireikti net ir kelių valandų – ypač tuomet, jei lauke temperatūra yra labai žema. Ne paslaptis, jog bet kokie papildomi įrenginiai, pavyzdžiui, muzikos grotuvas ar šildomos sėdynės, taip pat reikalauja jo energijos. Tad jeigu šaltuoju sezonu tokiomis komfortiškomis kelionėmis mėgaujatės nuvažiuodami vos kelis kilometrus, nesistebėkite, jog neilgai trukus teks spręsti problemas, susijusias su akumuliatoriumi.

Kuo dažniau bus keičiami tepalai, tuo geriau

Su tokiu teiginiu tikrai sutiktų alyvos pardavėjai, tačiau jei nenorite persistengti, netikėkite tais, kurie sako, kad tepalus būtina pasikeisti nuvažiavus maždaug penkis tūkstančius kilometrų. Žinoma, blogos įtakos automobiliui tai neturės, tačiau Jums gan dažnai teks daugiau paišlaidauti. Dažniausiai alyvą pakanka pakeisti nuvažiavus apie 10 tūkstančių kilometrų, tačiau papildomai galite pasidomėti, ką rekomenduojama Jūsų automobilio gamintojas.

Sutaupysite, jei kurą pilsite rytais

Pasirodo, jog yra manančių, kad rytais, kuomet temperatūra yra žemesnė, degalų tankis yra didesnis, taigi jų įsipilti pavyksta daugiau. Prie tokio teiginio lyg ir nebūtų galima prikibti – išskyrus dėl to, jog degalinėse kuras laikomas į žemę įkastose statinėse, todėl jo temperatūra, jeigu ir svyruoja, tai labai minimaliai. Tad verčiau neapsisunkite gyvenimo ir kurą pilkite bet kada, kai tik Jums patogu.

Išsikrovęs automobilio akumuliatorius neturi įtakos degalų ekonomijai

Iš dalies šis teiginys yra teisingas – išsikrovęs akumuliatorius degalų sunaudojimui įtakos greičiausiai neturės, tačiau jei kalbėsime apie kitas detales, nuostolių bus kur kas daugiau. Kur kas daugiau streso patirs automobilio variklis, o galbūt bus pažeista vėdinimo sistema ar kiti elektronikos komponentai. Tad verčiau nerizikuokite ir visuomet įkraukite savo akumuliatorių. Tuo labiau, kad įsigijus specialų prietaisą, tai galima padaryti               itin paprastai – spauskite čia, jei norite iš arčiau juos apžiūrėti.

Demisezoninės padangos yra praktiškiausias pasirinkimas

Sunku nesutikti, kad padangos, kurias galime naudoti ištisus metus, iš tiesų gali padėti sumažinti išlaidas, tačiau jei kalbėsime apie jų kokybę ir kelionių saugumą, situacija bus šiek tiek kitokia. Tikriausiai sutiksite, kad nebūna visiškai universalių daiktų – ne išimtis yra ir padangos. Demisezoniniai modeliai tam tikromis specifikacijomis nusileidžia tiek žieminiams, tiek vasariniams gaminiams, todėl jei tik įmanoma, rekomenduojama rinktis būtent tam sezonui pritaikytas padangas. Nebent automobilį naudojate labai retai ir siekiate kuo daugiau sutaupyti. Visų tipų padangas rasite Pigu.lt el. parduotuvėje – šioje svetainėje jas įsigysite palankia kaina.

Nustojus tikėti visais šiais mitais, automobilio priežiūra taps kur kas paprastesnė ir tikslingesnė. Šias transporto priemones tinkamai prižiūrėti tikrai nėra sudėtinga, tačiau svarbiausia, kad įsidėmėtumėte, kaip tai reikia daryti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close