Perkame batus internetu: kaip neapsirikti?

Šiais laikais vis daugiau produktų ir paslaugų persikelia į virtualią erdvę, todėl elektroninės parduotuvės nieko nebestebina. Net neišėję iš namų galime nusipirkti pačius įvairiausius gaminius, pradedant maisto produktais ir baigiant rūbais bei avalyne. Tiesa, būtent batus internetu daugelis perka itin atsargiai – juk labai svarbu, kad jie iš tiesų tiktų mūsų pėdoms. Visgi, tinkamą avalynę tikrai įmanoma įsigyti net jos nepasimatavus – tai padaryti Jums padės keli pagrindiniai patarimai.

Atsižvelkite į batų medžiagą

Daugelis tikisi įsigyti kokybiškus batus, kurie galėtų būti nešiojami daugiau nei vieną sezoną. Šis aspektas labiausiai priklauso nuo to, iš kokios medžiagos avalynė yra pasiūta, todėl pirmiausia turėtumėte pasidomėti šiuo niuansu. Pavyzdžiui, jei rinksitės sintetiką ar tekstilę, nereikėtų tikėtis tokios ilgos tarnavimo trukmės, kaip kad perkant natūralios odos avalynę. Tas pats laukia ir kalbant apie kainas. Už aukštesnę kokybę neretai tenka susimokėti papildomai, tačiau jei naujieji batai tarnaus ilgai ir patikimai, tikriausiai sutiksite, kad į tokią avalynę tikrai verta šiek tiek investuoti.

Atkreipkite dėmesį į prekinį ženklą

Nors tikrai nereiškia, kad patikimo prekinio ženklo batai atrodys tobulai, reikėtų įvertinti tai, jog rinkoje puikiai atpažįstamos kompanijos savo gerą vardą pelnė ne veltui. Tokia avalynė turėtų nustebinti kokybe ir patikimumu, todėl labai tikėtina, kad jos neteks išmesti po pirmojo sezono. Žinoma, kartais galima paeksperimentuoti ir su mažiau žinomomis firmomis – juk ir didžiausios kompanijos savo veiklą kažkada pradėjo nuo nulio. Tačiau jei ieškote šimtaprocentinės kokybės, pirmenybę teikite toms įmonėms, apie kurias jau teko šį tą girdėti.

Daug dėmesio skirkite nuotraukoms

Logiška, kad pirkdami internetu, batų paliesti negalėsite, tačiau tai dar nereiškia, kad negalite jų deramai apžiūrėti. Gamintojai dažniausiai pateikia ne vieną jų nuotrauką, todėl avalynę panagrinėti galima iš visų pusių. Jei norite būti tikri, jog naujieji batai visapusiškai pateisins Jūsų lūkesčius, būtent tai ir siūlome padaryti. Žinoma, nauja avalynė tikrai nebus su defektais, tačiau atidžiau apžiūrėję batus iš visų pusių, būsite tikri, jog žinote, ką iš tikrųjų perkate.

Pagalvokite, prie kokių garderobo detalių juos priderinsite

Labai dažnai susižavėję tam tikrais batais, pamirštame pagalvoti, kaip jie įsilies į bendrą mūsų įvaizdį – tokią pačią klaidą dažnai darome ir pirkdami drabužius, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu nusprendžiame juos įsigyti. Tad užuot aklai sekę tendencijas, pabandykite įsivaizduoti, prie kokių drabužių juos avėsite.

Žinoma, jei renkatės neutralius, pavyzdžiui, juodus ar pilkus atspalvius, problemų tikrai nekils, tačiau jeigu nutarsite paeksperimentuoti su spalvomis, būkite atidūs. Dabar tikrai įmanoma surasti ir stilingus, ir praktiškus batus – jei reikalinga moteriška avalynė, daug dėmesio vertų pasiūlymų rasite čia: https://pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/moteriski-batai-avalyne-moterims.

Pasirinkite tinkamą dydį

Tikriausiai sutiksite, jog tai – kone sunkiausia užduotis renkantis avalynę internetu. Daugeliui tai netgi tampa pagrindiniu argumentu, kodėl virtualioje erdvėje batų verčiau neieškoti. Visgi, gera žinia ta, jog prie daugelio batų yra nurodytas ne tik jų dydis, bet ir pėdos matmenys – jei žinote savosios ilgį, šis pasirinkimas bus labai paprastas. Pačią pėdą galite pamatuoti jos kontūrus pasižymėję ant lapo ir po to juos pamatavę liniuote. Tiesa, jei ketinate pirkti šiltesnę, pavyzdžiui, rudeniui ar žiemai pritaikytą avalynę, pėdą patartina matuoti apsiavus kojines – taip rezultatai bus dar tikslesni.

Naudokitės patikimomis elektroninėmis parduotuvėmis

Kaip ir visiškai negirdėti prekiniai ženklai, taip ir niekur iki šiol nematytos elektroninės parduotuvės gali netikėtai nuvilti. Pats blogiausias scenarijus būtų užsisakytos avalynės taip ir nebegauti, tačiau lygiai taip pat nusivilsite ir tuomet, jeigu batai nebus panašūs į tuos, kuriuos matėte nuotraukose. Tai nereiškia, kad naujiems pardavėjams nereikia suteikti šanso, tačiau norint išvengti nemalonumų, reikėtų įsitikinti jų patikimumu – kartais gali pakakti ir kitų pirkėjų (dar geriau – Jūsų pažįstamų) atsiliepimų. Platų avalynės asortimentą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – spauskite čia, jei norite apžiūrėti vyriškų batų pasirinkimą.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, net ir internetu įsigysite kokybiškus bei patogius batus. Jų pasirinkimas virtualioje erdvėje šiuo metu yra ypatingai platus, todėl būtų apmaudu nepasinaudoti visais viliojančiais pasiūlymais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close